Η εκστρατεία και τα αποτελέσματα του «Ξ» στις δημοτικές εκλογές του Ζωγράφου

Στις δημοτικές εκλογές στου Ζωγράφου, το «Ξ» συμμετείχε συνεργαζόμενο με την παράταξη «Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη», με υποψήφιες την Ειρήνη Πλουμπίδη και την Ηλέκτρα Κλείτσα. Η παράταξη στην οποία συμμετέχουν δυνάμεις της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ανένταχτοι αγωνιστές, έκανε την πρώτη της εκλογική εμφάνιση, συγκεντρώνοντας ποσοστό 2,41% και εκλέγοντας μία έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το «Ξ», ως συνεργαζόμενη δύναμη, πέρα από τη συμμετοχή που είχε στην εκστρατεία με το υλικό της παράταξης έκανε και τη δική του, ανεξάρτητη εκστρατεία, μοιράζοντας μαζικά προκήρυξη, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Η προκήρυξη αυτή μοιράστηκε σε μεγάλους αριθμούς, με κέφι και μαχητικότητα!

Κατά τη διάρκειά της προεκλογικής εκστρατείας, καταφέραμε να μιλήσουμε με ένα σημαντικό αριθμό συνδημοτών μας για τα προβλήματα της περιοχής, τις προτάσεις μας, την ανάγκη για την ενίσχυση των αριστερών, μαχητικών δυνάμεων, όπως και την ανάγκη συνεργασίας της Αριστεράς και των κινημάτων.

Σε επίπεδο εκλογικών αποτελεσμάτων, με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Ζωγράφου, η μία υποψήφια του «Ξ» Ειρήνη Πλουμπίδη ήρθε πρώτη σε σταυρούς, ενώ η Ηλέκτρα Κλείτσα 10η ανάμεσα σε 42 υποψήφιους. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι μέσα από την προεκλογική μας καμπάνια, καταφέραμε να κάνουμε γνωστές τις θέσεις και τις προτάσεις μας για την περιοχή σε πιο μαζικό επίπεδο και να ανοίξουμε ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τις κινηματικές ανάγκες της επόμενης περιόδου.

Ο Δήμος Ζωγράφου, έχει πλέον αλλάξει χέρια, περνώντας από τη δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ Τίνα Καφατσάκη, στον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Θώδα. Δεν αναμένονται βέβαια σοβαρές αλλαγές στην άσκηση της τοπικής πολιτικής, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πλήρως ενσωματωθεί στη λογική της λιτότητας και της συνέχισης των μνημονίων. Παρόλα αυτά, οι κινηματικές, αριστερές δυνάμεις της περιοχής, οφείλουν να ετοιμάζονται για τις μάχες που πρέπει να δοθούν σε τόσο σε τοπικό επίπεδο (όπως π.χ. να μην ιδιωτικοποιηθούν τεράστιες εκτάσεις του Υμηττού που επί δημαρχίας ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν στο υπερταμείο, να κλείσουν οι εστίες που υποθάλπουν τον φασισμό με χρηματοδότηση του ίδιου του Δήμου, να μην μείνουν παιδιά εκτός παιδικών σταθμών κ.α.) αλλά και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Το Ξεκίνημα Ζωγράφου θα είναι μπροστά στις μάχες που έρχονται, επιμένοντας στην ανάγκη ενότητας και συντονισμού όλων όσων καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα της μαζικής αντίστασης στις πολιτικές που απειλούν τις ζωές μας!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα