Νόμιμη η απεργία των καθαριστριών! Απορρίφθηκε η αγωγή του εργολάβου!

Συνεχίζεται κανονικά, και διανύει ήδη την 9η μέρα η απεργία των αγωνιζόμενων καθαριστριών της Ο.ΣΥ.!

Το δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε ο εργολάβος προκειμένου να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική, απέρριψε την αγωγή του.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν 2 μάρτυρες. Ένας υπάλληλος της Λινκ Απ, της εργολαβικής εταιρίας που εργοδοτεί τις καθαρίστριες των λεωφορείων και ο Αποστόλης Κασιμέρης[1] εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Αθήνας[2] και των καθαριστριών της Ο.ΣΥ.

Ο μάρτυρας της εταιρίας Λινκ Απ, ήταν ένας πραγματικός τραγέλαφος! Στις περισσότερες ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου απαντούσε «δεν ξέρω», ή «έτσι μου είπε ο διευθυντής».

Δεν δίστασε βέβαια να πει και χοντρά ψέματα όπως π.χ. ότι ο εργολάβος χρωστάει στις καθαρίστριες μόνο 1 μήνα, ότι η Ο.ΣΥ. χρωστάει χρήματα στην Λινκ Απ και γι’ αυτό δεν μπορεί η Λινκ Απ να πληρώσει εγκαίρως τις καθαρίστριες κ.α.

Ο μάρτυρας των καθαριστριών αντέκρουσε όλα τα ψέματα του εργολάβου και κατέθεσε έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται ότι οι καθαρίστριες είναι απλήρωτες 2-4 μήνες, ότι η Ο.ΣΥ. πληρώνει κανονικά τον εργολάβο και ότι δεν έχει κανένα χρέος απέναντί του κ.α.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανατρέψουν την πορεία της δίκης, οι δικηγόροι του εργολάβου έδειξαν στην πρόεδρο αναρτήσεις από το facebook του Αποστόλη Κασιμέρη και τον ρώτησαν επιδεικτικά αν αυτός πιστεύει ότι η καθαριότητα των λεωφορείων πρέπει να περάσει στο δημόσιο.

Ο Αποστόλης Κασιμέρης απάντησε φυσικά καταφατικά. Στη συνέχεια οι δικηγόροι του εργολάβου προσπάθησαν να υπονοήσουν ότι η απεργία των καθαριστριών δεν γίνεται γιατί οι καθαρίστριες είναι απλήρωτες, αλλά για να προσληφθούν στο δημόσιο… Το επιχείρημα ήταν βέβαια γελοίο.

Οι καθαρίστριες ενθουσιάστηκαν με την απόφαση του δικαστηρίου και συνεχίζουν τον αγώνα τους ακόμα πιο αποφασισμένες και δυνατές.

Η απεργία θα συνεχιστεί και μετά τη Δευτέρα, με νέα 48ωρη απεργία που προκήρυξε το ΕΚΑ για τις καθαρίστριες μέχρι και την Τετάρτη.

Νίκη στον αγώνα των καθαριστριών!

Όλοι στα αμαξοστάσια για την περιφρούρηση της απεργίας κάθε βράδυ από τις 7.30 το απόγευμα, μέχρι τις 2.00 τη νύχτα!

 

_________________

[1] Ο Αποστόλης Κασιμέρης είναι οδηγός, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ (του συνδικάτου των οδηγών) και συμπαραστέκεται ενεργά στον αγώνα των καθαριστριών από το πρώτο βράδυ. 
[2] Οι απεργίες των καθαριστριών προκηρύσσονται από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) γιατί λόγω της πολύμηνης απεργίας των δικηγόρων οι καθαρίστριες δεν μπορούν να καταθέσουν τα χαρτιά για να ολοκληρωθεί η σύσταση του σωματείου τους στο αρμόδιο δικαστήριο.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα