Εκλογές στο Υπουργείο Εργασίας: Αποτελέσματα, μηνύματα, προοπτικές

Νίκος Μποσινάκος
Παράταξη Αντί-Λογος – εργαζόμενοι στο Υπουργείο Εργασίας

 

 

Το διήμερο 22-23 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας (ΟΣΥΠΕ).

Τα αποτελέσματα και η σύγκριση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2015 ήταν τα εξής:

Για το ΔΣ:

Για την ΟΣΥΠΕ:

Ως Αντί-Λογος συμμετείχαμε για πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία. Μέλη μας υπήρξαν εκλεγμένοι με το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο ΑΣΥ-ΑΠ το 2012, και με την ΑΡΣΥ το 2015. Ωστόσο, μετά τις ριζικές μετατοπίσεις των ανωτέρω σχημάτων σε καθαρά φιλοκυβερνητικές θέσεις και παλαιο-συνδικαλιστικές πρακτικές, αυτή τη φορά επιδιώξαμε την αυτόνομη κάθοδό μας και συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, διαφυλάσσοντας την διακριτή και ξεκάθαρη θέση και απόσταση από κάθε τέτοιου είδους λογική.

Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την σαφή αποδοκιμασία των συναδέλφων προς το φιλοκυβερνητικό σχήμα της ΑΡΣΥ. Από την άλλη δημιουργεί προβληματισμό το γεγονός της μεγάλης ενίσχυσης των παλιών κλασικών παρατάξεων, με τους καλά στημένους εκλογικούς μηχανισμούς που τέθηκαν και αυτή τη φορά σε πλήρη λειτουργία. Η ΠΑΣΚ κυρίως, αλλά και η ΔΑΚΕ ενισχύθηκαν και έλαβαν θέσεις για την ημέρα «που θα έρθουν οι δικοί τους (βλέπε ΚΙΝ.ΑΛ, ΝΔ) στα πράγματα».

Δυστυχώς, η έλλειψη αξιόπιστης εναλλακτικής από την Αριστερά σε όλα τα επίπεδα οδηγεί αναπόφευκτα την πλειοψηφία των συναδέλφων στην λογική της ατομικής λύσης και  της προσωπικής συναλλαγής με συνδικαλιστές-μεσάζοντες. Αυτή την λογική προσπαθούμε να αντιπαλέψουμε με την συγκρότηση και ενεργοποίηση της συλλογικότητας μας.

Ο  Αντί-Λογος, δεν διαμορφώθηκε με βάση μόνο τις εκλογές, απευθύνεται ανοικτά και διαρκώς στους συναδέλφους καλώντας σε συμμετοχή και δράση και θα συνεχίσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα στην ίδια λογική και κατεύθυνση. Εφόδιο μας η πίστη μας στο δίκαιο των θέσεων μας, η ελπίδα μας ότι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες θα πειστούν όχι από λόγια και υποσχέσεις, αλλά από πράξεις, παράδειγμα και επιχειρήματα.

Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε τα σημεία εκείνα που θα πρέπει να υπάρξει τεκμηριωμένος και μαχητικός Αντί-Λογος στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική που συνεχίζει, σε εφαρμογή των συμφωνημένων πολιτικών διαρκούς λιτότητας, να στερεί  δικαιώματα και από την εργατική τάξη. Και φυσικά θα ελέγχουμε και θα «ενοχλούμε» το νεοεκλεγέν Δ.Σ., ειδικά ως προς την συνέπεια στην τήρηση των αποφάσεων που λαμβάνει, με πρώτη χρονικά την συμμετοχή στο απεργιακό μέτρο της απεργίας-αποχής από την ψευτο-αξιολόγηση.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,112ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής