Για γέλια και για κλάματα οι δηλώσεις του «Άνακτα» του Βόλου

Όταν ο «Άναξ» του τόπου συνεντευξιάζεται είναι αναγκαίο ο καθένας μας να δίνει ιδιαίτερη προσοχή και στα λεγόμενα αλλά και στο ύφος, τον τρόπο και στο μέγεθος της «σοβαρότητας» με την οποία τα λέει.

Δύο σημεία όμως αναδεικνύουν στο έπακρο τη θλιβερή μοναξιά του ανίδεου, την συγκινητική έως δακρύων αμορφωσιά που νομίζει ότι ξέρει τα πάντα ενώ δεν ξέρει τίποτα, την εκνευριστική επιμονή του απαίδευτου επαΐοντα. Δυο σημεία στα οποία αξίζει να σταθούμε γιατί η αξία τους βρίσκεται στο ότι θεώρησε, αυτός και οι αυλικοί του ιθύνοντες, ότι μπορούν να αποτελέσουν επιχειρήματα υπέρ του εργοστασίου παραγωγής SRF το οποίο απειλεί να θέσει την υγεία και το περιβάλλον της πόλης σε μια διαρκή καραντίνα.

Για φανταστείτε, λέει ο «Άναξ», να κομποστοποιήσουμε 100.000 τόνους σκουπίδια της πόλης όπως προτείνουν οι «μπαχαλάκηδες»… Έτσι, συνεχίζει ο «Άναξ», θα φτιάξουμε  βουνά «κοπριάς», αδιάθετου προϊόντος, που δεν θα ξέρουμε τι να τα κάνουμε!

Σε μια φράση αποκαλύπτεται πόσο ανίδεος είναι ο «πρώτος πολίτης» για το θέμα που ταλανίζει την πόλη και για το οποίο δίνει συνέντευξη ώστε να υπερασπιστεί την επιλογή του εργοστασίου SRF! Ας πληροφορήσει κάποιος τον κ. δήμαρχο ότι ο συνολικός όγκος των ετήσιων σκουπιδιών είναι περίπου 65.000 τόνοι.

Οι 65,000 τόνοι αφορούν το σύνολο των σκουπιδιών – δηλαδή και τις συσκευασίες από πλαστικό, μέταλλο, αλουμίνιο, χαρτόνια, και τα οργανικά και τα κλαδέματα!

Δεν βρέθηκε κάποιος να εξηγήσει στον κ. δήμαρχο ότι τα μόνα που μπορούν να γίνουν κομπόστ (δηλαδή λίπασμα κι όχι «κοπριά» όπως νομίζει) είναι τα κλαδάκια , τα φυλλαράκια, το χορταράκι, τα ξυλαράκια και τα προδιαλεγμένα οικιακά οργανικά απορρίμματα ( δηλαδή φλούδες, υπολείμματα φαγητών κοκ); Που αν, λέω αν, πραγματοποιούταν αυτή η επεξεργασία (αερόβια ζύμωση ή κομποστοποίηση) το προϊόν θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες των πάρκων του Δήμου, τους επαγγελματίες παραγωγούς, τους μικροαγρότες κοκ… Λίγο έλεος κύριοι συνεργάτες του προστατέψτε τον «Άναξ», μην τον αφήνετε να εκτίθεται έτσι. Σωστέ ότι μπορεί να σωθεί!

Προφανώς, ο κ. δήμαρχος νομίζει ότι ανακάλυψε τρόπους για να κομποστοποιήσει ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των σκουπιδιών αλλά δυστυχώς για αυτή την ανακάλυψη δεν έχει χώρο στην προθήκη του να βάλει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διότι είναι καταλυμένος από τα βραβεία του υβριστή, του σεξιστή και της φασίζουσας συμπεριφοράς.

Ας ενημερώσει επίσης κάποιος από τους συνεργάτες του τον κ. δήμαρχο ότι τα πράσινα σημεία και οι ξεχωριστοί κάδοι, αποτελούν ένα από τα πρωταρχικά στάδια της ολοκληρωμένης διαχείρισης των σκουπιδιών  και εφαρμόζονται ήδη σε εκατοντάδες πόλεις (της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας). Σε Δήμους οι οποίοι όντως δίνουν προτεραιότητα στους πολίτες, το περιβάλλον και την δημόσια υγεία. Οποιαδήποτε χλευαστική κι απαξιωτική συσχέτιση των πράσινων σημείων  με τα «πράσινα άλογα» δεν δηλώνει τίποτα άλλο πέρα από άγνοια και συμπλέγματα κατωτερότητας λόγω ασχετοσύνης.

Κλείνοντας να θυμίσουμε απλά ότι στην ιστορία οι απανταχού «Άνακτες» δεν είχαν συνήθως ένα αίσιο τέλος.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα