Ώστε η ομοφυλοφιλία είναι αμάρτημα κατά την Αγία Γραφή; Ας δούμε τότε και μερικά ακόμα αμαρτήματα

Τα ομοφυλόφιλα άτομα, όπως και συνολικά τα ΛΟΑΤ* άτομα, πέφτουν συχνά θύματα επιθέσεων, φραστικών και σωματικών, από ανθρώπους που θεωρούν πως οτιδήποτε «διαφορετικό» από τους ίδιους αξίζει χλευασμό, βία και περιφρόνηση.

Η τραγική ειρωνεία σε αυτές τις μαύρες στιγμές, είναι ότι πολύ συχνά χρησιμοποιείται από τους θύτες ως «άφεση αμαρτιών» για τις πράξεις τους, η δικαιολογία ότι η Αγία Γραφή απαγορεύει και τιμωρεί την ομοφυλοφιλία. Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι φορές που οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, που διδάσκει (όπως μας λένε) την αγάπη, έχουν διοχετεύσει προς την κοινωνία τεράστιες ποσότητες μίσους προς τα ΛΟΑΤ άτομα.

Λέει λοιπόν η Αγία Γραφή:

«Και εκείνος που εκοιμήθη με άρρενα, ως με γυναίκα, και οι δύο διέπραξαν μυσαράν αμαρτίαν. Είναι ένοχοι και πρέπει να τιμωρηθούν με θάνατον» (Λευιτικό 20:13)

Αν λοιπόν κάποιοι χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι η ομοφυλοφιλία είναι αφύσικη και καταδικαστέα επειδή το λέει η Αγία Γραφή, ας τους αναφέρουμε μερικά παραδείγματα και άλλων αμαρτιών που αναφέρονται στις γραφές, γιατί ίσως τους διαφεύγουν. Για να τους βοηθήσουμε το κάνουμε, για να ζήσουν τη ζωή τους «ενάρετα» αφού τόσο το θέλουν.

Νηστεία μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα; Δεν κατάλαβες καλά…

Η Ορθόδοξη Εκκλησία προβλέπει συνολικά περίπου 215 ημέρες νηστείας εντός του έτους! Μεταξύ αυτών είναι οι 40 ημέρες νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής πριν το Πάσχα, η νηστεία των Αγίων Αποστόλων (Από την Κυριακή των Αγίων Πάντων ως την 29η Ιουνίου), η νηστεία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (1-15 Αυγούστου), η νηστεία 29ης Αυγούστου, η νηστεία της 14ης Σεπτεμβρίου, η Τεσσαρακοστή (40 ημέρες) πριν τα Χριστούγεννα, η νηστεία της προτεραίας των Θεοφανείων, η νηστεία Τετάρτης και Παρασκευής.

Πρώτα λοιπόν ας κάνουν νηστεία 215 μέρες το χρόνο και μετά να μιλήσουν για την ομοφυλοφιλία.

Τρώτε χοιρινά σουβλάκια; Μόλις κλείσατε μία θέση στην κόλαση!

Σύμφωνα με τη Παλαιά Διαθήκη, το χοιρινό κρέας είναι απαγορευμένο τόσο να το τρώμε, όσο και να αγγίζουμε το κουφάρι του, όπως επίσης το κρέας της καμήλας αλλά και του… σκαντζόχοιρου – δεν πρέπει να τα βάζουμε στο στόμα μας! (Λευιτικό 11:3- 11:7)

«Καθε ζώον δίχηλον, αυτό που έχει σχισμένην εις δύο την οπλήν, και το οποίον μηρυκάζει, αυτά θα τρώγετε».

«Δεν θα τρώγετε τον ακανθόχοιρον, διότι δεν είναι μηρυκαστικόν και δεν είναι δίχηλον. Ακάθαρτον θα είναι και τούτο δια σας».

«Δεν θα τρώγετε τον χοίρον, διότι είναι μεν δίχηλον καθ’ ο έχον δύο σχιστά νύχια, δεν είναι όμως μηρυκαστικόν. Και τούτο θα είναι ακάθαρτον δια σας».

Γαρίδες και μύδια τέλος!

«Όλα όμως όσα δεν έχουν πτερύγια ούτε λέπια και ζουν εις τα ύδατα, εις τας θάλασσας και τους χειμάρρους, κάθε ζωντανόν, που προέρχεται από τα ύδατα αλλά δεν έχει πτερύγια και λέπια είναι ακάθαρτον». (Λευιτικό 11:10)

Οπότε, οι φανατικοί αντίπαλοι της ομοφυλοφιλίας όχι μόνο πρέπει να νηστεύουν 215 μέρες το χρόνο αλλά η νηστεία αυτή να μην περιλαμβάνει θαλασσινά.

Κομμένα τα τατουάζ!

Μπορεί τα τατουάζ να αποτελούν μία νέα μαζική τάση στη μόδα, αλλά όλοι αυτοί πρέπει να ξέρουν ότι αμαρταίνουν:

«Δεν θα κάμετε εντομάς στο σώμα σας, ούτε θα χαράξετε γράμματα στο δέρμα σας. Εγώ είμαι Κυριος ο Θεός σας». (Λευιτικό 19:28)

Η περιποιημένη γενειάδα (ή αλλιώς trimming) και ο κότσος στα μαλλιά είναι αμαρτία

«Δεν θα κάμετε εις την κεφαλήν σας κόρυμβον (κότσον) όπως οι ειδωλολάτραι και δεν θα ξυρίζετε το έμπροσθεν της γενειάδος σας». (Λευιτικό 19:27)

Μάλλον γι’ αυτό οι παπάδες δεν περιποιούνται τη γενειάδα τους. Για όλους τους υπόλοιπους όμως… η κόλαση είναι μονόδρομος!

Ερωτευτήκατε, παντρευτήκατε, αλλά δεν ταιριάζετε… Το διαζύγιο είναι αμαρτία!

«Εις εκείνους δε οι οποίοι έχουν έλθει εις γάμον, δίδω την εντολήν, όχι εγώ, αλλά ο Κυριος, η γυναίκα να μη χωρισθή από τον άνδρα της. Εάν όμως συμβή και χωρισθή, ας μένη άγαμος η ας συμφιλιωθή με τον άνδρα της. Αλλά και ο άνδρας να μη αφίνη την γυναίκα του». (Α’ Προς Κορίνθιους 7:10-7:11)

Και όχι μόνο είναι αμαρτία το διαζύγιο, αλλά αν τελικά καταλήξετε σε διαζύγιο, τότε το μόνο που μπορεί να ξεπλύνει αυτήν την αμαρτία, είναι μία ζωή στη μοναξιά, χωρίς νέες σχέσεις και –προφανώς– σεξουαλικές επαφές.

Έσπειρες σε αμπελώνα άλλο καρπό; Και μήπως όταν έσπερνες φορούσες ρούχο φτιαγμένο από διαφορετικά υφάσματα; Η ψυχή σου δεν σώζεται με τίποτα!

«Θα φυλάξετε τον Νόμον μου. Δεν θα ζευγαρώσης προς ένωσιν ζώα διαφόρων γενών. Δεν θα σπείρης στον αμπελώνα σου διαφόρους άλλους σπόρους. Να μη ενδυθής ιμάτιον κίβδηλον, υφασμένον από νήματα διαφόρων ποιοτήτων». (Λευιτικό 19:19)

Επίσης, τα συμπαθέστατα κατά τα άλλα μουλάρια, είναι προϊόντα αμαρτίας, αφού δεν επιτρέπεται να ζευγαρώσουμε ζώα διαφορετικών ειδών!

Δουλεύεις Σάββατο; Εις θάνατον!

«Εξ ημέρας θα εργάζεσθε, κατά δε την ημέραν την εβδόμη θα καταπαύετε τας εργασίας σας, διότι αυτή θα είναι άγιον Σαββατον, ανάπαυσις χάριν του Κυρίου. Εκείνος δε ο οποίος θα εργασθή κατ’ αυτήν, θα τιμωρηθή με θάνατον». (Έξοδος 35:2)

Το Σάββατο δεν πρέπει να δουλεύουμε και αν το κάνουμε η τιμωρία μας είναι ο θάνατος! Γιατί λοιπόν έχει καθιερωθεί ως αργία η Κυριακή, ενάντια στις γραφές; Και αφού έχει καθιερωθεί, γιατί οι υπάλληλοι καταστημάτων εξαναγκάζονται σε ακούσια αμαρτία πολλές Κυριακές του χρόνου που τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά;

Αμαρτίες πολλών ταχυτήτων και για κάθε γούστο

Συνεχίζοντας να διαβάζουμε τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης, θα συναντήσουμε μία σειρά από παρανοϊκούς τρόπους να αμαρτήσουμε αλλά και για να απαλλαγούμε από τις αμαρτίες μας. Έτσι για παράδειγμα, αν ένα παιδί βρίσει τους γονείς του η τιμωρία του είναι ο θάνατος (Έξοδος 21:26) αλλά αν κάποιος χτυπήσει τον δούλο του και δεν πεθάνει τις επόμενες δύο μέρες(!) τότε δεν τιμωρείται αφού ο δούλος είναι κτήμα του (Έξοδος 21:21)

Επίσης, ο βιασμός μίας παρθένας γυναίκας, είναι εξαγοράσιμη ποινή, αφού ο βιαστής μπορεί να καταβάλει στον πατέρα «πεντήκοντα δίδραχμα αργυρίου» και να παντρευτεί την κοπέλα – και ούτε γάτα, ούτε ζημιά (Δευτερονόμιον 22:28-22:29)

Αλλά αν μία νέα κοπέλα παντρεύτηκε και αποκαλύφτηκε ότι δεν ήταν παρθένα, η τιμωρία της είναι λιθοβολισμός μέχρι θανάτου ώστε να απαλλαγούν από «τον πονηρόν αυτόν άνθρωπον» (Δευτερονόμιον 22:20-22:21)

Ευτυχώς η κοινωνία προχωράει

Φυσικά και ευτυχώς, πολλοί από τους παραπάνω «κανόνες» σήμερα ακούγονται εντελώς γελοίοι. Και αυτό γιατί η κοινωνία έχει προχωρήσει, και έχει απορρίψει κάποιες από τις πιο σκοτεινές αντιλήψεις που επικρατούσαν παλιότερα. Έτσι, ακόμα και οι πιο συντηρητικοί ιερείς δεν θα τολμούσαν σήμερα να υπερασπιστούν αυτούς τους «κανόνες», πόσο μάλλον να τους εφαρμόσουν.

Αν λοιπόν, λόγω της κοινωνικής προόδου παραβλέπουμε σήμερα μία σειρά από άλλες «αμαρτίες» που αναφέρονται στις Γραφές, το επιχείρημα για την αμαρτία της ομοφυλοφιλίας καταρρέει. Και εφόσον καταρρέει, το μόνο που μένει στην θέση του είναι το μίσος και ο σκοταδισμός κάποιων υπερσυντηρητικών εκπροσώπων της Εκκλησίας!

Αν παρόλα αυτά, οι ιερείς επιμένουν και θέλουν να εφαρμόσουν κάποια από τα λόγια των γραφών, θα προτείναμε στον Άνθιμο, τον Αμβρόσιο και τους ομοίους τους να επικεντρωθούν στα ακόλουθα αποσπάσματα που συναντήσαμε στις Γραφές, και που για κάποιο περίεργο λόγο δεν φαίνεται να τα διάβασαν οι συγκεκριμένοι:

«Δεν θα αδικήσετε και δεν θα στενοχωρήσετε ξένον, διότι και σεις υπήρξατε κάποτε ξένοι εις την Αίγυπτον». (Έξοδος 22:21)

«Δεν θα χειροδικής και δεν θα τρέφης οργήν εναντίον των συμπατριωτών σου. Θα αγαπήσης τον πλησίον σου όπως τον εαυτόν σου». (Λευιτικό 19:18)

 

 

*Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανς

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα