Πολύ πετυχημένο το 1ο εργαστήριο γυναικείας αυτοάμυνας στο χώρο «Rosa Parks»

Την Κυριακή 25/02 πραγματοποιήθηκε το 1ο εργαστήριο γυναικείας αυτοάμυνας που διοργανώθηκε από το σχήμα «Μαχητικές & Ελεύθερες». Συμμετείχαν γύρω στα 18 άτομα και τόσο το θεωρητικό κομμάτι όσο και το πρακτικό είχαν πολύ ενδιαφέρον και ενθουσίασαν τις συμμετέχουσες.

Στο πρώτο μισό συζητήσαμε όσα βιωματικά έχουμε αντιμετωπίσει ως γυναίκες στο δρόμο, στα ΜΜΜ, ακόμα και στο χώρο εργασίας και ήταν εκπληκτικό το πόσες κοινές εμπειρίες μοιραστήκαμε. Στο δεύτερο μισό κυρίως διδαχθήκαμε συγκεκριμένες τεχνικές αποφυγής του κινδύνου αλλά και βασικές λαβές αυτοάμυνας τις οποίες θα επαναλάβουμε στο επόμενο εργαστήριο μας την Κυριακή 18/03.

Το συμπέρασμα που βγήκε από αυτό το πρώτο εργαστήριο, τόσο από τις εκπαιδεύτριες όσο και από τις συμμετέχουσες, είναι πως οφείλουμε να διδαχθούμε την αυτοάμυνά μας προκειμένου να αποφύγουμε τον κίνδυνο και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε προκειμένου να αντιστρέψουμε το φόβο που βιώνουμε ως γυναίκες.

Επόμενό μας ραντεβού

  • το Σάββατο 03/03
  • στις 18.30
  • στο χώρο «Rosa Parks», στην ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο

«Επικίνδυνες Αποστολές: Διεκδικώντας την ισότητα στο σπίτι, στη δουλειά, στην κοινωνία…».

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,178ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,010ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα