Σισμανόγλειο: Διοικητής και ΔΑΚΕ προχωρούν σε μαζικές καθαιρέσεις

Ρεπορτάζ του «Ξ»

Αναίτιες μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού, διώξεις και τοποθέτηση των «αρίστων» παιδιών της ΔΑΚΕ συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, σύμφωνα με καταγγελία της συνδικαλιστικής παράταξης «Νέα Πορεία – Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Σισμανογλείου».

Υπεύθυνος για όλα τα παραπάνω είναι ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηλίας Δαλαΐνας, καθώς την Τρίτη 23 Ιούνη αποφάσισε να μετακινήσει 27 νοσηλευτές χωρίς κανένα κριτήριο και χωρίς λόγο, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει το κομματικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα την επόμενη μέρα αποφάσισε να προχώρησε σε αυθαίρετες καθαιρέσεις προϊσταμένων, με προϋπηρεσία 30 χρόνων αλλά και με επιστημονικό και διοικητικό έργο, που –καθόλου τυχαία– αντικαταστάθηκαν από τους «εκλεκτούς» της ΔΑΚΕ.

***

Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης είναι να μεταφερθούν νοσηλευτές οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας σε πιο βαριά τμήματα του νοσοκομείου, όπως Μονάδα Ύπνου, Γαστρεντερολογικό και Βρογχολογικό τμήμα, Καρδιολογικά Εργαστήριο και Ακτινολογικό Εργαστήριο, με το πρόσχημα της έκτακτης ανάγκης και την ίδια ώρα υποστελεχώθηκαν το Χειρουργείο, το Αναισθησιολογικό Τμήμα, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η Μονάδα Εμφραγμάτων και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Όλα αυτά όχι μόνο αποτελούν παράβαση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας, αλλά τα αντικαθιστούν με το κομματικό ρουσφέτι!

Βέβαια, δεν είναι μια νέα τακτική που εφαρμόζει ο διοικητής του Σισμανογλείου, Ηλίας Δαλαΐνας, καθώς πριν ένα μήνα είχε καθαιρεθεί η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας, η υποδιευθύντρια και προϊσταμένη της Διοικητικής Υπηρεσίας ενώ δεν δίστασε να «ξηλώσει» τομεάρχη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η οποία είναι Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων και εκλεγμένο μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ετοιμάζεται η καθαίρεση συνδικαλιστή μέλος του σωματείου εργαζομένων, αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπο των εργαζομένων. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος μάλιστα είχε προσληφθεί στο νοσοκομείο ως ΑμΕΑ και η καθαίρεσή του προγραμματίζεται να γίνει την περίοδο ο ίδιος λείπει με άδεια ευπαθούς ομάδας λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

***

Τόσο ο διοικητής του νοσοκομείου, όσο και η ΔΑΚΕ βάζουν στο στόχαστρο τους εργαζόμενους, επενδύοντας στο φόβο και την τρομοκρατία, προκειμένου να μειώσει τις αντιστάσεις και να περάσει ανενόχλητη τα δικά της σχέδια, προχωρώντας στη διάλυση της δημόσιας υγείας.

Αυτή λοιπόν είναι η αριστεία της κυβέρνησης. Γράφει στα παλιά της παπούτσια τη λειτουργία του νοσοκομείου, δρα παραβαίνοντας κάθε έννοιας αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας και αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τοποθετούν τα προσωπικά και κομματικά οφέλη πιο ψηλά από τις ανάγκες του συστήματος υγείας!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα