Καθαρίστριες ΟΣΥ – 3ος γύρος, 4η μέρα επίσχεσης: και ο Πειραιάς στον αγώνα

Συνεχίζεται για 4η μέρα η επίσχεση εργασίας των καθαριστριών των λεωφορείων της Ο.ΣΥ.

Από χτες το βράδυ στην επίσχεση συμμετέχει και το αμαξοστάσιο του Πειραιά ανεβάζοντας τον αριθμό των αμαξοστασίων που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις σε 6 (από τα συνολικά 7).

Ο εργολάβος χρωστά στις καθαρίστριες μισθούς από 3 έως και 6 μήνες (ανάλογα με το αμαξοστάσιο). Οι μισθοί που παίρνουν για 6ωρη, νυχτερινή, βαριά και ανθυγιεινή εργασία είναι 450 ευρώ, παρότι σύμφωνα με το νόμο, θα έπρεπε να αμείβονται με τουλάχιστον 650 ευρώ. Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι καθαρίστριες της ΟΣΥ δεν έπαιρναν δώρα και επιδόματα, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν ατομικά μέσα προστασίας (ειδικά παπούτσια, γάντια, μάσκες κλπ), ούτε επαρκή καθαριστικά μέσα, ενώ οι προϊστάμενες τους τις εξανάγκαζαν να καθαρίζουν πολλά περισσότερα λεωφορεία σε κάθε βάρδια απ’ ότι ήταν νόμιμο.

Αύριο στις 9.00 το πρωί καθαρίστριες και αλληλέγγυοι θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Μεταφορών σε μια προσπάθεια να συναντηθούν με τον Υπουργό Χρ. Σπίρτζη και να ζητήσουν την παρέμβαση του για να λυθεί το ζήτημα με την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, αφετέρου να προχωρήσει στην υλοποίηση της δημόσιας δήλωσης του (στην ΕΡΤ στις 18/5) για απομάκρυνση των εργολάβων από την Ο.ΣΥ. και σύναψη απευθείας συμβάσεων με τις ίδιες.

Νίκη στον αγώνα των καθαριστριών!

 


Σχετικά άρθρα:
Ξανά σε επίσχεση εργασίας οι καθαρίστριες των λεωφορείων της ΟΣΥ!
Καθαρίστριες ΟΣΥ: Υποχώρησε ο εργολάβος! Μια ανάσα πριν τη νίκη οι καθαρίστριες!
«Αγαπητοί επιβάτες…»
Νόμιμη η απεργία των καθαριστριών! Απορρίφθηκε η αγωγή του εργολάβου!
Καθαρίστριες καταγγέλλουν «πιστολέρο» επιθεωρητή εργασίας

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα