Εργαζόμενοι Σισμανόγλειου: Διαπλοκή και «προστάτες» στην Υγεία

Με μια σκληρή ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο καταγγέλλει το νέο διοικητή του νοσοκομείου, που διορίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι υποχωρεί στις πιέσεις γνωστών «παραγόντων» παραμερίζοντας επαγγελματικά, επιστημονικά και άλλα κριτήρια για να κάνει τα χατίρια «εξωθεσμικών» και να βρει μια νέα ισορροπία μεταξύ της παλαιάς και νέας «εξουσίας» στο νοσοκομείο. 
Το «Ξ» έχει γράψει ξανά και το επαναλαμβάνει: Ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που υποτάχθηκε στις δυνάμεις των αγορών, του συστήματος και στην Τρόικα, θα διανύσει όλη την απόσταση που το χωρίζει από το ΠΑΣΟΚ και θα δημιουργήσει μια νέα γενιά υποταγμένων. Για χάρη των συμφερόντων των δικών τους και άλλων του περιβάλλοντός τους θα συνεχίζουν την ίδια πολιτική και πρακτική που θα εγκαθιστά όλο και πιο βαθιά την γνώριμη από παλιά κατάσταση της ενίσχυσης εξωθεσμικών και άλλων κέντρων που λειτουργούν μια ζωή στο δημόσιο, σε βάρος του ίδιου, των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Σωματείου των Εργαζομένων

 

imagehandler-ashx

Δελτίο Τύπου – Καταγγελία

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου με τις αποφάσεις του απαξιώνει το ρόλο και τη λειτουργία των υπηρεσιών του νοσοκομείου.

 

17/9/2016 & ΩΡΑ: 01.00: Οι Νοσηλευτές της Ψυχιατρικής κλινικής τραυματίζονται από τη βίαιη επίθεση με ξυλοδαρμό από ψυχικά ασθενή στο Γ.Ν.Α ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ.

24/5/2016: Απόπειρα βιασμού νοσηλεύτριας κι ασθενούς στη ψυχιατρική κλινική στο Γ.Ν.Α Σισμανόγλειο.

2 χρόνια πριν: Νοσηλευτής χάνει τη ζωή του στον ψυχιατρικό ξενώνα το «Σπίτι» δεχόμενος επανειλημμένα βίαιη συμπεριφορά.

Σαν να μη πέρασε μία μέρα. Τι ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, τι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Ίδιες πολιτικές, ίδιες πρακτικές.

Ενώ το Σισμανόγλειο με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθούνται από τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ταλανίζετε από σωρεία προβλημάτων, όπως τη συρρίκνωση των ψυχιατρικών δομών, την εγκατάλειψη της ψυχικής υγείας, την καταστρατήγηση του κανονισμού λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής, την ανεξέλεγκτη εισροή εισαγγελικών περιστατικών, την τραγική έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και προσωπικού όλων των υπηρεσιών, κάποιοι «παράγοντες» ανακάλυψαν την Αμερική και το Νόμο!! Η καταπάτηση νόμων κι υπουργικών αποφάσεων θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων μας και των ασθενών, καθιστώντας το Νοσοκομείο κολαστήριο ψυχών. Το σωματείο εργαζομένων με δελτία τύπου κι μηνυτήριες αναφορές κατήγγειλε δημόσια την κατ΄ εξακολούθηση παραβίαση των νόμιμων διαδικασιών.

ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΤΥΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΚΑΚΟΣΤΗΜΕΝΗ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ.

Ούτε τρεις μήνες δεν ανέλαβε καθήκοντα ο καινούριος Διοικητής και κατάφερε να νομιμοποιήσει και να ενισχύσει τις παρανομίες, μοιράζοντας θέσεις σε αρεστούς, ενισχύοντας την ευνοιοκρατία, αδιαφορώντας για την τραγική έλλειψη προσωπικού όλων των υπηρεσιών. Φαίνεται ότι η πρώτη του προτεραιότητα δεν είναι η επισκευή του αξονικού τομογράφου (εδώ και 3 μήνες σχεδόν χαλασμένος), ούτε τα χαλασμένα ασανσέρ, ούτε η πλημμελή φύλαξη του νοσοκομείου, κλπ, αλλά η τακτοποίηση των ημετέρων!

Το Σωματείο Εργαζομένων ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ:

  • Την πρωτοφανή απόφαση του Διοικητή, ο οποίος αδιαφορώντας για τις εισηγήσεις των θεσμικών παραγόντων και των αρμόδιων Υπηρεσιών μετακίνησε νοσηλευτικό προσωπικό με βάση τις διαθέσεις και απαιτήσεις των εξωθεσμικών παραγόντων. Νοσηλεύτρια που η αρμόδια υπηρεσία εισηγήθηκε τη μετακίνηση της στη Ψυχιατρική κλινική με το κριτήριο ότι ειδικεύεται σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη ψυχική υγεία, για το οποίο μάλιστα το νοσοκομείο της χορηγεί εκπαιδευτική άδεια, δε μετακινήθηκε και τελικά στη θέση της μετακινήθηκε άλλη ανειδίκευτη στη ψυχική υγεία νοσηλεύτρια στη ψυχιατρική κλινική.
  • Την απόφαση του Διοικητή που μετακίνησε (για να τιμωρήσει μάλλον!!) τη νοσηλεύτρια που αποπειράθηκε να τη βιάσει ασθενής, από τη ψυχιατρική κλινική του Σισμανογλείου σε παθολογική κλινική του Αμαλία Φλέμιγκ!!!
  • Την απόφαση του Διοικητή να αφήσει την πνευμονολογική κλινική να αιμορραγεί από την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού (10 άτομα προσωπικό για 34 ασθενείς) μετακινώντας νοσηλεύτρια στο Αμαλία Φλέμιγκ.
  • Την απόφαση του Διοικητή που ουσιαστικά με εντολή του επέβαλε στη αρμόδια Υπηρεσία ποιοι θα μετακινηθούν και πού, καταστρατηγώντας το δημοσιουπαλληλικό κώδικα, αλλά και κάθε έννοια ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων και ίσες ευκαιρίες στην επαγγελματική τους εξέλιξη .
  • Τους εξωθεσμικούς παράγοντες και τους “ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ” που πουλάνε εξουσία μέσα στο Νοσοκομείο, απειλώντας τα θεσμικά στελέχη των υπηρεσιών ότι θα τα μετακινήσουν, ότι είναι ανίκανα και «άχρηστα» και που με απαράδεκτη φρασεολογία «στολίζουν» καθημερινά τους εργαζόμενους, παίζοντας το ρόλο του αδέκαστου και του αμερόληπτου κριτή.
  • Τους υπαλλήλους εκείνους που χρησιμοποιούν τους “ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ” τους σε βάρος των συναδέλφων τους, επιβάλλοντας με την αναξιοπρεπή συμπεριφορά τους άδικες αποφάσεις, ενισχύοντας την ευνοιοκρατία και τη καταστρατήγηση των θεσμών και των νόμων.

Κ. ΔΙΟΙΚΗΤΑ, ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥ, ΟΥΤΕ ΠΕΔΙΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ.

Το Σωματείο Εργαζομένων ζητά την άμεση εφαρμογή των νόμων για τη ψυχιατρική κλινική, την άμεση στελέχωση της, αλλά κι όλων των κλινικών του Νοσοκομείου με νοσηλευτικό προσωπικό, τη στελέχωση όλων των υπηρεσιών, την άμεση εφαρμογή των εισηγήσεων των θεσμικών παραγόντων, την άμεση άρση των αποφάσεων που εισηγούνται εξωθεσμικοί παράγοντες, την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου, την αποκατάσταση των διαδικασιών στη βάση της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής