Αυτά, κ. Πρωθυπουργέ, πήγαινε να τα πεις στις καθαρίστριες της ΟΣΥ…

andros
Του Ανδρέα Παγιάτσου

 

 

tsipras-640x360

Στην κόντρα που είχε σήμερα το πρωί (Παρασκευή 10-02-2017) στη Βουλή, με τον Σταύρο Θοδωράκη, για το θέμα της διαφθοράς και της διαπλοκής, ο πρωθυπουργός είπε ανάμεσα σε άλλα τα ακόλουθα.

«Η γιγάντωση της διαφθοράς σχετίζεται με την πολυνομία, την κακονομία και το πελατειακό κράτος…

»Κληρονομήσαμε μια σειρά από καταστάσεις. Υπήρξε αποτέλεσμα επιλογών που απέτρεψαν τη θεσμική θωράκιση και είναι μακροπρόθεσμος πολιτικός στόχος η αντιμετώπιση της διαφθοράς. Τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Απαιτείται πολιτική βούληση και ηθικό ανάστημα που η κυβέρνησή μας έχει αποδείξει ότι διαθέτει.

»Θεσμοθετήσαμε ένα νέο, σύγχρονο και διαφανές πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις με ρυθμίσεις που ενισχύουν την απλούστευση και τη διαφάνεια των διαδικασιών…

»Όλα στο φως…

»Εκμαυλίστηκαν συνειδήσεις, επηρεάστηκαν εξελίξεις…

»Πού ήταν η δικαιοσύνη, που ήταν η ανεξάρτητη δικαιοσύνη;»

***

Ας πάει, ο πρωθυπουργός, να πει αυτά τα «ωραία λόγια» στις καθαρίστριες των λεωφορείων της Αθήνας! Οι οποίες:

  • Ξεκίνησαν ένα αγώνα από το Γενάρη του 2016, πριν από 13 μήνες, με το απλό αίτημα να πληρώνονται για τη δουλειά τους (και μάλιστα σε οργανισμό του δημοσίου)!
  • Στη συνέχεια ανακάλυψαν ότι ο εργολάβος τις πλήρωνε πολύ κάτω από το νόμιμο και τις υποχρέωνε να καθαρίζουν πολύ περισσότερα λεωφορεία από όσα προνοούσε η σύμβαση. Δεν τους παρείχε καθαριστικά, γάντια και άλλα απαραίτητα για τη δουλειά τους ενώ ακόμα και τις σκουπιδο-σακούλες έπρεπε να τις πλένουν κάθε βράδυ για να τις χρησιμοποιούν ξανά την επόμενη μέρα!
  • Ανακάλυψαν έτσι ένα απίστευτο καθεστώς διαφθοράς που μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο σαν μαφία – τη μαφία των εργολάβων που λυμαίνονται το δημόσιο και εξοντώνουν τους εργαζόμενους. Ο εργολάβος είχε βάλει σαν εγγύηση τους δικούς τους μελλοντικούς μισθούς στην Τράπεζα Πειραιώς, για να συνάψει δάνεια εκατομμυρίων τα οποία, βέβαια, έχουν κάνει φτερά… Αυτή τη μαφία των εργολάβων κατάφεραν μέσα από τον αγώνα τους να την αποκαλύψουν σε όλη την Ελλάδα!
  • Ανακάλυψαν όμως ότι η νέα, διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση της ΟΣΥ, που υποτίθεται πως είναι με τη μεριά των εργαζομένων, ήταν στην πραγματικότητα με την πλευρά των εργολάβων!
  • Μετά από πάνω από 12 μήνες αγώνα, στη διάρκεια του οποίου ήταν διαρκώς στο δρόμο, στα υπουργεία, στην επιθεώρηση Εργασίας, στις διοικήσεις οργανισμών, κλπ, κλπ, κλπ, αφού λοιδορήθηκαν, κοροϊδεύτηκαν και εξευτελίστηκαν από τους Αναγνωστόπουλους και τις Γεωργίου (διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΟΣΥ) αφού αντιμετώπισαν τα νομικίστικα τεχνάσματα των «νομικών συμβούλων», αφού ξεπάγιαζαν στο Σύνταγμα και στη Βουλή μέσα στον παγωμένο Δεκέμβρη κι αφού έφαγαν ξύλο από τα ΜΑΤ, ανάγκασαν τελικά την κυβέρνηση να δώσει εντολή πληρωμής των δεδουλευμένων τους. Μέσα σε τρεις εργάσιμες μέρες, από την Πέμπτη 3 μέχρι τη Δευτέρα 6 Φλεβάρη πληρώθηκαν το μεγαλύτερο μέρος των δεδουλευμένων τους. Ξαφνικά όλα τα νομικά εμπόδια εξαφανίστηκαν! Το μόνο που χρειάστηκε ήταν μια υπουργική εντολή!
  • Αλλά και πάλι ο διευθύνων σύμβουλος Αναγνωστόπουλος δεν πλήρωσε τις καθαρίστριες όλα όσα δικαιούνται! Τις πλήρωσε με βάση τα στοιχεία που του έδωσε ο μαφιόζος εργολάβος! Και τώρα οι καθαρίστριες προσπαθούν να ανακαλύψουν πόσα ακριβώς τους έκλεψε η διοίκηση που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΣΥ…

***

Σε ποιον πουλά ο πρωθυπουργός παραμύθια για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής;

Ας ψάξει πρώτα να βρει πόσοι από τους «δικούς του» είναι χωμένοι στη διαπλοκή και τη διαφθορά, πόσοι κάνουνε «παρέα» με τους εργολάβους και συμμετέχουν μαζί τους στο φαγοπότι, και μετά ας έρθει να κάνει τις διαλέξεις του.

Από όλα τα λεγόμενά του οι καθαρίστριες της ΟΣΥ μπορούν να συμφωνήσουν μόνο με μία φράση:

«Που είναι η δικαιοσύνη; Που είναι η ”ανεξάρτητη” Δικαιοσύνη;».

Αν νομίζει, ο πρωθυπουργός, πως παρακολουθεί κανείς τα λεγόμενά του στη βουλή και πως πείθεται από αυτά, γελιέται. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα κρίνουν από τα έργα, από την καθημερινότητά τους. Στα παχιά λόγια που ακούγονται στη βουλή έχουν γυρίσει για τα καλά την πλάτη, ιδιαίτερα από τον καιρό που ο ίδιος πρωθυπουργός τους γύρισε την πλάτη για να αγκαλιάζει τη Μέρκελ, τον Ολάντ και τον Σουλτς.

Αυτά, τα «ωραία», ας τα κρατήσει για τα κομματικά του ακροατήρια και τους «αριστερούς» με τις εύκαμπτες σπονδυλικές στήλες και τις μακριές γλώσσες. Εκεί είναι σίγουρο πως θα πέσει πολύ χειροκρότημα.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα