Σισμανόγλειο: πύρρεια νίκη ΝΔ, πρωτοφανείς τραμπουκισμοί στις εκλογές του σωματείου!

Ρεπορτάζ του «Ξ»

 

Στις εκλογές που διεξήχθησαν στο σωματείο εργαζομένων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η ΔΑΚΕ με μόλις 36 ψήφους περισσότερους από την παράταξη «Νέα Πορεία» (στην οποία συμμετέχει και το «Ξ»). Οι εκλογές έγιναν σε κλίμα πόλωσης, με την συμμετοχή να φτάνει το 80% ενώ χαρακτηρίστηκαν από τις τραμπούκικες ενέργειες της ΔΑΚΕ που προσπαθούσε να επιβάλει τη συμμετοχή σε αυτές των πανεπιστημιακών γιατρών που «φιλοξενούνται» στο Σισμανόγλειο και έχουν κανονικά οργανική θέση στο νοσοκομείο Αττικό.

ΔΑΚΕ

Η ΔΑΚΕ πήρε 229 ψήφους και 3 έδρες, κερδίζοντας την πρώτη θέση. Κατά την διάρκεια των εκλογών, μέλη της –πανεπιστημιακοί γιατροί καθώς και υποψήφιοι της παράταξης− δημιούργησαν επεισόδια χτυπώντας την κάλπη, προσπαθώντας να την αποσπάσουν, παρεμποδίζοντας τους εργαζόμενους να ψηφίσουν, ενώ έφτασαν σε σημείο να απειλήσουν και να κινηθούν επιθετικά προς εκλεγμένα μέλη του Σωματείου. Με τραμπούκικη συμπεριφορά κόντεψαν να σπάσουν τη πόρτα του σωματείου, ενώ πέταγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους από τα γραφεία.

Μάλιστα ειδικευόμενος ουρολόγος και υποψήφιος στην παράταξη της ΔΑΚΕ προσπάθησε να βιαιοπραγήσει σε εκλεγμένα μέλη του Σωματείου και της παράταξης, ουρλιάζοντας ότι οι καθηγητές του πρέπει να ψηφίσουν, γιατί δεν «είναι οι οποιοιδήποτε», «οποιαδήποτε είναι η κυρία του φωτοτυπικού που πηγαίνει να του βγάλει φωτοτυπίες»! Δείχνοντας μάλιστα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως βλέπουν τα δημόσια νοσοκομεία τα στελέχη της ΔΑΚΕ ούρλιαζε πως «οι ουρολόγοι φέρνουν τα χρήματα στο νοσοκομείο» και ότι «το νοσοκομείο υπάρχει γιατί αυτοί έχουν την περισσότερη “κίνηση”»!

Αυτή είναι η παράταξη της ΝΔ και ο βασικός λόγος που κέρδισε τις εκλογές είναι οι εκβιασμοί, τα ταξίματα και η αίσθηση ότι πολύ πιθανά η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.

Νέα Πορεία

Η Νέα Πορεία κατάφερε να διατηρήσει τη μαζική της παρουσία στο χώρο και να παραμείνει μια μεγάλη δύναμη, παρότι δεν υπάρχει κανένα μαζικό κόμμα από πίσω της και παρότι έχασε την πρώτη θέση, κερδίζοντας 193 ψήφους και 3 έδρες. Οι εργαζόμενοι εκτίμησαν την ανιδιοτέλεια, τη μαχητικότητα και το ενωτικό προφίλ που προβάλλει από τη δημιουργία της η Νέα Πορεία.

Το αποτέλεσμα κρίθηκε στην ψήφο των ειδικευόμενων γιατρών που ψήφισαν μαζικά ΔΑΚΕ. Είναι ενδεικτικό πως ενώ στις εκλογές για το σωματείο, όπου ψηφίζουν και οι γιατροί, η ΔΑΚΕ πέρασε τη Νέα Πορεία 36 ψήφους, στις εκλογές για την ΠΟΕΔΗΝ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) που γινόντουσαν ταυτόχρονα, και στις οποίες οι γιατροί δεν ψηφίζουν, η Νέα Πορεία πήρε 196 ψήφους, ενώ η ΔΑΚΕ 147.

Ε.Κ.Ε (ΣΥΡΙΖΑ)

Η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι αναφέρεται στο κυβερνών κόμμα, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να δίνει αθρόα υποσχέσεις για καλύτερη μεταχείριση στους εργαζόμενους, περιορίστηκε στους 113 ψήφους και σε μια έδρα.

Δ.Α.Ε.Σ. (Δημοκρατική Συμπαράταξη – πρώην ΠΑΣΚΕ)

Παρότι εξαφανισμένη τα τελευταία 2 χρόνια και μετά την αποτυχία της να κερδίσει έδρα στο ΔΣ στις προηγούμενες εκλογές του σωματείου, η παράταξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατάφερε βασικά μέσα από ένα συνδυασμό ταξιμάτων και απειλών να «πείσει» 81 εργαζόμενους να την ψηφίσουν και να κερδίσει μια έδρα στο ΔΣ. Ταυτιζόμενη πλήρως με τη ΔΑΚΕ, ζήτησε και αυτή να επιτραπεί η ψήφος στους πανεπιστημιακούς γιατρούς.

ΑΝ.ΑΓ.ΚΙ (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ)

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ παρέμειναν στάσιμες, κερδίζοντας 80 ψήφους και μια έδρα στο ΔΣ. Ο πλήρης απομονωτισμός του ΚΚΕ δεν του δίνει καμιά δυνατότητα να κερδίσει νέα στρώματα εργαζομένων, οι οποίοι δεν στρέφονται προς αυτό ακόμη και μετά την πλήρη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής