Εισάγουν σκουπίδια από την Ιταλία για να τα κάψουν στο Βόλο!

Ρεπορτάζ από το Ξεκίνημα Βόλου

 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών μόλις έγινε γνωστό χτες το πρωί (22/2/2018) ότι στο λιμάνι της ΑΓΕΤ υπάρχει πλοίο που ξεφορτώνει σκουπίδια από την Ιταλία για να καούν στους κλιβάνους της τσιμεντοβιομηχανίας.

Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που ονειρεύονται κάποιοι φαίνεται… να γίνει η χώρα μια τεράστια χωματερή που θα εισάγουμε σκουπίδια και από άλλες χώρες!

Διαμαρτυρία

Η Επιτροπή κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του εργοστασίου στην οποία συμμετείχαν αρκετές δεκάδες πολίτες ενώ αναρτήθηκε και πανό. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Βόλου η εκφόρτωση RDF είναι νομότυπη όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η καύση σκουπιδιών είναι ακίνδυνη. Άλλωστε ότι είναι «νόμιμο» δεν είναι κατ` ανάγκη ούτε ηθικό ούτε και ακίνδυνο.

Αν προχωρήσει η μαζική καύση σκουπιδιών RDF/SRF, όπως θέλει η ιδιωτική πολυεθνική εταιρία, ο Βόλος θα γίνει ο αποτεφρωτήρας των σκουπιδιών όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης!

Επιπλέον, η εισαγωγή σκουπιδιών από την Ιταλία, ανάμεσα σε άλλα, καταρρίπτει και το ψευτο-επιχείρημα ότι η καύση σκουπιδιών αποτελεί λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων μας.

Σοβαροί κίνδυνοι

Με τη σημερινή συγκέντρωση η Επιτροπή τόνισε ξανά ότι οι κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον είναι τεράστιοι γιατί η καύση σκουπιδιών εκλύει καρκινογόνες ουσίες όπως οι διοξίνες, τα φουράνια, τα βαρέα μέταλλα, κοκ.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών θα συνεχίσει τις δράσεις της κλιμακώνοντας την πίεση για να σταματήσει άμεσα η καύση σκουπιδιών.

Μεγάλη κινητοποίηση 5 Μάη

Στα πλαίσια αυτών των δράσεων προγραμματίζει ένα μεγάλο, παν-βολιώτικο συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Μαΐου.

Ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις του Μάρκου Βαξεβανόπουλου κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης.

https://www.facebook.com/magnesianews/videos/1836996256324438/

#Βόλος

 

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής