Δημοτικές εκλογές 26 Μάη: Για ένα Δήμο Αντίστασης στου Ζωγράφου

Διαβάστε την προεκλογική ανακοίνωση που μοιράζει αυτό το διάστημα η τοπική οργάνωση του «Ξ» στου Ζωγράφου. Το «Ξ» κατεβαίνει στις εκλογές σε συνεργασία με την παράταξη «Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη». Την προκήρυξη μπορείτε να την κατεβάσετε σε pdf εδώ.

Η 5ετής θητεία Καφατσάκη ως Δημάρχου Ζωγράφου δεν έφερε καμία βελτίωση στη ζωή των πολιτών. Με την εξαίρεση των δωρεάν μουσικών εκδηλώσεων το καλοκαίρι, η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες Διοικήσεις του Δήμου. Η συντριπτική πλειοψηφία των έργων που υποσχόταν στο προεκλογικό φυλλάδιο της παράταξης της το 2014 έχουν μείνει στα χαρτιά, όπως π.χ. η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, η «αξιοποίηση του κινηματογράφου Αθηνά ως χώρου πολιτισμού στα Άνω Ιλίσια», η εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης και ανακύκλωσης των απορριμμάτων «με εφαρμογή εκτεταμένου προγράμματος κάδων ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό αλουμίνιο κλπ)», η προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Δήμο, ο «ουσιαστικός ετήσιος απολογισμός και λογοδοσία της Δημάρχου σε κάθε γειτονιά» κ.α.*

Την ίδια στιγμή, όποιοι παρακολουθούν τις θέσεις και τις δράσεις των δημοτικών παρατάξεων συστηματικά, διαπιστώνουν ότι η κ. Καφατσάκη έκανε ως Δήμαρχος όσα καταδίκαζε ως αντιπολίτευση. Π.χ. νομιμοποίησε το δάνειο που είχε πάρει ο Γ. Καζάκος για την αγορά του 50% της Βίλας Ζωγράφου (το οποίο μέχρι πρότινος χαρακτήριζε και η ίδια παράνομο). Για να αποπληρωθεί το εν λόγω δάνειο ο Δήμος Ζωγράφου θα πρέπει για 12 χρόνια να δαπανά 740.000 ευρώ το χρόνο που αντιστοιχούν στο 10% της ετήσιας χρηματοδότησης που λαμβάνει από το κράτος (ΚΑΠ)! Μερικά ακόμα παραδείγματα αποτελούν οι προϋπολογισμοί που η Δημοτική Αρχή καταθέτει κάθε χρόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι οποίοι είναι ίδιοι και απαράλλαχτοι με αυτούς που καταψήφιζε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, η ανάθεση σε ιδιώτες έργων που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου με πολύ χαμηλότερο κόστος, ενώ οι 2 θάνατοι εργαζομένων στην καθαριότητα στο Δήμο μέσα στην 5ετία της συγκεκριμένης παράταξης συνάδουν με τη στάση που κρατά απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου.

Με την «Ανυπότακτη Πόλη»

Στις δημοτικές εκλογές του Μάη το «Ξεκίνημα» θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής κίνησης «Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη» με την οποία συνεργαζόμαστε. Υποψήφιες από μέρους του «Ξ» θα είναι η Ειρήνη Πλουμπίδη και η Ηλέκτρα Κλείτσα.

Σαν «Ξ» δεν παίρνουμε λεφτά από το  κράτος, την ΕΕ, ή οποιαδήποτε επιχείρηση. Στηριζόμαστε  στις εισφορές των μελών και των φίλων μας. Ως εκ τούτου δεν έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε πολυσέλιδα ιλουστρασιόν και πολύχρωμα φυλλάδια όπως οι παρατάξεις που στηρίζονται στα κόμματα εξουσίας ούτε να πληρώνουμε για διαφημίσεις. Στον περιορισμένο χώρο που έχουμε αντί να γράψουμε γενικά συνθήματα για τα πάντα, προτιμήσαμε να αναφέρουμε μερικές από τις βασικές μας εμφάσεις για το Δήμο Ζωγράφου.

Παιδικοί Σταθμοί

200 παιδιά έμειναν φέτος εκτός των δημοτικών παιδικών σταθμών, ενώ για πολλά περισσότερα οι οικογένειες τους δεν μπήκαν καν στον κόπο να κάνουν αιτήσεις, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα αποτελέσματα.

Τα τελευταία 10 χρόνια στο Δήμο μας έχουν κλείσει 4 παιδικοί σταθμοί. Για 5 από αυτά τα 10 χρόνια στη διοίκηση του Δήμου ήταν η κ. Καφατσάκη. Κάθε χρόνο, στον προϋπολογισμό που κατέθετε στο Δημοτικό Συμβούλιο συμπεριλάμβανε τουλάχιστον ένα κονδύλι (ύψους περίπου 100.000 ευρώ) που αφορούσε σε μελέτη για τη  δημιουργία νέου παιδικού σταθμού. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει ανοίξει ούτε ένας νέος παιδικός σταθμός – δεν έχουν ξεκινήσει καν σχετικές εργασίες.

Την ίδια στιγμή η κ. Καφατσάκη αγόρασε, με διαδικασίες εξπρές, το θέατρο Ποταμίτη έναντι 550.000 ευρώ και εξασφάλισε ΕΣΠΑ ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του. Το που ξοδεύει κανείς λεφτά είναι θέμα των «προτεραιοτήτων» που θέτει…

Τέλος, η Δημοτική Αρχή αρνείται να καταργήσει τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, ώστε η προσχολική αγωγή να είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά, παρότι έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Το ποσό που πληρώνουν συνολικά οι γονείς για «τροφεία» ανέρχεται σε 130.000 ευρώ το χρόνο. Πρόκειται για ένα ποσό εύκολα αντιμετωπίσιμο σ’ ένα Δήμο που το 2018 είχε 15,5 εκατ. ευρώ πλεόνασμα!  

Διεκδικούμε:

  • Την κατάργηση των τροφείων
  • Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή νέων παιδικών σταθμών στο οικόπεδο του Δήμου επί της Ηρ. Πολυτεχνείου, στο χώρο του παλιού ωδείου Ζωγράφου και σε άλλα οικόπεδα που διαθέτει ο Δήμος.
  • Την πρόσληψη παιδαγωγών και λοιπού προσωπικού για τους παιδικούς σταθμούς με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, με στόχο σταδιακά να υπάρχουν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά του Ζωγράφου.

Υμηττός

Το 2015 μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου προδιέγραφε αρνητικές εξελίξεις για το καθεστώς προστασίας του Υμηττού.

Το Ξεκίνημα Ζωγράφου το 2015 έθεσε το θέμα, μεταξύ άλλων, στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω της Ε.Πλουμπίδη που ήταν εκείνη τη χρονιά δημοτική σύμβουλος. Η κ. Καφατσάκη τότε διαβεβαίωνε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ενώ ο κ. Αγγελόπουλος χλεύαζε την πιθανότητα να υπάρξει σοβαρή απειλή για τον Υμηττό.

Το 2017 το καθεστώς προστασίας του Υμηττού κατέπεσε, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για την τσιμεντοποίησή του!

Το 2018 χιλιάδες στρέμματα του Υμηττού, συμπεριλαμβανομένων 2.500 που ανήκουν στο Δήμο Ζωγράφου, πέρασαν στην ιδιοκτησία του Υπερταμείου, το οποίο ξεπουλά τη δημόσια περιουσία της χώρας σε «επενδυτές».

Η Δημοτική Αρχή Καφατσάκη παρακολούθησε όλα τα παραπάνω απαθής και άπραγη.

Μια Δημοτική Αρχή που θέλει να προστατέψει τον Υμηττό οφείλει:

  • να ενημερώσει με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό όλους τους κατοίκους του Δήμου για τις απειλές που αντιμετωπίζει το βουνό
  • να συνεργαστεί με φορείς όπως εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς συλλόγους, κλπ,  και να οργανώσει κινητοποιήσεις που να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση και το Υπερταμείο ενάντια στο ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση του Υμηττού.
  • να διεκδικήσει να θεσπιστεί άμεσα νέο αυστηρό καθεστώς προστασίας του βουνού που να το θωρακίζει απέναντι στους κάθε είδους καταπατητές και επιχειρηματικά συμφέροντα
  • να διεκδικήσει κατεδάφιση όλων των αυθαίρετων στο βουνό
  • να ενισχύσει αποφασιστικά τις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας-δασοπυρόσβεσης, που παίζουν κρίσιμο ρόλο στην προστασία του βουνού, οικονομικά και με εκστρατείες ενημέρωσης για αύξηση των εθελοντών.

Διαχείριση Απορριμμάτων

Σήμερα, οι Δήμοι πληρώνουν για την ταφή των απορριμμάτων τους στη χωματερή της Φυλής κατά μέσο όρο 45€ για κάθε τόνο σκουπιδιών (100€ αν ανάμεσα στα απορρίμματα υπάρχουν κλαδέματα). Αυτή η διαχείριση των απορριμμάτων είναι και ακριβή (σύντομα θα γίνει ακόμα ακριβότερη) και περιβαλλοντικά καταστροφική.

Την ίδια στιγμή το σύστημα ανακύκλωσης με τους μπλε κάδους αποτελεί κοροϊδία. Η πλειοψηφία του περιεχομένου των μπλε κάδων καταλήγει στις χωματερές. Γι’ αυτό το λόγο το επίσημο ποσοστό ανακύκλωσης στην Ελλάδα φτάνει μετά βίας το 15%. Επιπλέον, ο ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύλωσης) που εποπτεύει τις εταιρίες ανακύκλωσης στην Ελλάδα αναφέρει σε πόρισμά του 2014 ότι η ΕΕΑΑ (η εταιρία που διαχειρίζεται τους μπλε κάδους) λειτουργεί σε καθεστώς αδιαφάνειας και ασυδοσίας και ότι παρατηρούνται παραβατικές συμπεριφορές.

Έχοντας αυτή την εικόνα, το 2015 το «Ξ» Ζωγράφου επιχείρησε να καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με την «ΠΡΩΣΥΝΑΤ» (πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική) συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση-μελέτη για το πώς ο Δήμος Ζωγράφου μπορεί να «απεξαρτηθεί» από τις ιδιωτικές εταιρίες ανακύκλωσης, να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο δημοτικό σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο να οδηγεί σταδιακά σε θεαματική αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης, σε μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν στη χωματερή και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η Δημοτική Αρχή όμως δεν έδωσε καν χρόνο για να ακουστεί η πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο!  

Η Διοίκηση Καφατσάκη αντί να υλοποιήσει ένα σχέδιο που να προωθεί ουσιαστικά την ανακύκλωση κάνει έργα βιτρίνας, όπως είναι η τοποθέτηση κάνα δυο μηχανημάτων που δίνουν λεφτά για τα μπουκάλια που πετάς, η τοποθέτηση 12 υπόγειων κάδων απορριμμάτων (που έχουν αισθητική χρησιμότητα αλλά όχι πρακτική) σε διάφορα σημεία της πόλης, κλπ.

Τα βασικά σημεία της δικής μας πρότασης για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι τα ακόλουθα:

Α. Η διαλογή των απορριμμάτων στη πηγή. Δηλαδή τα ξεχωριστά ρεύματα της ανακύκλωσης –το χαρτί, τα πλαστικά, τα μέταλλα, το γυαλί, τα οργανικά υλικά (κλαδέματα, αποφάγια από εστιατόρια και νοικοκυριά, απόβλητα κήπου κλπ)– να μαζεύονται σε χωριστές σακούλες από τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τα σχολεία κλπ και να τοποθετούνται σε χωριστούς κάδους σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο.

Β. Οι κάδοι θα οδηγούνται σε μικρές εγκαταστάσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο όπου θα συγκεντρώνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικά, μέταλλα, γυαλί κοκ) και θα πωλούνται στις βιομηχανίες για ανακύκλωση.

Δ. Τα σύμμεικτα απορρίμματα (σκουπίδια που δεν έχουν διαχωριστεί) θα οδηγούνται σε ταινιόδρομους όπου εργαζόμενοι θα επιλέγουν τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Ε. Σε ότι αφορά το οργανικό τμήμα των απορριμμάτων ο Δήμος μπορεί να δημιουργήσει μια μονάδα αερόβιας κομποστοποίησης (που δημιουργεί υψηλής ποιότητας λίπασμα) και να αξιοποιήσει το κομπόστ  στα πάρκα και στα παρτέρια του Δήμου ή/και να το διαθέσει προς πώληση.

Οι παραπάνω μονάδες απαιτούν φτηνό και απλό μηχανολογικό εξοπλισμό και μπορούν να δημιουργηθούν από τον ίδιο το Δήμο. Δεν προξενούν κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα και δεν εκπέμπουν οσμές. Μπορούν να αυξήσουν τα έσοδα του Δήμου και να μειώσουν τα δημοτικά τέλη. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ένας τόνος PET (το πλαστικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα μπουκάλια του νερού) αποφέρει 400 ευρώ. Ένα άλλο παράδειγμα αφορά τα οργανικά απορρίμματα από τις λαϊκές αγορές: Σε κλίμακα ενός έτους μία λαϊκή παράγει 350 τόνους οργανικά απορρίμματα και στο Δήμο μας έχουμε τρεις λαϊκές κάθε βδομάδα. Για να θάψει τα απορρίμματα μιας μόνο λαϊκής στη χωματερή της Φυλής ο Δήμος πρέπει να πληρώσει περίπου 15.750 ευρώ (τέλη ταφής). Αν αυτά τα απορρίμματα οδηγηθούν σε δημοτική μονάδα κομποστοποίησης ο Δήμος εξοικονομεί χρήματα από τα τέλη ταφής, τα μεταφορικά κ.α., ενώ έχει όφελος από το παραγόμενο κομπόστ είτε το πουλήσει, είτε το χρησιμοποιήσει.

Αγώνας ενάντια στην ακροδεξιά και το φασισμό

Το ίδρυμα Κιτσίκη συστήθηκε στο Δήμο μας το 2008 από τον πρώην Δήμαρχο Γ. Καζάκο. Από τότε ο Δήμος Ζωγράφου επιχορηγεί κάθε χρόνο το ίδρυμα Κιτσίκη με 20.000 ευρώ! Τι πρεσβεύει ο Δ. Κιτσίκης, μέσα από τις εκδώσεις του ιδρύματος του, τις ιστοσελίδες του και τα άρθρα που γράφει στην φασιστοφυλάδα «Ελεύθερη Ώρα»;

Σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ο Δ. Κιτσίκης στήριξε δημόσια και μαχητικά τη Χρυσή Αυγή.

Επίσης, σε πρόσφατο άρθρο του δήλωσε ότι η Χούντα των Συνταγματαρχών ήταν «Ἡ μεγαλύτερη ἐπαναστατικὴ προσπάθεια στὸν χῶρο τοῦ νεοελληνικοῦ κράτους» αλλά και πως «Ἡ ἐπέμβαση τοῦ στρατοῦ στὴν σημερινὴ ἑλληνικὴ πολιτικὴ συγκυρία εἶναι ἐπιβεβλημένη».**

Επιπλέον, αναλύοντας την κοσμοθεωρία του (τον «Κιτσικισμό» όπως τον ονομάζει ο ίδιος) «εξηγεί» πως «τὸ γένος τῶν Ἑλλήνων εἶναι  τὸ ἀνώτατο γένος τοῦ Σύμπαντος […] Ὁ ἑλληνισμὸς εἶναι ἀδύνατον νὰ ἐκφρασθῆ μέσῳ τοῦ ἐθνοκράτους. Ἐκφράζεται μόνον μέσῳ τῆς αὐτοκρατορίας.[…] Ἡ αὐτοκρατορία αὐτὴ ὑποχρεωτικὰ διοικεῖται ἀπὸ μοναρχικὸ πολίτευμα, μὲ ἀπόλυτο μονάρχη-ἥρωα».*

Τα σχόλια περιττεύουν…

Διεκδικούμε ο Δήμος Ζωγράφου, να σταματήσει να στεγάζει και να επιδοτεί το Ίδρυμα Κιτσίκη που λειτουργεί ως κέντρο φασιστικής προπαγάνδας με τα λεφτά των δημοτών!

Το αυγό του φιδιού δεν εκκολάπτεται βέβαια μόνο στο Ίδρυμα Κιτσίκη. Χρειάζεται καθημερινός ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στη Χρυσή Αυγή, ενάντια στις φασιστικές ομάδες που δηλητηριάζουν τη σκέψη των μαθητών στα σχολεία, που εξαπολύουν δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες, αντιφασίστες κοκ.

Τα πιο πάνω αποτελούν μόνο μερικά από τα «αμαρτήματα» της Δημοτικής Αρχής – που δυστυχώς μιλά και όνομα της Αριστεράς. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε πολλά άλλα ακόμα, όπως το γεγονός ότι  εξαιτίας ολιγωρίας και παραλήψεων της 26 ακίνητα του Δήμου πέρασαν στην κυριότητα του Υπερταμείου για να (ξε)πουληθούν, ότι παραχωρεί σε εργολάβους εργασίες που θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος με πολύ χαμηλότερο κόστος, όπως π.χ. τα κλαδέματα των δένδρων για τα οποία πληρώνει περίπου 70.000 ευρώ το χρόνο κ.α.

Ένας Δήμος αντίστασης

Τα τελευταία δέκα χρόνια τα χρήματα που λαμβάνουν οι Δήμοι από το κράτος (ΚΑΠ) έχουν μειωθεί κατά 65%, ενώ τα χρήματα που λαμβάνουν για συγκεκριμένα έργα (ΣΑΤΑ) έχουν μειωθεί κατά 85%. Αυτή η τεράστια μείωση της χρηματοδότησης σε συνδυασμό με την απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού έχει οδηγήσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Δήμοι στους Δημότες σε συρρίκνωση (π.χ. κατάρρευση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι», των υπηρεσιών καθαριότητας κ.α.).

Την ίδια στιγμή οι νόμοι Καλλικράτης και Κλεισθένης μετατρέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε τοπικό εντολοδόχο της κυβέρνησης. Θεσμοί όπως το «Παρατηρητήριο των ΟΤΑ» που εισήχθησαν με τον Καλλικράτη προβλέπουν σοβαρές κυρώσεις για όποιον Δήμο πάρει μέτρα ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική. Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν την παρακράτηση της κρατικής επιχορήγησης προς το Δήμο, επιβολή προγράμματος εξυγίανσης με απολύσεις προσωπικού, αύξηση δημοτικών τελών κλπ.

Χρειάζεται αγώνας ενάντια σε όλα αυτά. Για να μπορεί ο Δήμος να προσφέρει υπηρεσίες αντίστοιχες με τις ανάγκες μας, χρειάζεται αγώνας για αύξηση της χρηματοδότησης αλλά και για την κατάργηση των νόμων Καλλικράτη και Κλεισθένη. Για να δοθεί ένας τέτοιος αγώνας χρειάζεται η δικτύωση και ο συντονισμός των Δήμων μαζί με άλλες δυνάμεις που αντιστέκονται στο σύστημα και τις πολιτικές των Μνημονίων και της λιτότητας.

Ένας Δήμος που είναι πραγματικά στην υπηρεσία των πολιτών, έχει την ανάπτυξη αυτών των αντιστάσεων και αυτού του αγώνα ως κεντρικό άξονα των δράσεων του. Και ένας τέτοιος δήμος, βέβαια, δεν μπορεί παρά να λειτουργεί με πραγματικά δημοκρατικές συμμετοχικές διαδικασίες των πολιτών, με συνελεύσεις ανά γειτονιά και ανά θέμα, με τακτικό απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής και με πλήρη διαφάνεια.

Έναν τέτοιο Δήμο οραματιζόμαστε. Για έναν τέτοιο Δήμο παλεύουμε. Γι’ αυτό τον αγώνα ζητάμε την ψήφο σας.

Στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μάη, οι παρατάξεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Καφατσάκη), της ΝΔ (Θώδας, Αγγελόπουλος,  Παπαναστασόπουλου) και του ΠΑΣΟΚ (Γιαννακόπουλος, Παπακωνσταντίνου) πρέπει να καταδικαστούν. Παρουσιάζονται ως «ακομμάτιστοι» και «ανεξάρτητοι», δεν είναι όμως τίποτε άλλο από τους εκφραστές των μνημονιακών κυβερνήσεων στο Δήμο μας. Για να επιβιώσουν πολιτικά συνεχίζουν να μοιράζουν κούφιες υποσχέσεις για έργα, για «ποιότητα ζωής», για θέσεις εργασίας. Φτάνει πια!

Οι υποψήφιές μας

Η τοπική οργάνωση του «Ξ» στο Δήμο Ζωγράφου κατεβαίνει στις εκλογές συνεργαζόμενη με την παράταξη «Ζωγράφου -Ανυπότακτη Πόλη». Μια παράταξη που παρά τις όποιες αδυναμίες, ήταν παρούσα στα διάφορα κινήματα και τις μάχες των τελευταίων ετών, ενώ ενώνει δυνάμεις της Αριστεράς από διάφορους χώρους καθώς και ανένταχτους αγωνιστές.

Οι υποψήφιες του «Ξ» στο ψηφοδέλτιο του «Ζωγράφου -Ανυπότακτη Πόλη»

Η Ειρήνη Πλουμπίδη, γέννημα θρέμα Ζωγραφιώτισα είναι ενεργή στα κινήματα στη γειτονιά μας από τα μαθητικά της χρόνια μέχρι σήμερα –από τους αγώνες ενάντια στο νόμο Αρσένη, μέχρι τους αγώνες για την απαλλοτρίωση της Βίλας Ζωγράφου μέχρι και τα πρόσφατα εργατικά, αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα. Το 2015 διετέλεσε δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου στα πλαίσια μιας εκλογικής συνεργασίας δυνάμεων της αριστεράς με ετήσια εναλλαγή στη θέση του δημοτικού συμβούλου.   

Η Ηλέκτρα Κλείτσα με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη ζει στου Ζωγράφου εδώ και 10 περίπου χρόνια και είχε ενεργή συμμετοχή σε όλα τα τοπικά κινήματα. Είναι εθελόντρια δασοπροστασίας-δασοπυρόσβεσης, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί και σε μια σειρά περιβαλλοντικά κινήματα και αγώνες. Έχει εκτενή αρθρογραφία για τα δικαιώματα και την καταπίεση των γυναικών καθώς και συμμετοχή στους αγώνες ενάντια στη Χρυσή Αυγή και τον φασισμό. 

Ελάτε σ’ επαφή

Το «Ξ» παλεύει πέρα από τα μικρά και καθημερινά ζητήματα για μια εναλλακτική κοινωνία, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και για μια σοσιαλιστική κοινωνία, με δημοκρατία και ουσιαστική συμμετοχή των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων στις αποφάσεις που καθορίζουν τις ζωές τους. Παλεύει μαζί με άλλες οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς σε πάνω από 40 χώρες, στα πλαίσια της Επιτροπής για μια Εργατική Διεθνή. Αν σε ενδιαφέρουν οι καθημερινοί μας αγώνες, η υποστήριξή μας στις εκλογές και οι ιδέες μας έλα σε επαφή!

[email protected]  & Τηλ. επικοινωνίας 6932374852, 6978942123* αποσπάσματα από το προεκλογικό υλικό της παράταξης “Μαζί για την πόλη μας”
**αποσπάσματα από το μπλογκ του Δ. Κιτσίκη endiameseperiochenea.blogspot.com

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα