Εθνική Τράπεζα: Να μην κλείσει το κατάστημα Κέας – Ανακοίνωση της κίνησης «Πρωτοβουλία»

Διαβάστε παρακάτω ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης «Πρωτοβουλία» στην Εθνική Τράπεζα (στην οποία συμμετέχει το «Ξ»), σχετικά με την απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει στο κλείσιμο του καταστήματος στην Κέα.

 

Να μην κλείσει το κατάστημα Κέας

Φτάνει πια με τις μειώσεις προσωπικού

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας συνεχίζει να μειώνει με επιθετικό τρόπο το προσωπικό και να συρρικνώνει το Δίκτυο. Όπως είναι γνωστό, η «εθελουσία» συνεχίζει να τρέχει, με περισσότερους από 300 συναδέλφους/ισσες να έχουν αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα. Η αιμορραγία των ταμείων μας εντείνεται, ενώ οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς. Η σταθερή και ρυθμισμένη εργασία βάλλεται διαρκώς. Δυστυχώς, η ηγεσία του Συλλόγου δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτές τις εξελίξεις, όπως θα έπρεπε. Δεν οργανώνει τις απαραίτητες αντιστάσεις.

Αυτό που γίνεται, όμως, τις τελευταίες μέρες ξεπερνά κάθε όριο. Χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά διαβούλευση ή στοιχειώδης ενημέρωση η διοίκηση αποφάσισε να κλείσει το κατάστημα Κέας. Κι ενώ γνωρίζουν ότι υπάρχουν συναδέλφισσες που έχουν στήσει τη ζωή τους εκεί. Κι ενώ γνωρίζουν ότι η καθημερινή μετακίνηση από και προς το νησί είναι αδύνατη. Είναι φανερό ότι η Διοίκηση επιχειρεί να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων προβλήματα που δημιουργεί η ίδια λόγω της υποστελέχωσης και της έλλειψης σχεδίου για την πορεία της τράπεζας και της οικονομίας εν γένει.

Μπορεί οι τραπεζίτες να μετράνε κέρδη, ζημιές και λειτουργικά κόστη, εμείς όμως λογαριάζουμε τις ζωές των συναδέλφων/ισσών. Δε θα ανεχτούμε καμιά συγκαλυμμένη απόλυση.

Καλούμε τον ΣΥΕΤΕ να παρέμβει δυναμικά, σε συντονισμό με την τοπική κοινωνία, διεκδικώντας την ανάκληση του κλεισίματος του συγκεκριμένου καταστήματος και άλλων που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν αντίστοιχα ζητήματα.

7,130ΥποστηρικτέςΚάντε Like
591ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,114ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
393ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής