Array

Οδηγίες για την εξόντωση των συμβασιούχων από τους ΟΤΑ!

Αρετή Δήμου
Απολυμένη συμβασιούχος από το Δήμο Αθήνας

Ξεκάθαρη απειλή προς τους Δημάρχους  και τις νομικές υπηρεσίες των δήμων με ποινικές διώξεις αν συμβάλλουν στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων αποτελεί η τελευταία εγκύκλιος του  Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που αποδέχονται  δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συμβασιούχους μετατρέποντας τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και δεν εξαντλούν όλες τις ένδικες δυνατότητες για να τις ανατρέψουν, θα παραπέμπονται οι ίδιοι οι Δήμαρχοι στον εισαγγελέα!

Η εν λόγω εγκύκλιος απαγορεύει στους Δημάρχους, τις νομικές υπηρεσίες των Δήμων κοκ ακόμα και να καταθέτουν στο δικαστήριο ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έστω κι αν αυτό είναι αληθές – που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι απολύτως αληθές!

Η κυβέρνηση κυνηγά με λύσσα τους συμβασιούχους. Για να τους εξοντώσει δεν διστάζει να επιβάλλει «ρυθμίσεις» και νόμους πρωτοφανείς στα χρονικά. Πριν από μερικούς μήνες για παράδειγμα πέρασε ρύθμιση με την οποία απολύονταν όσοι παρέμεναν στις θέσεις εργασίας τους με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και δεν είχαν εκδικάσει κύριες αγωγές[*] ως την 1η Νοεμβρίου του 2013 – ημερομηνία που έθεσε αυθαίρετα η ίδια κυβέρνηση.

Βέβαια, οι περισσότεροι Δήμαρχοι, γνήσια τέκνα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν χρειάζονται συστάσεις από την κυβέρνηση για να προχωρήσουν στην εξόντωση των συμβασιούχων. Μάλιστα μερικοί έχουν επιδείξει και εξαιρετικό ζήλο στο «σπορ», όπως για παράδειγμα ο κ. Καμίνης, ο οποίος μπορεί κάλλιστα να περηφανεύεται ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του σαν Δήμαρχος Αθηναίων έκανε τις περισσότερες απολύσεις συμβασιούχων από κάθε άλλο Δήμαρχο και έχει εφαρμόσει πλήρως όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις και μνημονιακές δεσμεύσεις! 

Οι συμβασιούχοι απολύονται – οι υπηρεσίες υπολειτουργούν

Το 2009 οι συμβασιούχοι πανελλαδικά σ’ όλο το δημόσιο τομέα έφθαναν περίπου τις 70.000. Σήμερα έχουν μείνει πια ελάχιστοι και ο αριθμός τους ολοένα μειώνεται αφού καθημερινά οδηγούνται στην απόλυση εκατοντάδες. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά υπηρεσίες του Δημοσίου και των ΟΤΑ να υπολειτουργούν, αφού δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό.

Αυτά τα κενά, η κυβέρνηση προσπαθεί να τα καλύψει είτε ιδιωτικοποιώντας τις υπηρεσίες, είτε χρησιμοποιώντας ανέργους που μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, ΜΚΟ, κ.α. απασχολούνται στις εν λόγω υπηρεσίες με 5μηνες συμβάσεις, αμείβονται με 490 ευρώ μεικτά (420 για τους κάτω των 25 ετών), μισθό δηλαδή μικρότερο από το βασικό και δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Τελειώνοντας η 5μηνη σύμβασή τους με μισθό της πείνας δε μπορούν ούτε να  την ανανεώσουν, αλλά ούτε και να πάρουν τα ψίχουλα που δίνονται ως επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. 

Οι υποψήφιοι της Αριστεράς στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές

Σε μια περίοδο που οι κυβερνητικές οδηγίες προς τις Δημοτικές Αρχές είναι να ψεύδονται στα δικαστήρια και να διώκουν με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και κυρίως τους συμβασιούχους που απειλούν…να μονιμοποιηθούν, η Αριστερά οφείλει να προτείνει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές υποψήφιους Δημάρχους που να είναι διατεθειμένοι να συρθούν στον εισαγγελέα και να αντιμετωπίσουν τις όποιες ποινικές διώξεις! 


Όποια άλλη πρόταση θα είναι πολύ λίγη για τη συγκυρία και πολύ πίσω από τις ανάγκες της κοινωνίας.

______________
[*] Η δίκη στην οποία κρίνεται αν ο συμβασιούχος που ζητά μονιμοποίηση στο Δημόσιο θα μονιμοποιηθεί ή όχι.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα