Αντί-Λογος: Όχι στην απόλυση εργαζομένων στη φύλαξη του Υπ. Εργασίας

Δημοσιεύουμε παρακάτω ανακοίνωση της Συλλογικότητας Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας «Αντί-λογος», την οποία στηρίζει το «Ξ», σχετικά με την απόλυση των εργαζομένων στη φύλαξη του Υπουργείου Εργασίας.
Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αντί να βρουν μια λύση για να κρατηθούν στη δουλειά οι 16 υπάλληλοι που δουλεύουν χρόνια σε αυτό το πόστο, προωθούν διαδικασίες που ανακυκλώνουν την ανεργία.

 

Για τους φύλακες στο Υπουργείο Εργασίας

Από την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 και για άγνωστο χρονικό διάστημα, το Υπουργείο Εργασίας δεν θα διαθέτει φύλακες.. Οι 16 εργαζόμενοι στην φύλαξη των κτιρίων που στεγάζουν τις Υπηρεσίες του, θα βρίσκονται εκτός εργασίας. Υπενθυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται στο Υπουργείο, τα τελευταία 3-4 χρόνια με το καθεστώς της ατομικής σύμβασης μίσθωσης έργου, ενώ οι περισσότεροι εργάζονταν και πριν στο Υπουργείο μέσω εργολαβίας σε ιδιωτική εταιρία φύλαξης. Με διαδοχικές νομοθετικές ρυθμίσεις, η πολιτική ηγεσία παρέτεινε τις ατομικές συμβάσεις μέχρι 30/6/2018, αλλά πλέον υποχρεούται να καλύψει τις συγκεκριμένες θέσεις μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας έως 18 μηνών. Οι περισσότεροι από τους σημερινούς εργαζόμενους στο Υπουργείο αναμένεται να μην βρίσκονται στους πίνακες προσλήψεων αυτής της διαδικασίας, καθώς θα υπερκεραστούν από υποψήφιους με μεγαλύτερη διάρκεια ανεργίας ή άλλα κοινωνικά κριτήρια. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με τις εργαζόμενες στην καθαριότητα, όπου μόλις 2 από τις 8 επαναπροσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ.

Πρόκειται ουσιαστικά για ανακύκλωση της ανεργίας και κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών μέσω ελαστικών σχέσεων εργασίας. Πρόκειται για μετατροπή του Κράτους σε εργολάβο, πολλές φορές μάλιστα με σημαντικότερα προβλήματα (π.χ μεγάλα διαστήματα απληρωσιάς λόγω νομικών προβλημάτων) σε σχέση με την κλασική εργολαβία.

Οι εργαζόμενοι στην φύλαξη κατέφυγαν στην Δικαιοσύνη, η οποία ωστόσο απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής, με συνέπεια να υποχρεούνται από Δευτέρα να μην βρίσκονται στην θέση εργασίας που υπηρετούν εδώ και χρόνια. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, παρά τις “καλές προθέσεις” και τις υποσχέσεις για συμπαράσταση κτλ, στάθηκε απέναντι στους εργαζόμενους στο Δικαστήριο, αποδεχόμενη το τυπικό ρόλο του διαδίκου.

Αναμένεται μάλιστα να χρησιμοποιήσει υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων για την “προσωρινή” κάλυψη αυτών των θέσεων, κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν.

Ως Αντί-Λογος έγκαιρα είχαμε επισημάνει το πρόβλημα και είχαμε καλέσει όλους τους αρμόδιους να τοποθετηθούν και να αναλάβουν δράση. https://antilogos564.blogspot.com/2018/05/blog-post.html

  • Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την εκ των πραγμάτων απόλυση 16 ανθρώπων που υπηρετούν εδώ και χρόνια το Υπουργείο. Για καθέναν από αυτούς, η Δευτέρα είναι η αρχή ενός δράματος. Υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου.
  • Καλούμε την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει σε (μια από τις τακτικές και συχνές πλέον … ) τροποποίηση του Οργανισμού για τη θέσπιση θέσεων για το προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης, με παράλληλη πρόσληψη των ήδη υπηρετούντων σε αυτές τις θέσεις.
  • Λέμε όχι στην ανάθεση παράλληλων καθηκόντων φύλαξης σε συνάδελφο/συναδέλφισσα που δεν έχει σχετική αρμοδιότητα και εκπαίδευση.
  • Καλούμε ξανά τους Συλλόγους του χώρου μας αλλά και κάθε συνάδελφο/συναδέλφισσα να συμπαρασταθεί έμπρακτα και άμεσα στους απολυόμενους συναδέλφους και να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια υποκαθιστά την υπηρεσία που παρείχαν.

Θα είμαστε στο πλάι των εργαζομένων στην φύλαξη του Υπουργείου Εργασίας.

Μέχρι την δικαίωσή τους.

Αντί-Λογος

Συλλογικότητα Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας

blog: antilogos564.blogspot.com, e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα