Προς οικονομικό στραγγαλισμό η ΔΕΥΑΜΒ; Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής

Δημοσιεύουμε κοινή ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό και της Συμμαχίας Βόλου για το Νερό σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τη ΔΕΥΑΜΒ η οποία οδεύει προς οικονομικό στραγγαλισμό μετά τις κατασχέσεις εκατομμυρίων από τα ταμεία της, από την ιδιωτική εταιρεία ΕΡΓΗΛ για ανύπαρκτα χρέη. Στην πραγματικότητα, η ΕΡΓΗΛ είναι αυτή που χρωστάει στη ΔΕΥΑΜΒ για έργα που ανέλαβε και δεν έκανε ποτέ. Πιο πρόσφατο θύμα των κατασχέσεων, τις οποίες η Δημοτική Αρχή Βόλου στην ουσία επέτρεψε, είναι η μισθοδοσία των εργαζομένων Της ΔΕΥΑΜΒ!

 

Η Δημοτική Αρχή μάταια προσπαθεί να πείσει τους Βολιώτες ότι δίνει τον «υπέρ πάντων αγώνα» για να σώσει τη ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ.

Οι ανέξοδες και γενικόλογες ψευτομαγκιές του είδους «η ΕΡΓΗΛ δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ αλλά τη φωτογραφία μου» (Μπέος) συμπληρώνονται με κατάφορα ψέματα όπως το ότι το λουκέτο στη ΔΕΥΑΜΒ δήθεν θα σώσει την περιουσία των Βολιωτών και θα προστατέψει το δημόσιο – κοινωνικό χαρακτήρα της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Όλη αυτή την προπαγάνδα μάλιστα η Δημοτική Αρχή την μοιράζει και σε ιλουστρασιόν φυλλάδιο μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ. Φυσικά με τα χρήματα όλων των πολιτών…

Όμως αυτό που μετράει δεν είναι τα λόγια, αλλά οι πράξεις, οι παραλήψεις και τα αποτελέσματα τους.

Ποια είναι λοιπόν τα αποτελέσματα μετά από τέσσερα χρόνια που διοικεί τη ΔΕΥΑΜΒ η σημερινή Δημοτική Αρχή; Πρώτον, η ΕΡΓΗΛ κατάφερε να κατασχέσει 4,2 εκ. ευρώ από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ. Η τελευταία κατάσχεση έγινε από το λογαριασμό της μισθοδοσίας των εργαζομένων – 29 Σεπτεμβρίου, 200.000 ευρώ – τον οποίο υποτίθεται είχε προστατέψει η Διοίκηση! Δεύτερον, κανείς δεν μπορεί αποκλείσει το ενδεχόμενο η ΕΡΓΗΛ να φτάσει για κατασχέσεις μέχρι και στα ταμεία όπου πληρώνουν οι Βολιώτες τους λογαριασμούς!

Αυτά είναι τα «καταπληκτικά» αποτελέσματα από τις «σαράντα νομικές ενέργειες» για τις οποίες πανηγυρίζει ο Μπέος και για τις οποίες πληρώνονται αδρά οι νομικοί σύμβουλοι της επιχείρησης.

Το καμπανάκι που εδώ και καιρό κρούει η Κίνηση και η Συμμαχία για το Νερό έχει γίνει καμπάνα!

Θα μπορεί σε λίγο καιρό η ΔΕΥΑΜΒ να φέρνει εις πέρας το έργο της; Υπάρχει κίνδυνος να φτάσει σε σημείο που να μην μπορεί να πληρώσει εργαζόμενους, τους προμηθευτές ή τους εργολάβους; Κινδυνεύει να μην η ύδρευση και η αποχέτευση στον αέρα;

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι το παιχνίδι είναι στημένο και μάλιστα από έμπειρα χέρια…

Διότι εφόσον η ΔΕΥΑΜΒ φτάσει στην οικονομική ασφυξία τότε τι πιο εύκολο για τη Δημοτική Αρχή από το να προσπαθήσει να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες της και να τις μεταφέρει όσους αντέδρασαν στη λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης.

Με τέτοιες μεθοδεύσεις θα ενταθεί η πορεία ιδιωτικοποίησης που έχει ξεκινήσει μέσα από τη σαλαμοποίηση και την παραχώρηση μεγάλων κομματιών της ΔΕΥΑΜΒ σε εργολάβους, όπως η καταμέτρηση, η επίδοση λογαριασμών, οι επισκευές ή παλιότερα η προσπάθεια για να δοθεί ο Βιολογικός σε ιδιώτες.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι μαζί μαζί με τους πολίτες και μαζί με τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΜΒ θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να παραμείνει ανοιχτή η ΔΕΥΑΜΒ, να αντιμετωπίσει πραγματικά τα κοράκια της ΕΡΓΗΛ και να λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας, σε συνθήκες διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου.

Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό – Συμμαχία Βόλου για το Νερό

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
587ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
390ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής