Η Δ. Αρχή Πετρούπολης βάζει «τρικλοποδιές» στο συλλαλητήριο ενάντια στον ΧΥΤΑ Φυλής

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας “ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP -πολίτες εν δράσει” που εκδόθηκε ως απάντηση στη στάση της δημοτικής αρχής Πετρούπολης, η οποία καταλήγει να υποσκάπτει το συλλαλητήριο που η ίδια κάλεσε… Μέσα σε τρεις μέρες ο δήμαρχος Στ. Βλάχος, πρώτα ανακοίνωσε διακοπή των μαθημάτων στην Β’βάθμια εκπαίδευση για να διευκολυνθεί η συμμετοχή παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο στις 18/12 και μετά ανακάλεσε αυτή του την απόφαση! Η Γ’ ΕΛΜΕ Δυτ.Αθήνας επιδεικνύοντας συνεπή στάση διατηρεί παρόλα αυτά 3ωρη στάση εργασίας.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ!

Ως «Χωματερή stop –πολίτες εν δράσει» θεωρούμε απολύτως λάθος και αδικαιολόγητη την Απόφαση 1267/2019 του Δήμαρχου Στέφανου Βλάχου που ανακάλεσε την δική του Απόφαση 1262/2019 (ημ.έκδοσης 13/12/19) περί διακοπής των μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 18 Δεκέμβρη -από τις 11.30πμ- ώστε να διευκολύνονταν η συμμετοχή μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση ενάντια στο περιβαλλοντικό έγκλημα του ΧΥΤΑ Φυλής.

Στην ανακλητική απόφαση γράφεται πως λήφθηκε «υπόψη πως δεν υφίστανται εξαιρετικά ειδικές συνθήκες (χιονόπτωση, σεισμός, καταιγίδες κ.λ.π.)». Πρόκειται για μια διάτρητη δικαιολογία. Η πρώτη Απόφαση δεν ήταν μια νομικίστικη ή μια τεχνική απόφαση, αλλά μια πολιτική Απόφαση. Που έστελνε το μήνυμα πως θα δοθεί και με κοινωνικούς όρους η μάχη ενάντια στις μυστικές συνεδριάσεις του ΕΣΔΝΑ από το καλοκαίρι και μετά για να επιβληθεί στη ζούλα η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής.

Όμως ούτε τρείς ολόκληρες μέρες δεν άντεξε η Δημοτική Αρχή την αναμενόμενη πίεση των αποδεκτών του μηνύματος της πορείας: δηλ. της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης! Τι περίμενε αλήθεια η Δημοτική Αρχή;;; Ότι θα ανακοίνωνε την πορεία, και το κλείσιμο σχολειών και υπηρεσιών και απλά Περιφέρεια και Κυβέρνηση θα υποχωρούσαν από το «έγκλημα διαρκείας» στη Φυλή που εκτελείται πάνω από 50 χρόνια;

Ως «Χωματερή stop» στην τελευταία μας ανακοίνωση γράφαμε:

«πιστεύουμε πως οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα λαϊκά στρώματα, αν ενημερωθούν, αν βάλουν τις ιδέες τους, αν αντιμετωπιστούν με σεβασμό και δημοκρατική ευαισθησία και αν καλεστούν σε μαζική ενωτική δράση με διάρκεια, με σχέδιο, με καθαρούς στόχους και με πειστικές εναλλακτικές, μπορούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Τέτοιες δυνατότητες έχουμε δει στα κινήματα σε Σκουριές ενάντια σε εξόρυξη χρυσού, σε Βόλο ενάντια σε καύση σκουπιδιών, σε Ήπειρο, Ιόνιο ενάντια σε υδρογονάνθρακες κ.α.».

Είναι φανερό πως στις γραμμές της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης δεν θέλουν να αποκαλυφθούν αυτές οι δυνατότητες της τοπικής κοινωνίας στην Πετρούπολη, με ότι δυνητικό αντίκτυπο θα μπορούσαν να έχουν και στην υπόλοιπη δυτική Αθήνα. Πολύ περισσότερο που τους επόμενους μήνες μας ετοιμάζουν επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής με ορίζοντα 10ετίας και άνοιγμα του δρόμου για την καύση των σκουπιδιών. Θέλουν απλά να υπομείνουμε για άλλη μια φορά αυτή την μαύρη «κανονικότητα».

Για να διαψευστούν θα χρειαστούμε :

  • Καλά προετοιμασμένες δράσεις και κινητοποιήσεις με στόχο κάθε φορά να είναι μαζικότερη από την προηγούμενη (σ.σ. στην κινητοποίηση της 18ης Δεκέμβρη είχαμε εντοπίσει επιλογές που λειτουργούσαν ως εμπόδια: ανεπαρκής χρόνος προπαγάνδισης, ώρα που αποκλείει εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα, υποτίμηση νεολαίας, εκ των υστέρων συζητήσεις με Εκπαιδευτικούς κι άλλα σωματεία κ.λ.π).
  • Τον σχεδιασμό ενός αγώνα διαρκείας, με επιτροπές ανά γειτονιά, με συναυλίες, με πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις & καταλήψεις, με μαζικές τοπικές κινητοποιήσεις, με αποκλεισμό μεγάλων οδικών κόμβων, με προκήρυξη τοπικής απεργίας στην Πετρούπολη, με την συμμετοχή εργαζομένων στο δήμο, εμπορικού συλλόγου κ.λ.π.
  • Τον συντονισμό με κινήσεις σε γειτονικές περιοχές (Ίλιον, Περιστέρι κ.λ.π.) και κεντρικές κινητοποιήσεις με πολίτες και μαζικούς φορείς της Δυτ. Αθήνας.
  • Τον συντονισμό με τα περιβαλλοντικά κινήματα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Για να μπορέσουν να υιοθετηθούν πλατύτερα οι παραπάνω προτάσεις συμμετείχαμε πρόσφατα στην συγκρότηση του «Αγωνιστικού Συντονισμού για τα απορρίμματα» (με Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ.Γληνός» -Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δ.Πετρούπολης – Ελεύθερο Κοινωνικό χώρο/Βοτανικός Κήπος – Ανυπότακτη Πετρούπολη – Ασυμβίβαστο Ίλιον) που προτείνει την ουσιαστική κλιμάκωση με νέα καλά οργανωμένη κινητοποίηση στις αρχές Φλεβάρη. Μια κινητοποίηση που να διαπεράσει σχολεία, εργασιακούς χώρους και τη γειτονιά.

Καλούμε κάθε έναν και καθεμιά να συμμετέχει στην πορεία στις 18 Δεκέμβρη για να στείλουμε μήνυμα στην Περιφέρεια και στην Κυβέρνηση πως το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν μας έχει μείνει άλλος δρόμος παρά να μπούμε στην μάχη.

ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP – πολίτες εν δράσει
Τηλέφωνα: 6932253326 – 6976762588
Email: [email protected]
www.facebook.com/mousamastop/

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα