ΗΠΑ – εκλογές Μινεάπολης: Η σ. Τζίντζερ Τζέντζεν πρώτη στις ψήφους πρώτης επιλογής!

Σχόλιο του «Ξ»

 

Χτες, Τρίτη 7 Νοέμβρη, έγιναν οι εκλογές για το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης της Μινεάπολης στις ΗΠΑ. Η συντρόφισσα Τζίντζερ Τζέντζεν, στέλεχος της «Σοσιαλιστικής Εναλλακτικής» (αδελφής οργάνωσης του «Ξ» στις ΗΠΑ) ήταν υποψήφια στην περιφέρεια 3 (στις τοπικές εκλογές στις ΗΠΑ οι πόλεις χωρίζονται σε περιφέρειες από τις οποίες εκλέγεται ένας δημοτικός σύμβουλος – ο πρώτος σε ψήφους).

Η υποψηφιότητα της συντρόφισσας συγκέντρωσε 3.290 ψήφους πρώτης επιλογής (σημ: οι ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να δώσουν ψήφο πρώτης, δεύτερης και τρίτης προτίμησης, ψήφοι που έχουν διαφορετική βαρύτητα μεταξύ τους) και ποσοστό 34,4%, ερχόμενη πρώτη και ξεπερνώντας κατά 6,2 μονάδες και 585 ψήφους τον βασικό αντίπαλο της, Στιβ Φλέτσερ, που είχε την υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος!

Πρόκειται για μια εξαιρετική επιτυχία, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα το οποίο θα κριθεί τις επόμενες μέρες και μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων δεύτερης και τρίτης προτίμησης.

Μια εκστρατεία-πρότυπο

Στην εκστρατεία της «Σοσιαλιστικής Εναλλακτικής» για την εκλογή της Τζίντζερ έπαιρναν μέρος καθημερινά περισσότεροι από 100 εθελοντές που επισκέφτηκαν χιλιάδες σπίτια στην εκλογική της περιφέρεια. Εξαιρετικά επιτυχημένο ήταν και το οικονομικό σκέλος της εκστρατείας, με πάνω από 140.000 δολάρια να συγκεντρώνονται από συνεισφορές εργαζομένων και νεολαίων, ποσό που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και ταυτόχρονα είναι υπερτριπλάσιο από το αντίστοιχο ποσό που συγκέντρωσε ο βασικός αντίπαλος της Τζίντζερ που είχε την υποστήριξη όχι μόνο του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά και πολλών μεγάλων επιχειρήσεων.

Νέα εποχή

Στις ΗΠΑ έχουμε μπει σε μια νέα εποχή όπου η αναζήτηση για σοσιαλιστικές ιδέες βρίσκεται σε μεγάλη άνθηση. Επενδύοντας σε αυτό το κλίμα οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της «Σοσιαλιστικής Εναλλακτικής» έχουν πετύχει μια σειρά από εξαιρετικά σημαντικά βήματα στο να θέσουν τις βάσεις για το χτίσιμο μιας νέας, μαζικής επαναστατικής Αριστεράς. Στα χρόνια που έρχονται θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις, αλλά και μεγάλες ευκαιρίες. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, αλλά μπαίνουν σε αυτή τη νέα εποχή με τις δυνάμεις τους να έχουν κατακτήσει σημαντικό έδαφος. Πρόκειται για μια εξέλιξη ιστορικής σημασίας.

Κι αυτό είναι κάτι ανεξάρτητο από το αν τελικά, μετά την καταμέτρηση των ψήφων δεύτερης και τρίτης επιλογής, η συντρόφισσα Τζίντζερ καταφέρει να εκλεγεί στη θέση της δημοτικού συμβούλου. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στις ψήφους πρώτης επιλογής είναι από μόνη της ιστορικό γεγονός!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,181ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα