Βόλος: Απειλές και βρισιές του δημάρχου Α. Μπέου ενάντια στον σ. Νίκο Κανελλή

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ του Βόλου από τον σ. Νίκο Κανελλή, δημοτικό σύμβουλο στην πόλη, σχετικά με τις απειλές και τις ύβρεις που εξαπέλυσε εναντίον του ο Δήμαρχος Α. Μπέος, προκειμένου να αποφύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις γύρω από το θέμα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης (ΔΕΥΑΜΒ).

 

Πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει τι γίνεται στη ΔΕΥΑΜΒ; Πρέπει ο κόσμος να ξέρει ποιοι χρωστάνε στη δημοτική επιχείρηση και δεν πληρώνουν και έτσι απειλείται με οικονομική ασφυξία; Πρέπει ο κόσμος να ξέρει ποιο είναι το πραγματικό αποθεματικό στα ταμείο του Δήμου Βόλου; Για τον Δήμαρχο Βόλου Α. Μπέο η απάντηση είναι ΟΧΙ! Κι όποιος τολμά να ρωτά πρέπει να εκφοβίζεται για να μην ξαναρωτήσει.

Για αυτό λοιπόν στην ερώτηση που κατέθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για όλα τα παραπάνω ο Α. Μπέος «απάντησε» δίνοντας εντολή στον πρόεδρο της ΔΕΑΥΜΒ κ. Παπαευσταθίου να μην απαντήσει τίποτα! Λες και δεν είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να απαντά στις γραπτές ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων.

Στην συνέχεια ο Α. Μπέος εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου προσωπική επίθεση εναντίον μου. Αφού εκτόξευσε έναν οχετό από βρισιές και λάσπη προχώρησε ένα βήμα παρακάτω διατυπώνοντας ξεκάθαρες απειλές εναντίον της σωματικής μου ακεραιότητας.

Είπε ότι θα πρέπει να φάω χαστούκια, ότι του χρωστάω «γραμμάτια» που θα του ξεπληρώσω και με προκάλεσε να βγω έξω από την αίθουσα του ΔΣ για να μου «εξηγήσει τι εννοεί»… Και για να το καταλάβω ακόμη καλύτερα, μετά το τέλος της συνεδρίασης, με περίμενε μαζί με δημοτικούς του συμβούλους στη σκάλα του Δημαρχείου για να με βρίσει και να με εκφοβίσει μακριά από την ενοχλητική παρουσία των δημοσιογράφων. Μετά από όλα όσα είπε σήμερα ο Α. Μπέος στο Δημοτικό Συμβούλιο τον καθιστώ υπεύθυνο για ότι κι αν συμβεί σε εμένα ή στην οικογένειά μου.

Δηλώνω την ίδια στιγμή ότι δεν φοβάμαι και δεν τρομοκρατούμαι. Θα συνεχίσω να συμμετέχω στα μαζικά κινήματα και τους κοινωνικούς αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος, για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, για τα δικαιώματα των εργαζομένων και ενάντια σε οποιαδήποτε φασίζουσα συμπεριφορά.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση που κατέθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την οποία μου επιτέθηκε ο Α. Μπέος.

Eρώτηση για τα «χρέη προς τη ΔΕΥΑΜΒ – Αποθεματικό Δήμου Βόλου

Οι πολίτες αγωνιούν για το μέλλον της ΔΕΥΑΜΒ και έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν πλήρως την κατάσταση και την πορεία της δημοτικής επιχείρησης που αποτελεί περιουσία τους. Ερωτάται η Δημοτική Αρχή και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ:

          Ποιο είναι το συνολικό ποσό που οφείλεται από καταναλωτές προς τη ΔΕΥΑΜΒ; Ποιο ποσό αφορά τους μεγάλους οφειλέτες και ποιο οικιακούς καταναλωτές;

          Ποιες είναι οι ενέργειες της διοίκηση για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της δημοτικής επιχείρησης έναντι των οφειλετών.

          Ποιο ποσό οφείλει ο Δήμος Βόλου και τα νομικά του πρόσωπα προς τη ΔΕΥΑΜΒ;

          Ποιο είναι το ταμειακό υπόλοιπο/ αποθεματικό του Δήμου στο κλείσιμο του οικονομικού έτους;

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα