Σήμερα, Κυριακή 25/2: Εργαστήριο γυναικείας αυτοάμυνας, στο χώρο Ρόζα Παρκς

Το σχήμα «Μαχητικές κι Ελεύθερες», το οποίο δημιούργησε η ομάδα συντροφισσών του «Ξ» που ασχολούνται συστηματικά με τα ζητήματα της γυναικείας καταπίεσης και που είναι ανοικτό σε όσες θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια, σας καλεί

  • στο 1ο εργαστήριο γυναικείας αυτοάμυνας που βασίζεται σε εξειδικευμένες τεχνικές Κραβ Μαγκά
  • την Κυριακή 25 Φλεβάρη στις 17.00 στο χώρο «Ρόζα Παρκς»

Το πρώτο μισό του εργαστηρίου θα είναι θεωρητικό, ενώ στο δεύτερο μισό θα διδαχθούμε και θα εξασκήσουμε συγκεκριμένες τεχνικές. Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται ανά 2 ή 3 βδομάδες (με βάση τη συνεννόηση των συμμετεχόντων και των εκπαιδευτριών).

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο Ρόζα Παρκς, Αιόλου 68-70 (στην στοά) στον 3ο όροφο. Για την παρακολούθηση του εργαστηρίου είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Στην Ελλάδα 1 στις 4 γυναίκες έχει γίνει αποδέκτης σωματικής ή/και σεξουαλικής βίας. Οι βιασμοί ξεπερνούν τους 4.500 το χρόνο ενώ καταγγέλλεται στις αρχές ένα μικρό μόνο ποσοστό. Την ίδια στιγμή η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, στο δρόμο, πολλές φορές ακόμα και στο στενό φιλικό ή οικογενειακό περιβάλλον αποτελεί καθημερινότητα για πολλές γυναίκες. Το να γνωρίζουν οι γυναίκες να αμύνονται μπορεί να τους δώσει δύναμη, θάρρος και ηθικό και σε μια κρίσιμη στιγμή ακόμα και να τις σώσει από βίαιες καταστάσεις.

Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε:

  • e-mail: [email protected] 
  • fb Μαχητικές και Ελεύθερες
  • Τηλ. 6932374852 
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής