Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βόλο, αγώνας για τη ζωή ενάντια στην καταστροφή!

Δημοσιεύουμε κάλεσμα της «Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού», για συμμετοχή στο Παμβολιώτικο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών, το Σάββατο 16 Μάρτη. Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης θα ναυλώσει λεωφορείο για το κατέβασμα και την συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Βόλου, για κράτηση θέσεων επικοινωνήστε στο 6934741378 ή στη σελίδα Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσούΗ Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στηρίζει τον αγώνα των Βολιωτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών (RDF-SRF) από την τσιμεντοβιομηχανία της Lafarge- ΑΓΕΤ και τη δημιουργία εργοστάσιου SRF από τον Δήμο Βόλου και θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου στις 16 Μαρτίου.

Η καύση σκουπιδιών αποτελεί μια πηγή τεραστίων κερδών για τις πολυεθνικές βιομηχανίες καθώς επιδοτείται, ταυτόχρονα όμως έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο και τους κατοίκους του. Προκαλεί μαζική ρύπανση του περιβάλλοντος με επικίνδυνες ουσίες (διοξίνες, υδράργυρο, θάλλιο, κάδμιο κ.α,). Απειλεί την υγεία των κατοίκων καθώς προκαλεί μια σειρά χρόνιων και θανατηφόρων ασθενειών. Έχει επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, καθώς θα επηρεάσει την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία τον τουρισμό.

Στη Χαλκιδική το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί. Μια πολυεθνική, αποψιλώνει ολόκληρο δάσος, ρυπαίνει τα νερά, καταστρέφει την τοπική οικονομία (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία), επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων κι όταν αυτοί αγωνίζονται για τα αυτονόητα, το κράτος απαντά με βία και καταστολή.

Στις 16 Μαρτίου θα είμαστε κι εμείς εκεί. Αγωνιζόμαστε από κοινού για κάθε τόπο που απειλείται, ενάντια στα σχέδια πολυεθνικών και τοπικών αρχών, για να καταλάβουν πως η γη, το νερό, ο αέρας είναι ζωτικά αγαθά και δεν πουλιούνται ούτε αγοράζονται, μας ανήκουν και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να παλεύουμε γι’ αυτά.

7,128ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής