Η Θεσσαλονίκη ανάποδα: μια πόλη της εργαζόμενης πλειοψηφίας, των αγώνων, της αλληλεγγύης

Διαβάστε παρακάτω την προκήρυξη του Ξεκινήματος Θεσσαλονίκης που μοιράζεται μαζικά στην πόλη από σήμερα, και αποτελεί το βασικό προεκλογικό υλικό για τις δημοτικές εκλογές της 26η Μάη. Μπορείτε να κατεβάσετε την προκήρυξη μας σε pdf εδώ. Για να ενημερώνεστε για την εκστρατεία του Ξ Θεσσαλονίκης ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook Ξεκίνημα Θεσσαλονίκης


Μια πόλη που δεν είναι στα καλά της…

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τις διοικήσεις του όλα τα τελευταία χρόνια και αυτό αντανακλάται στην ποιότητα ζωής της πόλης. Από τη μια έχουμε τα μεγάλα προβλήματα της πόλης για τα οποία ο Δήμος δεν πήρε μαχητική θέση μαζί με την κοινωνία για να διεκδικήσει λύσεις (μεγάλη ανεργία, υψηλά ενοίκια, προβληματικός ΟΑΣΘ, παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων, κα). Από την άλλη, στα θέματα ευθύνης του Δήμου είτε η κατάσταση χειροτερεύει είτε οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι βιτρίνας (πράσινο – ελεύθεροι χώροι, αποκομιδή απορριμμάτων, κοινωνικές υπηρεσίες).

Μέχρι λίγα χρόνια πριν είχαμε στην ηγεσία του Δήμου το κύκλωμα Παπαγεωργόπουλου που από τη μία κατέκλεψε τον Δήμο (18 εκατομμύρια ήταν η υπεξαίρεση για την οποία καταδικάστηκε) και από την άλλη είχε φτιάξει ένα υπερ-συντηρητικό τρίγωνο μαζί με τον μητροπολίτη Άνθιμο και τον τότε νομάρχη Ψωμιάδη.

Ο Μπουτάρης εμφανίστηκε ως η απάντηση στον σκοταδισμό και την κακοδιαχείρηση του Παπαγεωργόπουλου, και φυσικά συγκρινόμενος με την προηγούμενη διοίκηση ήταν πολύ εύκολο να εμφανιστεί πιο «προοδευτικός» και «αποτελεσματικός». Ο Μπουτάρης όμως ήταν ταυτόχρονα ακραία νεοφιλελεύθερος και πήρε θέσεις ενάντια στις διεκδικήσεις των εργαζομένων του Δήμου, είπε ότι θα πουλούσε το λιμάνι για 1€, τοποθετήθηκε υπέρ της καταστροφικής εξόρυξης χρυσού από την Eldorado, πήρε χορηγία από την Coca-Cola την ώρα που υπάρχει αγώνας των απολυμένων εργαζομένων στην πόλη μας, υποστήριξε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του ‘15 και τόσα άλλα. Ακόμα και στα περιβαλλοντικά ζητήματα, που υποτίθεται είχε «ευαισθησία» δεν έκανε καμία ουσιαστική συνεισφορά.

…πρέπει να τη φέρουμε ανάποδα

Η σημερινή εκλογική μάχη στον Δήμο Θεσσαλονίκης έχει στοιχεία κωμικοτραγικά. Πάνω από 25 υποψήφιοι δήμαρχοι φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν τον Δήμο. Αυτό από μόνο του δεν είναι απαραίτητα κακό. Το κακό είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτοί οι συνδυασμοί δεν έχουν μεταξύ τους κάτι διαφορετικό να προτείνουν. Αποδέχονται τα ασφυκτικά στενά όρια διαχείρισης που θέτουν οι νόμοι Κλεισθένη και Καλλικράτη, συμφωνούν σε μια νεοφιλελεύθερη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και τελικά διαφωνούν μόνο στο ποιός θα την εφαρμόσει και με ποιό «στυλ».

Χρειαζόμαστε μία άλλη αντίληψη για τον Δήμο. Μία αντίληψη που θα κάνει τον Δήμο εστία αντίστασης και διεκδίκησης. Που θα εμπλέκει με ουσιαστικό και τακτικό τρόπο τους πολίτες στη λήψη των αποφάσεων. Που θα διαμορφώνει την ποιότητα ζωής στην πόλη προς το συμφέρον των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και όχι των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Σαν «Ξ» δεν παίρνουμε λεφτά από το  κράτος, την ΕΕ, ή οποιαδήποτε επιχείρηση. Ως εκ τούτου δεν έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε πολυσέλιδα και πολύχρωμα φυλλάδια. Στον περιορισμένο χώρο που έχουμε αντί να γράψουμε γενικά συνθήματα για τα πάντα προτιμήσαμε να αναφέρουμε μερικές από τις βασικές μας θέσεις για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Διαχείριση απορριμμάτων

Το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων στον Δήμο είναι και αποτυχημένο και περιβαλλοντικά επιβλαβές. Το κόστος αυτής της διαχείρισης είναι περίπου 50εκ €, δηλαδή σχεδόν το 1/8 του προϋπολογισμού του Δήμου.

Από φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης πληρώνει 73€ για κάθε τόνο απορριμμάτων προς ταφή στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης. Κάθε χρόνο παράγονται περίπου 105.000 τόνοι σύμμεικτων απορριμμάτων (σκουπίδια δηλαδή για τα οποία δεν έχει προηγηθεί διαχωρισμός – αυτά που καταλήγουν στον πράσινο κάδο). Με έναν απλό πολλαπλασιασμό καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή η διαχείριση απορριμμάτων εκτός από περιβαλλοντικά καταστροφική είναι και ακριβή.

Ταυτόχρονα, ο περιφερειακός σχεδιασμός και ο σχεδιασμός του Δήμου για τα απορρίμματα, περιλαμβάνουν τεράστιες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, και παρά τα όμορφα φιλο-περιβαλλοντικά λόγια, ανοίγουν τον δρόμο για την πολιτική της καύσης των σκουπιδιών. Καύση σκουπιδιών σημαίνει έκλυση στην ατμόσφαιρα εξαιρετικά επικίνδυνων ουσιών, όπως διοξίνες, φουράνια, κα, αλλά και την παραγωγή τεράστιων ποσοτήτων τοξικής τέφρας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία των κατοίκων των περιοχών όπου θα δημιουργηθούν αυτές οι μονάδες. 

Επίσης στα σχέδια ανακύκλωσης και εναλλακτικής διαχείρισης δεν υπάρχει καμία αναλυτική μελέτη για το πως θα χρηματοδοτηθούν, κάτι που αφήνει όλα τα σενάρια ανοιχτά (από ιδιωτικές εταιρείες, αύξηση τελών, κλπ).

Παλεύουμε:

  • Ενάντια σε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής ή της διαχείρισης των απορριμμάτων και στην καύση!
  • Για μια εναλλακτική πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων, με δημοτικές εγκαταστάσεις και σεβασμό στο περιβάλλον!

Τι προτείνουμε:

α. Διαλογή απορριμμάτων στην πηγή. Τα ξεχωριστά ρεύματα της ανακύκλωσης 1) το χαρτί, 2) τα πλαστικά, 3) τα μέταλλα, 4) το γυαλί, 5) τα οργανικά υλικά (αποφάγια, απόβλητα κήπου κλπ) και 6) τα υπόλοιπα να τοποθετούνται σε χωριστούς κάδους ανά οικοδομικό τετράγωνο.

β. Οι κάδοι θα οδηγούνται σε μικρές εγκαταστάσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στον Δήμο, όπου θα συγκεντρώνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά και θα πωλούνται στις βιομηχανίες για ανακύκλωση.

γ. Στο βαθμό που υπάρχουν σύμμεικτα απορρίμματα, αυτά θα οδηγούνται σε ταινιόδρομους, όπου εργαζόμενοι θα επιλέγουν τα ανακυκλώσιμα υλικά.

δ. Σε ότι αφορά το οργανικό τμήμα των απορριμμάτων ο Δήμος μπορεί να δημιουργήσει μια μονάδα αερόβιας κομποστοποίησης, να αξιοποιήσει το κομπόστ (υψηλής ποιότητας λίπασμα) στα πάρκα και στα παρτέρια του Δήμου ή/και να το διαθέσει προς πώληση.

Οι παραπάνω μονάδες απαιτούν φτηνό και απλό μηχανολογικό εξοπλισμό και μπορούν να δημιουργηθούν από τον ίδιο τον Δήμο. Δεν προξενούν κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα και δεν εκπέμπουν οσμές. Μπορούν να αυξήσουν τα έσοδα του Δήμου και να μειώσουν τα δημοτικά τέλη.

[Η παρακάτω πρόταση αφορά το κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων που είναι στην άμεση αρμοδιότητα του Δήμου. Φυσικά πρέπει να γίνει και μια γενικότερη συζήτηση για τον περιορισμό της παραγωγής συσκευασιών και πλαστικών, για την ανάγκη επανάχρησης, για τον τρόπο που γίνεται ή δεν γίνεται η ανακύκλωση, κα]

Ενδεικτικό παράδειγμα για τα οργανικά απορρίμματα:

Τα απορρίμματα που συγκεντρώνονται από το σύνολο των 17 λαϊκών αγορών του Δήμου Θεσσαλονίκης σε μια εβδομάδα είναι 50 τόνοι. Τα οργανικά απορρίμματα μιας λαϊκής αγοράς είναι κατ’ εκτίμηση τα 2/3 του συνόλου, δηλαδή περίπου 30 τόνοι. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο παράγονται περίπου 1.500 τόνοι οργανικών απορριμμάτων από τις λαϊκές αγορές. Επίσης, κάθε χρόνο παράγονται 900 τόνοι από πράσινα, κλαδέματα κλπ. Για να τα θάψει αυτά στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης ο Δήμος θα πληρώνει πάνω από €175.000/χρόνο. Αν αυτά τα απορρίμματα οδηγηθούν σε δημοτική μονάδα κομποστοποίησης ο Δήμος εξοικονομεί σημαντικό ποσό χρημάτων από τα τέλη ταφής, τα μεταφορικά κλπ και έχει όφελος από το παραγόμενο κομπόστ. Αυτό είναι ένα μικρό και απλό παράδειγμα για το πώς θα μπορούσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, να ακολουθήσει μία φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων και ταυτόχρονα να χρηματοδοτήσει κοινωνικές πολιτικές ή να μειώσει τα δημοτικά τέλη.

Στήριξη των γυναικών

Δεν τσιγκουνεύονται τα λόγια οι πολιτικοί που διεκδικούν το Δήμο όταν πρέπει να μιλήσουν για τις γυναίκες και τα δικαιώματα τους. Όταν έρθει η ώρα των πράξεων όμως, θα στηρίξουν τις εργαζόμενες μητέρες, τις γυναίκες-θύματα κακοποίησης, τις γυναίκες που πρέπει να σηκώσουν το βάρος της οικογένειας και που αντιμετωπίζουν τον καθημερινό σεξισμό;

Προσχολική αγωγή

Για παράδειγμα, τι θα κάνουν όλοι αυτοί για το πρόβλημα της προσχολικής αγωγής;

Στον Δήμο μας συνολικά λειτουργούν 15 δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, όπου κάθε χρόνο φιλοξενούνται περίπου 2.000 παιδιά (βρέφη και νήπια) με βάση δηλώσεις του αντιδημάρχου Π. Λεκάκη. Ο αριθμός αυτός δεν καλύπτει επ’ ουδενί τις ανάγκες των δημοτών και γι’ αυτό βλέπουμε να υπάρχουν τόσοι πολλοί ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί (πάνω από 20 στα όρια του Δήμου). Σε ερώτηση που κάναμε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας είπαν ότι εγκρίνεται περίπου το 1/3 των αιτήσεων που γίνονται. Και πως να μην είναι έτσι όταν στο Δήμο μένουν πάνω από 10.000 παιδιά μέχρι 4 ετών…

Τα τροφεία που καλούνται να πληρώσουν όσοι «τυχεροί» γονείς γίνονται δεκτοί στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και δεν έχουν πάρει voucher κυμαίνονται από 700€ ως 1000€ το χρόνο ανάλογα με το εισόδημα (με μείωση 50% για ειδικές κατηγορίες – ορφανά, πολύτεκνες οικογένειες, κα). Και φυσικά τίθεται το ερώτημα τι θα γίνει όταν τελειώσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των voucher που τώρα καλύπτουν το κόστος για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Διεκδικούμε:

  • Επαρκείς δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για όλους τους κατοίκους
  • Κατάργηση των τροφείων για όλους
  • Πρόσληψη παιδαγωγών και λοιπού προσωπικού για τους παιδικούς σταθμούς με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας

Βία κατά των γυναικών

Ο Δήμος έχει μόλις έναν ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, που μπορεί να φιλοξενήσει 20 γυναίκες με τα παιδιά τους. Σε μια εποχή που τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών αυξάνονται, όπου διαπράττονται πανελλαδικά 5.000 βιασμοί το χρόνο, προφανώς χρειάζεται ο Δήμος να κάνει πολύ περισσότερα.

Διεκδικούμε:

Μόνιμη καμπάνια του Δήμου ενάντια στην οικιακή βία και την βία κατά των γυναικών και επαρκή υποστήριξη των θυμάτων κακοποίησης.

Θεσσαλονίκη: πόλη καθαρή από φασίστες

Το τελευταίο διάστημα φασιστικές εγκληματικές ομάδες αξιοποίησαν το κλίμα που δημιουργήθηκε από τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό για να εντείνουν τη δράση και τις επιθέσεις τους. Θέλουν να καλλιεργήσουν το μίσος και τον εθνικισμό, να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και να ενισχύσουν την εγκληματική τους δράση. Στόχος τους είναι να οδηγήσουν τα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα των Ελλήνων να μαλώνουν με τους μετανάστες, κάτι που φυσικά ευνοεί το σύστημα.

Στο Δήμο κατεβαίνει και η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής (με το όνομα Ελληνική Αυγή) και υποψήφιο τον Α. Ματθαιόπουλο. Συναγωνιστής του στην Χρυσή Αυγή και υποψήφιος τους για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο Α. Γρέγος, που ήταν κομμάτι του συστήματος διαπλοκής του Παπαγεωργόπουλου στη Θεσσαλονίκη, καθώς ήταν δημοτικός υπάλληλος, στενός συνεργάτης του καταδικασμένου για υπεξαίρεση Σαξώνη, και ταυτόχρονα μπράβος στα μαγαζιά της νύχτας που διατηρούσε ο τελευταίος…

Το πόσο ενδιαφέρει τους φασίστες η τοπική αυτοδιοίκηση φαίνεται από τις δηλώσεις του Ματθαιόπουλου, ότι τα προβλήματα των υποδομών, των συγκοινωνιών, των χώρων πρασίνου και της καθημερινότητας τα θεωρεί «ρηχά προβλήματα», ενώ για αυτόν «το σημαντικό είναι ότι η Θεσσαλονίκη έχει χάσει κάτι από την αίγλη της ως πρωτεύουσα της Μακεδονίας λόγω Τούρκων και Εβραίων τουριστών»…

Το πως πραγματικά βλέπει η Χρυσή Αυγή τις εκλογές έχει αποκαλυφθεί από τις δηλώσεις του Μιχαλολιάκου στα βίντεο που βρέθηκαν στο σκληρό δίσκο του: «Ο στρατηγικός στόχος είναι να καταργήσουμε τη δημοκρατία δεν το κρύβω». «…Έχω την τιμή να μην είμαι δημοκράτης. Θα πάρουμε μέρος στις εκλογές γιατί είναι ευνοϊκές οι συνθήκες για εμάς». «…Είμαστε και χουντικοί και φασίστες». 

Πρέπει να διεκδικήσουμε Δήμους που:

  • θα αποτελούν ζώνες ελεύθερες από κάθε φασιστική δραστηριότητα
  • θα οργανώνουν δράσεις αλληλεγγύης και συμβίωσης όλων των πολιτών 
  • θα δίνουν ηθική και υλική υποστήριξη στα θύματα των φασιστικών επιθέσεων

Δεν χρειαζόμαστε βιτρίνα, χρειαζόμαστε ένα Δήμο αντίστασης!

Τα τελευταία 10 χρόνια τα χρήματα που λαμβάνουν οι Δήμοι από το κράτος (ΚΑΠ) έχουν μειωθεί κατά 65%, ενώ τα χρήματα που λαμβάνουν για συγκεκριμένα έργα (ΣΑΤΑ) έχουν μειωθεί κατά 85%. Αυτή η τεράστια μείωση της χρηματοδότησης σε συνδυασμό με την απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Δήμοι στους δημότες (πχ κατάρρευση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι», κλείσιμο νηπιαγωγείων κα).

Την ίδια στιγμή οι νόμοι Καλλικράτης και Κλεισθένης μετατρέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε τοπικό εντολοδόχο της κυβέρνησης. Θεσμοί όπως το «Παρατηρητήριο των ΟΤΑ» που εισήχθησαν με τον Καλλικράτη προβλέπουν σοβαρές κυρώσεις για όποιον Δήμο πάρει μέτρα ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική. Οι κυρώσεις αυτές περιλαμβάνουν την παρακράτηση της κρατικής επιχορήγησης προς το Δήμο, επιβολή προγράμματος εξυγίανσης με απολύσεις προσωπικού, αύξηση δημοτικών τελών και φόρων κλπ καθώς και την παύση των απείθαρχων αιρετών.  

Χρειάζεται αγώνας ενάντια σε όλα αυτά. Για να μπορεί ο Δήμος να προσφέρει υπηρεσίες αντίστοιχες με τις ανάγκες μας, χρειάζεται αγώνας για αύξηση της χρηματοδότησης αλλά και για την κατάργηση των νόμων Καλλικράτη και Κλεισθένη. Για να δοθεί ένας τέτοιος αγώνας χρειάζεται η δικτύωση και ο συντονισμός των Δήμων μαζί με άλλες δυνάμεις που αντιστέκονται στο σύστημα και τις πολιτικές των Μνημονίων και της λιτότητας.

Ένας Δήμος που είναι πραγματικά στην υπηρεσία των πολιτών θα πρέπει να έχει την ανάπτυξη αυτών των αντιστάσεων και αυτού του αγώνα ως κεντρικό άξονα της πολιτικής του. Και ένας τέτοιος δήμος, βέβαια, δεν μπορεί παρά να λειτουργεί με πραγματικά δημοκρατικές συμμετοχικές διαδικασίες των πολιτών, με συνελεύσεις ανά γειτονιά και ανά θέμα, με τακτικό απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής και με πλήρη διαφάνεια.

Έναν τέτοιο Δήμο οραματιζόμαστε. Για έναν τέτοιο Δήμο παλεύουμε.

Η Πόλη Ανάποδα

Το Ξεκίνημα συμμετέχει στο αριστερό ριζοσπαστικό δημοτικό σχήμα «Η Πόλη Ανάποδα» που δημιουργήθηκε μέσω μιας συνεργασίας οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και ανένταχτων αγωνιστών των κινημάτων της πόλης. Στις εκλογές η Πόλη Ανάποδα κατεβαίνει σε ενωτικό ψηφοδέλτιο με την «Δύναμη Ανατροπής».

Διαβάστε περισσότερα στο: ipolianapoda.gr

Οι υποψήφιοι μας

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Ξεκινήματος στο «ενωτικό ψηφοδέλτιο Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής» για το Δήμο Θεσσαλονίκης είναι:

Θανάσης Μαρίνης

Γεννήθηκε το 1986 στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, όπου και είχε την πρώτη του επαφή με τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. Από το 2010 εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα έχοντας συστηματική εμπλοκή σε εργατικούς συνδικαλιστικούς αγώνες ενάντια στα μνημόνια, τις πολιτικές λιτότητας αλλά και ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Μένει στην περιοχή της Τούμπας.

Κατερίνα Κλείτσα

Συμμετέχει στο κίνημα ενάντια στο σεξισμό και την γυναικεία καταπίεση, ζητήματα που έχουν έρθει ξανά στο προσκήνιο με τους αγώνες των γυναικών που αναπτύσσονται διεθνώς. Αρθρογραφεί και παίρνει μέρος σε πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των γυναικών και των ΛΟΑΤ* ανθρώπων. Συμμετέχει στην ομάδα γυναικών «Μαχητικές και Ελεύθερες». Ζει στην δυτική πλευρά της πόλης.

*Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι/ες, Τρανς άτομα

Γιάννος-Άγγελος Νικολάου

Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Βόλο, έχοντας ενεργή συμμετοχή στα τοπικά κοινωνικά κινήματα (φοιτητικό, περιβαλλοντικοί αγώνες, αντιφασιστική κίνηση κα). Το 2016 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και στο 5ο διαμέρισμα όπου γεννήθηκε. Εργάζεται σε τεχνικό γραφείο, είναι μέλος της διαχειριστικής ομάδας του χώρου «ΤΑΚΙΜ» και ασχολείται με τα ζητήματα της εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων.

Ρένα Μεζιλτσόγλου (από τη Δ. Ενότητα Τριανδρίας)

Γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη. Ιδρυτικό μέλος της Αντιφασιστικής Επιτροπής Τούμπας. Συμμετείχε στον Συντονισμό κατοίκων/συλλογικοτήτων Τούμπας ενάντια στις διακοπές ρεύματος-νερού και τους πλειστηριασμούς. Συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ νεολαίας Art Against Fascism. Κατοικεί στην ανατολική Θεσσαλονίκη και παλεύει με το τέρας της ανεργίας.

Ξεκίνημα – Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση

Το «Ξ» παλεύει πέρα από τα μικρά και καθημερινά ζητήματα για μια εναλλακτική κοινωνία, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, με δημοκρατία και ουσιαστική συμμετοχή των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων στις αποφάσεις που καθορίζουν τις ζωές τους. Παλεύει για το σοσιαλισμό μαζί με άλλες οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς σε πάνω από 40 χώρες, στα πλαίσια της Επιτροπής για μια Εργατική Διεθνή (CWI). Αν σε ενδιαφέρουν οι καθημερινοί μας αγώνες και οι ιδέες μας έλα σε επαφή μαζί μας: τηλ 2310540432, [email protected]. Διαβάστε για τις ιδέες και τις δράσεις μας στο www.xekinima.org

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα