Ποιος είναι ο ανεύθυνος τελικά;

Τα δεδομένα που κυκλοφορούν σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού είναι πάρα πολλά και έχουμε αναφερθεί στα βασικά από αυτά πολλές φορές. Αλλά αξίζει να σταθούμε σε δύο καινούργια, παίρνοντας όμως τα πράγματα από την αρχή.

Από την αρχή της πανδημίας στις αρχές του Μαρτίου και μέχρι τα τέλη Αυγούστου δηλαδή σε διάστημα έξι μηνών (περίπου 25 εβδομάδες) είχαμε 266 θανάτους (στις 31 Αυγούστου).

Έτσι την περίοδο Μάρτη-Αυγούστου είχαμε κατά μέσο όρο περίπου 10 θανάτους ανά βδομάδα.

Από τις αρχές Σεπτέμβρη μέχρι αυτή τη στιγμή σε διάστημα δηλαδή δυόμιση περίπου μηνών ο αριθμός αυξήθηκε στους 1.350 (1347 κατ’ ακρίβεια) δηλαδή είχαμε 1.100 επιπλέον θανάτους μέσα σε 10 εβδομάδες.

Δηλαδή, την περίοδο Σεπτέμβρη-Νοέμβρη, έχουμε κατά μέσο όρο περίπου 110 νεκρούς ανά βδομάδα.

Οι υπεύθυνοι

Το γεγονός και μόνο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει την ευθύνη για αυτή την εικόνα στους πολίτες είναι εξοργιστικό. Δεν χρειάζεται ούτε βαθιά επιστημονική γνώση, ούτε βαριές στατιστικές αναλύσεις. Για την άνοδο των κρουσμάτων, τα οποία είχαν σχεδόν μηδενιστεί μέχρι το τέλος του Ιούλη, έπαιξαν ρόλο:

  • Το άνοιγμα της οικονομίας στον τουρισμό, χωρίς επαρκή μέτρα ασφάλειας
  • Το άνοιγμα των σχολείων με 25 μαθητές ανά τάξη
  • Το άνοιγμα της οικονομίας με τους εργαζόμενους να κινούνται στα μέσα μαζικής μεταφοράς πατικωμένοι σ’ αυτά σαν σαρδέλες
  • Ο απερίγραπτα ανεύθυνος ρόλος της Εκκλησίας με μητροπολίτες, παπάδες και κάθε καρυδιάς καρύδι να επιμένουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία τους, να ενθαρρύνουν τον κόσμο να μεταλαμβάνει, να φιλά τις εικόνες (ακόμα και νεκρούς μητροπολίτες από κορονοϊό!!) κοκ.

Οι μαθητές «δεν κολλάνε κορονοϊό»

Σε ότι αφορά τα σχολεία, κάθε γονιός ξέρει ότι από το Φθινόπωρο δεν μπορεί να συνέλθει από τις ιώσεις γιατί τα σχολεία είναι χώρος υπερ-μετάδοσης των ιώσεων.

Για την κυβέρνηση όμως το άνοιγμα των σχολείων δεν αποτελούσε κανένα πρόβλημα και μάλιστα στην διαμάχη για το πόσοι μαθητές θα έπρεπε να είναι ανά τάξη η κυβέρνηση επέμενε στους 25 (αρνούμενη την πρόταση των εκπαιδευτικών για έως 15).

Η κυβέρνηση όλο αυτό τον καιρό αρνιόταν τα πιο πάνω και επαναλάμβανε το αγαπημένο παραμύθι ότι φταίνε οι νέοι οι οποίοι βγαίνουν και διασκεδάζουν και δεν προσέχουν.

Μεταλλίδης και Εξαδάκτυλος

Προχθες όμως, κορυφαίοι γιατροί και λοιμωξιολόγοι αποκάλυψαν σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης μερικά πράγματα τα οποία όχι μόνο δεν προκαλούν καμία εντύπωση αλλά απλά επιβεβαιώνουν την κοινή λογική (ρεπορτάζ από το in.gr, Παρασκευή 20/11/2020) .

Ο υπεύθυνος του κέντρου αναφοράς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης, μαζί με τον πρόεδρο του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου Αθανασίου Εξαδάκτυλο, στη διάρκεια της προαναφερόμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου αποκάλυψαν τα εξής:

  • Η διασπορά του κορονοϊού οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στα παιδιά
  • Η πλειονότητα των γιατρών και των νοσηλευτών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μολύνθηκαν από τα παιδιά τους και όχι από ασθενή τους
  • Στο Ισραήλ και στην Σλοβενία παρατηρήθηκε ότι μόνο όταν έκλεισαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων μειώθηκαν τα κρούσματα στην κοινότητα και είχε το lockdown αποτέλεσμα

Σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ, από το Έθνος οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου υγείας έχουν σημειώσει πως υπάρχει κατακόρυφη αύξηση του κορονοϊού στα παιδιά. Και καθώς τα περισσότερα είναι ασυμπτωματικά μεταδίδουν τον ιό χωρίς να έχουν γνώση – ούτε αυτά ούτε οι γονείς τους.

Μίλησε και ο Άδωνις

Αν υπάρχουν αμφιβολίες για το ποιος φταίει για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού ας ακούσουμε τα λόγια του ανεκδιήγητου Άδωνι Γεωργιάδη (προτού τα αλλάξει σε επόμενες παρεμβάσεις του) σε συνέντευξή στο τηλεοπτικό κανάλι Open.

Είχε πει κατά λέξη:

«Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι.

»Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.»

Τις επόμενες μέρες καταλαβαίνοντας μάλλον ότι την πάτησε έτρεξε πάλι στα κανάλια να πει ότι οι δηλώσεις του… παραποιήθηκαν. Η δήλωση του όμως ήταν αυτή όπως την παραθέσαμε κατά λέξη – από κει και πέρα ποιος παραποιεί τι ας το κρίνει ο καθένας.

Συνοψίζοντας

Συνοψίζοντας, έχουμε μία κυβέρνηση ανεύθυνων, υποκριτών, ακροδεξιών κοκ (υπάρχουν και ειδικές κατηγορίες, όπως αυτή στην οποία ανήκει η Κεραμέως). Αυτή η κυβέρνηση χτύπησε πριν από τρεις μέρες τις πορείες του Πολυτεχνείου γιατί, κατ’ αυτούς, οι πορείες θα διαδίδανε υποτίθεται τον κορονοϊό.

Οι πορείες ήταν οργανωμένες με άψογο τρόπο από άποψη υγειονομικής ασφαλείας. Η αστυνομία ήταν οργανωμένη με εγκληματικό τρόπο από άποψη υγειονομικής ασφαλείας. Οι επιθέσεις της αστυνομίας ρίχνανε τους διαδηλωτές τον ένα πάνω στον άλλο, αναγκάζοντάς τους να τρέχουν χωρίς να σκέφτονται ούτε μάσκες ούτε αποστάσεις ασφαλείας για να γλιτώσουν από τα δακρυγόνα, το ξύλο και τις συλλήψεις.

Οι πορείες δεν αποτελούσαν κίνδυνο για τη δημόσια Υγεία και αυτό η κυβέρνηση το ήξερε. Ήθελε όμως να κτυπήσει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Ήθελε και θέλει να επιβάλει το πιο μεγάλο πακέτο νεοφιλελεύθερης λιτότητας, φτάνοντας μέχρι και την ουσιαστική αναίρεση του 8ωρου και η κοινωνία να μην μπορεί, γιατί δεν της το επιτρέπει η κυβέρνηση, να διαμαρτύρεται.

Ε, αυτό δεν πρόκειται να γίνει!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα