Σισμανόγλειο: Ο διοικητής καθαιρεί τους «ήρωες πίσω από τις μάσκες»!

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης «Νέα Πορεία» στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αττικής, στην οποία συμμετέχουν μέλη του «Ξ», η οποία καταγγέλλει αυθαίρετες και παράνομες καθαιρέσεις εργαζομένων από τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Σισμανόγλειο – Ο Διοικητής καθαιρεί τους ήρωες πίσω από τις μάσκες!!!

Επαναφορά στην κομματική κανονικότητα της ΝΔ και της ΔΑΚΕ

Ενώ οι εργαζόμενοι δίνουν όλες τους τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ο άφαντος Διοικητής Δαλαϊνάς Ηλίας τιμά με το παραπάνω το παρελθόν του!

Ενώ όλοι αγωνιούμε πως θα αντιμετωπιστούν τα περιστατικά COVID-19 και παράλληλα θα επαναλειτουργήσουν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τα χειρουργεία και οι άλλες κλινικές, ο Διοικητής Δαλαϊνάς Ηλίας αγωνιά κλεισμένος με τα παράκεντρα του στο γραφείο του για την τακτοποίηση των άριστων δικών τους παιδιών. Έτσι την Πέμπτη 30/4/2020 εντελώς αναίτια , αναιτιολόγητα και χωρίς την παραμικρή εισήγηση από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου προέβη σε:

  • Παράνομη καθαίρεση της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κατηγορίας ΠΕ, σε Προϊσταμένη Τμήματος, ενώ είναι κριμένη Προϊσταμένη Τομέα. Στη θέση της ο πρόεδρος του Σωματείου και αντιπρόεδρος της ΔΑΚΕ κατηγορίας ΤΕ. Λεπτομέρεια για αυτούς ότι ο Οργανισμός προβλέπει μόνο ΠΕ σε θέσεις Διεύθυνσης και Τομέων.
  • Καθαίρεση της προϊσταμένης νοσηλεύτριας στην Ψυχιατρική κλινική εφήβων, μία ιδιαίτερη κατηγορία ασθενών που θα τους στοιχίσει θεραπευτικά.
  • Παράνομη καθαίρεση Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας, κατηγορίας ΠΕ, και τοποθέτηση του σε προϊστάμενο. Στη θέση του, τοποθετήθηκε στέλεχος της ΔΑΚΕ κατηγορίας ΤΕ. Λεπτομέρεια για αυτούς ότι ο Οργανισμός προβλέπει μόνο ΠΕ σε θέσεις Διεύθυνσης.
  • Αυθαίρετη καθαίρεση της Υποδιευθύντριας Οικονομικού.
  • Αυθαίρετη καθαίρεση της Προϊσταμένη Προμηθειών κατηγορίας ΠΕ Διοικητικού, και βλαπτική μεταβολή της εργασιακής της σχέσης, τοποθετώντας την να ασκεί καθήκοντα γραμματέα κλινικής, δηλαδή σε θέση ΔΕ Γραμματέων.

Είχε προηγηθεί η καθαίρεση της Διευθύντριας Ν.Υ στο Αμαλία Φλέμιγκ και η τοποθέτησης της σε θέση νοσηλεύτριας στο χειρουργείο, η οποία παρεμπιπτόντως είναι πρώτη στη βαθμολογική κατάσταση στο νοσοκομείο. Στην θέση της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης απροκάλυπτα τοποθετήθηκε κομματικό στέλεχος της ΔΑΚΕ με ποια σειρά άραγε στην βαθμολογία;

Κ. Υπουργέ, κ. Διοικητή της 1ΗΣ ΥΠΕ,

Ο Διοικητής Δαλαϊνάς Ηλίας από την πρώτη ημέρα πανδημίας απέσπασε ένα άτομο από τη φύλαξη του Νοσοκομείου, τοποθετώντας το έξω από το γραφείο του, ελέγχοντας την είσοδο των ηρώων της πρώτης γραμμής,

Δε δέχτηκε να συζητήσει με τους Πνευμονολόγους του νοσοκομείου, που εγγράφως φώναζαν ότι δεν επαρκούν αριθμητικά, αφού νοσηλεύουν ταυτόχρονα ασθενείς με κορονοϊό, με αναπνευστικά προβλήματα, με κυστική ίνωση, θέτοντας όλους σε κίνδυνο.

Οι Διευθυντές των κλινικών, οι Προϊστάμενοι των άλλων Τμημάτων τον βλέπουν με δυσκολία σε αντίθεση με τα στελέχη ΔΑΚΗ που ξημεροβραδιάζονται στο γραφείο του. Αφελής απορία θα πάρουν και υπερωρίες;

Με αλαλούμ οδηγιών-διαδικασιών με παράκεντρα, υποκατέστησε το Επιστημονικό Συμβούλιο και τις αρμόδιες υπηρεσίες αναπτύσσοντας κυριολεκτικά μέσα στη νύχτα τρεις κλινικές ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε τρία διαφορετικά σημεία μέσα στο Νοσοκομείο.

H κλινική θετικών COVID-19 θα νοσηλεύει ταυτόχρονα θετικά και ύποπτα στον ιό κρούσματα; Συμφωνεί ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο με αυτή την Πρακτική; Ποια θα ήταν η αντίδραση των ασθενών και των συγγενών τους αν το γνώριζαν;

Και το κερασάκι στην τούρτα. Με μια προκαταρκτική εξέταση έδωσε παράνομη ποινή στέρησης ενός μηνός σε υπάλληλο, που τόλμησε, άκουσον-άκουσον, να καταγγείλει εγγράφως στέλεχος της ΔΑΚΕ για παρατυπίες. Δεν γνωρίζει πως όσο εκκρεμεί το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας είναι παράνομη η όποια ενέργεια; Μήπως βιάζεται να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και καλύπτει τι;

Το Σισμανόγλειο έχει ανοίξει δύο κρεβάτια ΜΕΘ και μια κλινική θετικών COVID, όταν προσλήφθηκαν μόνο 9 νοσηλευτές, και χρειάζονται τουλάχιστον 50, ελάχιστοι νέοι γιατροί και κανένας στο παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Έτσι ενισχύουν την δημόσια υγεία;

Είναι αδιαπραγμάτευτη η ενίσχυση της δημόσιας υγείας και οι μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων για μας!

Η Νέα Πορεία ζητά από το Υπουργείο και την 1Η ΥΠΕ:

  • Ανάκληση των παράνομων αποφάσεων του Διοικητή.
  • Εφαρμογή των οργανισμών των νοσοκομείων και άμεσα υπηρεσιακές κρίσεις για τις θέσεις ευθύνης,
  • Διασφάλιση της νομιμότητας και της αξιοκρατίας, αποτρέποντας της αδηφάγες ορέξεις του Διοικητή και των παρατρεχάμενων στελεχών της ΔΑΚΕ που για ηθική ανταμοιβή στους ήρωες δίνει καθαιρέσεις και υποβιβασμούς.

Καλεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου την Δευτέρα 4/05/2020

Καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στα παράκεντρα που πουλάνε το φόβο και την υποταγή και θέλουν να εμπορευματοποιήσουν την ελπίδα μας.

«Νέα Πορεία» – Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα