Εργαζόμενοι Σισμανογλείου: Θέλουμε να κρατήσουμε το νοσοκομείο μας όρθιο και δυνατό

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Αττικής – Σισμανόγλειο

Οι εργαζόμενοι του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου δηλώνουμε κατηγορηματικά την πλήρη συστράτευση μας για την αντιμετώπιση της Πανδημίας Covid19. Η προστασία της ζωής χιλιάδων συμπολιτών μας, όπως και της ζωής των υγειονομικών του ΕΣΥ είναι προτεραιότητά μας.

Στη νέα αχαρτογράφητη πραγματικότητα το Νοσοκομείο μας πρέπει να σταθεί όρθιο και δυνατό για να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες. Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός δύο είναι τα θεμελιώδη ζητήματα που προκύπτουν:

  1. Απαραίτητα και ενδεδειγμένα προστατευτικά μέσα ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΟΛΩΝ
  2. Στελεχιακό δυναμικό όλων των ειδικοτήτων

Σε καθημερινή βάση επιδιδόμαστε σε συνεχή αγώνα δρόμου για το πώς και το που θα διανεμηθούν οι μάσκες που έρχονται με το σταγονόμετρο. Δεν υπάρχει επάρκεια ούτε σε απλές χειρουργικές μάσκες, αλλά ούτε και σε μάσκες υψηλής προστασίας. Όλα τα υλικά προστασίας δίδονται σταγόνα σταγόνα!! Υπάρχουν περιπτώσεις που μια απλή χειρουργική μάσκα είσαι αναγκασμένος να την φοράς ακόμη και οκτώ ώρες γιατί δεν υπάρχει άλλη για να την αντικαταστήσεις.

Ήδη ο πρώτος νοσηλευτής αρρώστησε και 12 ακόμα συνάδελφοι είναι σε καραντίνα!

Μείζον θέμα αποτελεί η έλλειψη κυρίως ιατρών πνευμονολόγων για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου αλλά και για την νέα κλινική covid19 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καθώς και για τις δύο κλινικές που νοσηλεύουν ύποπτα για covid 19.

Σύμφωνα με το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου απαιτείται ιατρικό προσωπικό που θα απασχολείται αποκλειστικά με ασθενείς covid19. Επισημαίνεται ότι οι πνευμονολόγοι του νοσοκομείου θέτουν εντόνως ζητήματα έλλειψης προσωπικού και ασφαλούς εφημέρευσης, διότι ταυτόχρονα παρακολουθούν τους νοσηλευόμενους στην κλινική covid 19 και στη συνέχεια εξετάζουν τους υπόλοιπους ασθενείς με βαριά νοσήματα όπως καρκίνο, ΧΑΠ, τους ασθενείς με κυστική ίνωση, αλλά και εφημερεύουν στα Επείγοντα.

ΖΗΤΑΜΕ:

  • Εφοδιασμό του Νοσοκομείου άμεσα με τα απαιτούμενα και επαρκή προστατευτικά μέτρα και κυρίως χειρουργικές μάσκες και μάσκες υψηλής προστασίας για την προστασία ασθενών και εργαζομένων.
  • Άμεση ενίσχυση με μόνιμες προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και υπαλλήλων όλων των κατηγοριών.
  • Δημιουργία ομάδων ελέγχου της υγείας των εργαζόμενων και τεστ για covid 19 στους εργαζόμενους μέσα στο νοσοκομείο και όχι την παραπομπή τους σε άλλα νοσοκομεία.
  • Συγκεκριμένες οργανωτικές οδηγίες από τα θεσμικά όργανα για την περιχαράκωση της νόσου στο Νοσοκομείο μας.

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
997ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα