Σωματείο Εργαζομένων ΝΟΚΙΑ: Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στην Βeat

Δημοσιεύουμε ψήφισμα αλληλεγγύης του Σωματείου Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος

Το σωματείο εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της BEAT που προχώρησαν χθες σε προειδοποιητική στάση εργασίας 3μμ-6μμ ενάντια σε απολύσεις και βλαπτικές μεταβολές συμβάσεων.

Η ΒΕΑΤ τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 15 απολύσεις και για τους υπόλοιπους περίπου 330 εργαζόμενους στην Ελλάδα, προσπαθεί να επιβάλει μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασίαΗ επιχείρηση ανακοίνωσε ότι περίπου οι μισοί συνάδελφοι θα μπουν σε καθεστώς εκ περιτροπής μειώνοντας έτσι κατά 50% περίπου τον μισθό τους και οι άλλοι μισοί κλήθηκαν να υπογράψουν τροποποιητική σύμβαση με «διορία» λίγων ωρών, με μειώσεις μισθών από 10% – 30%. Ενώ παράλληλα αρνήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους του κλαδικού σωματείου της πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ).

Οι συνάδελφοι στην Beat, βρήκαν τρόπο να οργανωθούν παρά το γεγονός ότι εργάζονται από το σπίτι. Πραγματοποίησαν συνέλευση, συγκρότησαν σωματειακή επιτροπή και προχώρησαν χθες σε τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 3μμ ως τις 6μμ καλυπτόμενοι από στάση εργασίας του ΣΕΤΗΠ. Με τη στη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι της ΒΕΑΤ απαιτούν:

  1. Ανάκληση όλων των απολύσεων που έγιναν εν μέσω πανδημίας
  2. Καμία νέα απόλυση
  3. Άρση κάθε διαχωρισμού μεταξύ των υπαλλήλων
  4. Καμία αρνητική αναπροσαρμογή μισθών και όρων εργασίας
  5. Άρση όλων των τροποποιητικών συμβάσεων και της εκ περιτροπής εργασίας

Από τη μεριά μας, το Σωματείο στη ΝΟΚΙΑ καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη BEAT, πολλοί από αυτούς είναι και παλιοί μας συνάδελφοι, να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Να στείλουν μήνυμα ανυπακοής στην εργοδοσία και να παραμένουνε σε ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Οι διοικήσεις όλων των μεγάλων εταιρειών αξιοποιούν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που νομοθέτησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους, να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς οι εργαζόμενοι κάθε μέσο που έχουμε για να νικήσουμε!

  • Απαιτούμε από την διοίκηση της BEAT να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Δεν θα φορτωθούν οι εργαζόμενοι τα βάρη της πανδημίας στις πλάτες τους!
  • Καλούμε τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες στην BEAT να μείνουν ενωμένοι και να προχωρήσουν στη συγκρότηση επιχειρησιακού σωματείου – ασπίδα απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Θα είμαστε δίπλα τους σε αυτή την προσπάθεια.
  • Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της BEAT.

Σωματείο εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα