Η κυβέρνηση των fake news

Είχαμε την Κεραμέως, είχαμε τον Πέτσα, έχουμε εδώ και πολύ (πάρα πολύ) καιρό τον «Άδωνις» (με «ις» παρακαλώ) μας πρόκυψε τώρα και ο Κικίλιας (όχι ότι προκαλεί καμιά έκπληξη βέβαια). Ανακοίνωσε ένα «32% θετικότητας» των κατοίκων της Θεσσαλονίκης! Πράγμα που σημαίνει πως στην πόλη του 1,1 εκατομμυρίου έχουν προσβληθεί από τον ιό κάπου γύρω στις 350.000 άτομα.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, η Θεσσαλονίκη «μετατρέπεται σε διεθνές επίκεντρο του κορονοϊού όπου καταγράφεται το παγκόσμιο ρεκόρ» σύμφωνα με το in.gr.

Με βάση τα ποσοστά θνητότητας των νοσούντων (διεθνώς στο 1,5 με 2%) μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε κοντά στους 1.000 νεκρούς στη Θεσσαλονίκη.

Τι δεν μας είπε ο Κικίλιας; Ότι το ποσοστό του 32% αφορά τα τεστ στα άτομα που προσέρχονταν για εξέταση αφού είχαν ήδη συμπτώματα. Πράγμα βέβαια που δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά ποσοστά στον πληθυσμό.

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι, με άλλα λόγια, το να δημιουργεί πανικό, να ρίχνει λάδι στη φωτιά, να κατηγορεί την κοινωνία ότι αυτή φταίει και μετά να παριστάνει τον σωτήρα (με επικεφαλής τον Σωτήρη).

Ότι η πανδημία είχε τεθεί υπό έλεγχο πριν το καλοκαίρι, ο οποίος (έλεγχος) μετά χάθηκε δεν αφορά προφανώς την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση ήταν από την αρχή και πάντα υπεύθυνη και σωστή – η κοινωνία όμως στην αρχή ήταν υπεύθυνη και μετά έπαθε κάτι και έγινε ανεύθυνη. «Απαγορευτικό» λοιπόν (κι όχι «λοκ ντάουν» – που λέει κι ο Μπαμπινιώτης) και απαγόρευση των κινητοποιήσεων, διότι, οι ανεύθυνοι δεν δικαιούνται να διαδηλώνουν κιόλας. Είναι αντιδημοκρατικό. Κι όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, 300 € πρόστιμο.

Διότι, πως αλλιώς θα λυθούν τα κοινωνικά προβλήματα;

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,104ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής