Όταν ο Αβραμόπουλος είχε παραγγείλει 16 εκ εμβόλια από τη Novartis αλλά όχι, δεν ήταν σκάνδαλο

«Αυτά είναι όλα παραμύθια, δεν στέκουν πουθενά…» δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis και πιο συγκεκριμένα σε σχέση με το κατά πόσο ήταν απαραίτητη η παραγγελία 16 εκατομμυρίων εμβολίων για την γρίπη των χοίρων.

Έχουν περάσει σχεδόν 9 χρόνια από το ξέσπασμα της «φονικής» πανδημίας που θα άφηνε πίσω της χιλιάδες νεκρούς και μπορεί η μνήμη μας να θέλει λίγο φρεσκάρισμα, αλλά σίγουρα η πλειοψηφία θυμάται την παταγώδη αποτυχία στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να εμβολιάσει σχεδόν όλο τον πληθυσμό αλλά και την τρομολαγνεία που επικράτησε την περίοδο που η γρίπη ήταν σε έξαρση.

Τι παιχνίδια έπαιξαν με τον Η1Ν1

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Η γρίπη πρωτοεμφανίστηκε στο Μεξικό, το πιθανότερο τον Μάρτιο του 2009, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι η γρίπη από επιδημία έχει μεταβληθεί σε πανδημία. Και έτσι ξεκίνησαν όλα: μία παγκόσμια υστερία, με ΜΜΕ, κυβερνήσεις και επιστήμονες να προειδοποιούν για την καταστροφή που έρχεται, τους χιλιάδες νεκρούς που θα θρηνήσουμε και… τον αγώνα που δίνουν οι φαρμακοβιομηχανίες για να παρασκευάσουν το εμβόλιο που θα μας σώσει.

Έτσι, όταν τελικά τα εμβόλια παρασκευάστηκαν, διοχετεύτηκαν παγκόσμια σε αριθμούς μεγαλύτερους από τον πληθυσμό όλων των λαών της Γης. Και οι κυβερνήσεις τα αγόρασαν και οι εταιρίες έβγαλαν λεφτά και τα εμβόλια… έμειναν στα ράφια.

Το 2010 το British Medical Journal ξεκίνησε έρευνα σχετικά με πιθανή σύγκρουση συμφερόντων υπαλλήλων του ΠΟΥ που είχαν σχέσεις και με εταιρίες που εποφελήθηκαν. Αυτό που ανακαλύφθηκε είναι ότι επιστήμονες του ΠΟΥ σε θέσεις κλειδιά, εργάζονταν και για φαρμακευτικές εταιρίες, τις οποίες συνέφεραν οι οδηγίες του ΠΟΥ για την αντιμετώπιση της γρίπης…

Ο ίδιος ο οργανισμός ανακοίνωσε στις 11 Ιουνίου 2010 ότι η πανδημία γρίπης είχε λιγότερα θύματα από την κοινή γρίπη! Ειδικότερα, από την πανδημία του 2009 πέθαναν σε όλο τον κόσμο 18.156 πολίτες, τη στιγμή που οι θάνατοι από την εποχική γρίπη κυμαίνονται από 250.000- 500.000 παγκοσμίως.

Τα εμβόλια… που έμειναν στα ράφια

Ο δικός μας υπουργός Υγείας εκείνη την περίοδο, παρήγγειλε για την Ελλάδα 8εκ. εμβόλια, για να διπλασιάσει στη συνέχεια την παραγγελία, δηλώνοντας ότι για να είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο, χρειάζεται και επαναληπτική δόση. Την ίδια ώρα το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) ρίχτηκε στη μάχη για να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Η πλειοψηφία των γιατρών αρνήθηκε να εμβολιαστεί, εξηγώντας ότι το εμβόλιο δεν έχει ελεγχθεί πλήρως για την ασφάλειά του, ενώ παράλληλα εξηγούσαν ότι ο κίνδυνος δεν είναι τόσο μεγάλος όσο παρουσιάζεται. Το ίδιο και ο κόσμος, που αρνήθηκε μαζικά να υποκύψει στην υστερία.

Ο Αβραμόπουλος λοιπόν, συμμετείχε σε μία παγκόσμια μπίζνα τρόμου και κέρδους, μία μπίζνα που σήμερα έχει πιά αποκαλυφτεί. Ο Αβραμόπουλος βέβαια… έχει άλλη άποψη:

«Πέρασαν 10 χρόνια, πήραμε τα εύσημα της ΕΕ και του ΠΟΥ και είμαι υπερήφανος που κατάφερα να θωρακίσω τη χώρα την εποχή εκείνη μπροστά από μια μεγάλη απειλή και θυμηθείτε ότι ολόκληρος ο κόσμος είχε κινητοποιηθεί.»

Καταρχήν, ο κόσμος δεν είχε κινητοποιηθεί. Είχε τρομάξει από τον καταιγισμό ειδήσεων, αλλά παράλληλα αρνήθηκε να εμβολιαστεί και άρα δεν θωρακίστηκε, αφού στην ουσία δεν υπήρξε πραγματική ανάγκη «θωράκισης». Έτσι, από τα 16εκ εμβόλια, αναγκάστηκε το ελληνικό κράτος να επιστρέψει πίσω… τα 12,5 εκ. Μεγάλη επιτυχία.

 

 

Και τα αντι-ιικά φάρμακα στο παιχνίδι

Βέβαια, με τόσο κόπο και ενέργεια που αφιερώθηκε στην τρομοκράτηση του κόσμου, θα ήταν «αμαρτία» να επωφεληθούν μόνο οι εταιρίες που παρασκεύασαν τα εμβόλια (ανάμεσά τους και η Novartis). Έτσι, την ίδια περίοδο, εξελίχθηκε ένα παράλληλο σκάνδαλο, για τα αντι-ιικά φάρμακα.

Αρχίζει λοιπόν να διαρρέει ότι όλοι και όλες πρέπει να έχουμε στα σπίτια μας από ένα κουτάκι tamiflu. Αλλά, υπάρχει έλλειψη στα tamiflu. Οπότε, σαν άλλος σούπερ ήρωας, ο υπουργός Υγείας παραγγέλνει ποσότητες ώστε να καλύψει τις ανάγκες του 20% του πληθυσμού (ενώ μέχρι τότε καλυπτόταν το 12%), πληρώνει κοντά στα 5εκατ. ευρώ, αλλά τί σημασία έχει το κόστος μπροστά στις ανθρώπινες ζωές;

Για όσους/ες αναρωτιούνται τί απέγιναν οι παραγγελίες των tamiflu, η «ζωή» τους έληξε πριν καταναλωθούν, η παρασκευάστρια εταιρεία έδωσε σε κάποιες παρτίδες παράταση χρόνου με την αλλαγή της ημερομηνίας λήξης και οι παρτίδες αυτές παρέμειναν στα ράφια, περιμένοντας κάποιον/α να τις αγοράσει.

Δυστυχώς όμως, μπορούμε να πούμε ότι ο βασικός λόγος ύπαρξης των tamiflu ικανοποιήθηκε, αφού όσο η παρασκευή και διακίνηση φαρμάκων βρίσκεται στα χέρια μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, ο βασικός αυτός λόγος ύπαρξης είναι να φέρνουν λεφτά στις τσέπες των ιδιοκτητών τους.

Έτσι και στην περίπτωση των tamiflu η παρασκευάστρια εταιρία Roche έκανε χρυσές δουλειές στην Ελλάδα: Μόνο το 2011, η αξία των ελληνικών αποθεμάτων tamiflu έφτανε περίπου τα 12,78 εκατ. ευρώ, αφού κάθε κουτί κόστισε 15 ευρώ.

Πανδημία απληστίας

Και το ερώτημα που γεννιέται είναι πώς είναι δυνατόν σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να δίνει συνεντεύξεις τύπου και να ωρύεται λέγοντας ψέματα για πράγματα που είναι εδώ και χρόνια γνωστά; Και αν έχει τόσο θράσος για γνωστά ζητήματα, πόσα ακόμα έχουν συμβεί που δεν γνωρίζουμε και ίσως δεν μάθουμε ποτέ;

Όλα τα προηγούμενα σκάνδαλα στην Ελλάδα, συνοδεύτηκαν από δηλώσεις για «μαχαίρια που φτάνουν στο κόκαλο» και «άπλετο φώς». Έτσι, δε μπορούμε παρά να είμαστε επιφυλλακτικοί για το πώς θα εξελιχθεί το σκάνδαλο Novartis. Ό,τι και να γίνει όμως από τη μεριά της δικαιοσύνης, για την κοινωνία το σκάνδαλο μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να αποκαλυφθεί το πόσο μεγάλα λαμόγια μας έχουν κυβερνήσει, αλλά κυρίως ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετούσαν.

Το παράδειγμα του Αβραμόπουλου είναι χαρακτηριστικό, αφού είχαμε τον υπουργό Υγείας να αδιαφορεί για την υγεία του κόσμου και να τον καλεί να εμβολιαστεί χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του εμβολίου, ώστε να βγάλουν τεράστια κέρδη οι φαρμακοβιομηχανίες!

Φαρμακοβιομηχανίες που με τη σειρά τους, όταν σαν βασικό γνώμονα έχουν τα κέρδη τους, επίσης αδιαφορούν για την ανθρώπινη υγεία. Αντιθέτως, επενδύουν στις ασθένειες, επιθυμούν αλλά και κατασκευάζουν πανικό για «φονικές πανδημίες», έτσι ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους!

 

Περισσότερα για την υπόθεση μπορείτε να διαβάσετε εδώ

#Novartis

#Novartis_gate


Η λειτουργία του “Ξ” στηρίζεται αποκλειστικά από την οικονομική ενίσχυση μελών και φίλων. Στηρίξτε κι εσείς την προσπάθειά μας, έστω και με ένα μικρό ποσό!

Εάν θέλεις να παλέψεις για την ανατροπή του συστήματος και για μια πραγματικά σοσιαλιστική κοινωνία, έλα σ’ επαφή με το “Ξ” πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα