Πετρούπολη – Χωματερή STOP: Απολογισμός Συνέλευσης 3/3/2019

Δημοσιεύουμε απολογισμό της Συνέλευσης της κίνησης «Χωματερή STOP – πολίτες εν δράσει» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3/3

Με επιτυχία και με προσέλευση νέων συναγωνιστών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3/3, στο cafe Joylamp η μηνιαία συνέλευση της Πρωτοβουλίας μας. 

Συζητήθηκαν: 

α) Ο απολογισμός της συζήτησης που προκαλέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης σχετικά με τον ΧΥΤΑ Φυλής και τον σχεδιασμό δράσης του Δήμου και των δημοτικών παρατάξεων. Γενική εντύπωση ήταν ότι δεν υπήρχαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για κινητοποίηση και δυναμική δράση από τις δημοτικές παρατάξεις. Μόνιμη επωδός της δημοτικής αρχής ότι «ο κόσμος δεν κινείται και δεν υπάρχει χρηματοδότηση για εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων». Στην τοποθέτηση του -εκ μέρους του «Χωματερή stop»- ο Γιώργος Κασαμπαλάκος, αντέστρεψε αυτά τα επιχειρήματα, δείχνοντας πώς ο κόσμος και συμμετέχει και αντιδρά όταν καλεστεί να το κάνει. 

β) Η διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης για τα πρώτα βήματα που θα μπορούσε άμεσα να κάνει ο Δήμος σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων, σχεδόν ανέξοδα. Αλλά και η συνολικότερη πρόταση διαχείρισης προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. 

γ) Η οργάνωση της συμμετοχής μας στο συλλαλητήριο του Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών στις 16/3/2019. 

δ) Η οργάνωση της ενημερωτικής συζήτησης-εκδήλωσης που προγραμματίζουμε την 31η Μάρτη.

ε) Τα βήματα για την οργάνωση μαζικής κινητοποίησης στην Πετρούπολη στα μέσα Απρίλη. Για το σκοπό αυτό θα καλέσουμε σε σύσκεψη φορέων την Τετάρτη 27/3. 

Στην συνέλευση μας παρευρέθηκε και ο Θωμάς Μπίζας (Δυτικό Μέτωπο), ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά για την κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής. Το συμπέρασμα είναι ότι εντός του 2020 αναμένεται σοβαρότατη κρίση σκουπιδιών στην Αττική, παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι στρουθοκαμηλίζουν… Από πλευράς, μας διαβεβαιώσαμε ότι θα συμμετέχουμε ενεργά σε οποιαδήποτε μαζική, ενωτική, κινηματική δράση συμβάλλει στην ανάδειξη του προβλήματος και της λύσης του.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα