Κάτω τα χέρια από το αμαξοστάσιο του Ελληνικού

Δημοσιεύουμε αποσπάσματα ανακοίνωσης της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης», παράταξης στην οποία συμμετέχει το «Ξ» στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει το αμαξοστάσιο του Ελληνικού.

 

Από τα δημοσιεύματα στον τύπο μάθαμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μέχρι τον Ιούνιο να έχει κλείσει το αμαξοστάσιο του Ελληνικού – το μεγαλύτερο αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ.!

Ο Υπουργός Χρ. Σπίρτζης απαντώντας σε ερώτηση στην Βουλή στις 7 Δεκεμβρίου είπε πως το αμαξοστάσιο του Ελληνικού θα παραδοθεί στον «επενδυτή» που έχει αγοράσει το χώρο του πρώην αεροδρομίου μέχρι τον Ιούνιο του 2018 και πως:

«…είναι προφανές, ότι η ΟΣΥ -μπορώ να σας δείξω και σχεδιαγράμματα- έχει προχωρήσει στο πώς όλες οι δραστηριότητες αυτού του αμαξοστασίου θα μεταφερθούν σε άλλα αμαξοστάσια που λειτουργούν, προκειμένου να μην υπάρχει κανενός είδους καθυστέρηση.

«Άρα, να ευχηθούμε -όπως εύχεστε κι εσείς, φαντάζομαι- να μην υπάρξει καμία άλλη καθυστέρηση από πλευράς επενδυτή…»

Όταν ο Υπουργός παραδέχεται, ότι το μεγαλύτερο αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. κλείνει και πως τα λεωφορεία και οι οδηγοί, δεν θα μεταφερθούν σε νέο αμαξοστάσιο αλλά θα μοιραστούν στα υπόλοιπα αμαξοστάσια, αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση:

  • Δε σκοπεύει να αντικαταστήσει τα χαλασμένα οχήματα στα αμαξοστάσια (συνολικά 1100)
  • δε σκοπεύει να προχωρήσει σε προσλήψεις οδηγών και τεχνιτών (κι ας έχει εξαγγείλει 3 φορές μέχρι σήμερα ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις 450 με 1178 οδηγών και τεχνητών –κάθε φορά δίνει διαφορετικό νούμερο)
  • και ως εκ τούτου δεν σκοπεύει πραγματικά να βελτιώσει το συγκοινωνιακό έργο.

Μετά από χρόνια υποχρηματοδότησης, κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει τη χαριστική βολή και να βάλει την υπογραφή του κάτω από την επίσημη συρρίκνωση της Ο.ΣΥ.

Μέχρι πού θα φτάσει η συρρίκνωση; Μέχρι εκεί που θα την αφήσουμε εμείς! Γιατί οι κυβερνώντες δεν έχουν όρια…

Στο βωμό των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών

Η Ο.ΣΥ. δεν χάνει μόνο ένα αμαξοστάσιο, αλλά φορτώνεται και νέα βάρη. Γιατί όταν τα λεωφορεία που εξυπηρετούν όλα τα νότια και ανατολικά προάστια βρεθούν σε αμαξοστάσια μακριά από αυτές τις περιοχές, αυξάνονται τα νεκρά οχηματοχιλιόμετρα. Π.χ. ένα λεωφορείο για να πάει στην Σαρωνίδα από το αμαξοστάσιο του Ελληνικού θέλει περίπου 50’ με 1 ώρα. Από το αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη όμως, θέλει 1.40 έως 2 ώρες! Ποιος θα πληρώσει το κόστος γι’ αυτή τη διαφορά; Σίγουρα όχι ο «επενδυτής» που αγόρασε κοψοχρονιά το χώρο του πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και βάζει τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών πάνω από το συμφέρον της Ο.ΣΥ., των εργαζομένων και των επιβατών.

Δεν είναι μόνο τα κενά οχηματοχιλιόμετρα…

Όταν η Ο.ΣΥ. χρειάζεται απεγνωσμένα ανταλλακτικά, αγοράζεις πρώτα ανταλλακτικά. Δε δίνεις 60 εκατ. ευρώ για να εγκαταστήσεις την τηλεματική.

Όταν η Ο.ΣΥ. έχει απεγνωσμένα ανάγκη από νέα λεωφορεία γιατί τα παλιά αχρηστεύονται και πολλά από αυτά που κινούνται έχουν γίνει επικίνδυνα, παραγγέλνεις καινούρια λεωφορεία. Δε δίνεις 180 εκατ. ευρώ για να βάλεις ηλεκτρονικό εισιτήριο σε λεωφορεία που παίρνουν φωτιά και εκρήγνυνται.

Όταν σου πουλάει προμηθευτής λάστιχα με πλαστά πιστοποιητικά, δεν ξαναγοράζεις λάστιχα από τον ίδιο και μάλιστα στις πιο ακριβές τιμές της αγοράς

Όταν προμηθευτής σου πουλάει ελαττωματικά λεωφορεία (π.χ. iveco-irisbus) δεν τον αποπληρώνεις και του λες και ευχαριστώ.

Αυτά τα κάνεις μόνο όταν χρησιμοποιείς τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες για να εξυπηρετήσεις συμφέροντα άλλων!

Με αυτές τις πολιτικές έχουν απαξιώσει την εταιρία – καθώς και μέσα από τις κλίκες και τους στρατούς που θρέφουν στην Ο.ΣΥ.

Και μετά αναρωτιούνται «τι έχει το έρμο και ψοφάει»… Και μετά λένε ότι φταίει το Δημόσιο… Θαύμα είναι που έχουμε αντέξει μέχρι σήμερα! Και έχουμε αντέξει γιατί οι εργαζόμενοι αυτής της εταιρίας βάζουμε πλάτη – και κυρίως οι οδηγοί που μεταφέρουν σε σαράβαλα και επικίνδυνα λεωφορεία τους χαμηλόμισθούς, τους φτωχούς και τους άνεργους αυτής της πόλης!

Αν δεν τους σταματήσουμε εμείς, δεν θα τους σταματήσει κανείς

Ως «Ανεξάρτητη Παρέμβαση» δεν θα μπούμε στη λογική να υποσχεθούμε στους εργαζόμενους βόλεμα στο νέο αμαξοστάσιο που θα πάνε – και να θυμάστε συνάδελφοι ότι στο «βόλεμα» χωράνε λίγοι και ότι το κοντινό μας Α/Σ Μπραχαμίου χωράει μόλις 70 οδηγούς, ενώ στο Ελληνικό είμαστε 550.

Αντιθέτως, καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουμε μάχη για να υπερασπιστούμε το Α/Σ Ελληνικού και να συνδεθούμε με τα κινήματα που ακόμα και σήμερα αγωνίζονται για να υπερασπιστούν όλη την έκταση του πρώην αεροδρομίου – την περιουσία του λαού που την ξεπουλήσανε για 915 εκατ. ευρώ – δηλαδή για 92€/τ.μ.!!!

Συνάδελφοι το κλείσιμο του Α/Σ του Ελληνικού και η συρρίκνωση της Ο.ΣΥ. μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ιδιωτικοποίηση. Και ιδιωτικοποίηση δεν σημαίνει καινούρια λεωφορεία, 8ωρο, 5ήμερο και 1.500 ευρώ μισθό όπως θέλουν κάποιοι να φαντασιώνονται… Σημαίνει παλιά οχήματα (δείτε και της Θεσ/νίκης) βασικός μισθός και κατάργηση όλων των εργατικών δικαιωμάτων που έχουμε.

Το προεδρείο του Συνδικάτου οφείλει να καλέσει συνέλευση για το θέμα και να προτείνει σχέδιο για το πώς θα υπερασπιστούμε το Α/Σ Ελληνικού. Λόγω εμπειρίας οι προσδοκίες μας από το προεδρείο είναι βέβαια ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Γι’ αυτό το επόμενο διάστημα η Ανεξάρτητη Παρέμβαση θα πάρει όσες πρωτοβουλίες μπορεί για να υπερασπιστεί τη δημόσια αστική συγκοινωνία και την περιουσία του λαού.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα