Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της «Rosa Nera» στα Χανιά που δικάζονται στις 2/2!

Τον Σεπτέμβρη του 2020 η κατάληψη «Rosa Nera» στα Χανιά εκκενώθηκε βίαια από την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε συλλήψεις κατοίκων που βρίσκονταν στο κτήριο. Πρόκειται για ένα ιστορικό μνημείο της πόλης που χτίστηκε μεταξύ 1870 και 1880 και το οποίο σήμερα προορίζεται για «τουριστική αξιοποίηση», δηλαδή πρακτικά για ξεπούλημα και εμπορευματοποίηση! 

Εναντίον των συλληφθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά μνημείου! Την Τετάρτη 2/2, στα πρόσωπα τους δικάζεται το τοπικό κίνημα υπεράσπισης της κατάληψης «Rosa Nera», που εδώ και χρόνια προσφέρει και αλληλεπιδρά με τη μεγάλη πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας μέσα από την πλούσια πολιτιστική και κινηματική δράση του χώρου. 

Δείτε παρακάτω το βίντεο – κάλεσμα των καλλιτεχνικών εργαστηρίων στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της «Rosa Nera» που καλείται στις 2/2, στις 9.00 π.μ. στα Δικαστήρια Χανίων. 

Διαβάστε άρθρο σχετικά με την εκκένωση της κατάληψης και τα σχέδια μετατροπής του σε ξενοδοχείο εδώ. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα