Χρήσιμος οδηγός επιβίωσης: πώς να σώσετε τα παιδιά σας από τον σοσιαλισμό!

Οι νέες γενιές δεν παύουν ποτέ να μας ξαφνιάζουν, να μας εκπλήσσουν και να μας κάνουν να μονολογούμε συχνά – πυκνά: «Εμείς δεν κάναμε τέτοια στην ηλικία τους!» αναπολώντας παράλληλα τα δικά μας χρόνια της αθωότητας, που «σεβόμασταν», «δεν ήμασταν κολλημένοι μπροστά από ένα μαραφέτι όλη μέρα» και παρόμοιες ατάκες που μετά από μικρές προσαρμογές περνάνε από γενιά σε γενιά, από μάνα σε κόρη και από πατέρα σε γιο.

Η σημερινή νεολαία όμως, κακά τα ψέματα, το έχει παρατραβήξει! Δεν φτάνει που δεν σέβονται τους δασκάλους όπως οι παλιοί, δεν φτάνει που η μουσική που ακούνε είναι θόρυβος! Ας μη μιλήσουμε καν για τις ενδυματολογικές τους επιλογές, ή για την σεξουαλική τους απελευθέρωση! Αλλά αυτά τα σκασμένα το παρατράβηξαν, υιοθετώντας επικίνδυνες απόψεις! 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2018, το 51% των νέων 18-29 ετών προτιμούν τον σοσιαλισμό, ξεπερνώντας το ποσοστό όσων προτιμούν τον καπιταλισμό (45%)! Μάλιστα, η κατάσταση φαίνεται πως χειροτερεύει με τα χρόνια, αφού σε αντίστοιχη δημοσκόπηση του 2010 το 68% των νέων προτιμούσε τον καπιταλισμό! Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, αυτή η επικίνδυνη ροπή προς τις σοσιαλιστικές ιδέες που επιδεικνύει η νεολαία των ΗΠΑ, ανάγκασε «σοβαρούς» εκπροσώπους του αγγελικού μας συστήματος να αναζητήσουν τρόπους ώστε να σώσουν τα νέα παιδιά από την ακολασία…

Σώστε τα παιδιά σας από τον σοσιαλισμό

Έτσι, το Fox News ετοίμασε έναν οδηγό για τους ανήσυχους γονείς με τίτλο: «Πώς να κάνετε το παιδί σας να πει όχι στον σοσιαλισμό».

Γιατί, κακά τα ψέματα, οι συντηρητικοί γονείς μπορεί να γκρινιάζουν με τα «χούγια» της νέας γενιάς, αλλά τι να κάνουν, τα δέχονται. Όμως το να αμφισβητούν το στάτους κβο, να γυρίζουν την πλάτη στο καπιταλιστικό σύστημα, χάρη στο οποίο πλουτίζουν οι ιδιοκτήτες των μεγάλων επιχειρήσεων (ανάμεσά τους και το Fox News), ε, αυτό παραπάει! 

Το περιεχόμενό του άρθρου είναι αποκαλυπτικό της αγωνίας των αστών για τις αντιλήψεις που επικρατούν στη νέα γενιά. Χρησιμοποιώντας ψέματα, φτηνή προπαγάνδα και ιστορικές ανακρίβειες προσπαθούν απεγνωσμένα να πείσουν ότι ο καπιταλισμός είναι το καλύτερο δυνατό σύστημα. 

Ας δούμε λοιπόν κάποιες από τις προτάσεις προς τους καημένους γονείς για τα ατίθασα παιδιά τους.

Βήμα 1ο: Εξηγήστε το νόημα του σοσιαλισμού και γιατί είναι ανήθικος

Μας λέει λοιπόν το άρθρο: «Ο σοσιαλισμός είναι η συλλογική ιδιοκτησία και διαχείριση της περιουσίας. Σε μια καθαρά σοσιαλιστική κοινωνία – μια ιδέα που ο Καρλ Μαρξ ονόμασε “κομμουνισμό” – το σύνολο ή σχεδόν το σύνολο των ιδιοκτησιών ανήκει και διοικείται συλλογικά».

Εδώ έχουμε μια πρώτη γνωστή λαθροχειρία των πολέμιων του σοσιαλισμού. Σε κανένα κείμενο Μαρξιστών δεν αναφέρεται ότι  θα υπάρχει «συλλογική ιδιοκτησία της περιουσίας». Οι μαρξιστές παλεύουν για την συλλογική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής (δηλαδή των εργοστασίων και των μεγάλων εταιρειών, των υποδομών, των μέσων μεταφοράς και επικοινωνίας, κτλ). Παλεύουν επίσης για το πέρασμα στη συλλογική ιδιοκτησία των τεράστιων περιουσιών που έχουν συσσωρεύσει οι υπερπλούσιοι του πλανήτη από τον ιδρώτα των εργαζομένων. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μιλάμε για την  μικρή ιδιοκτησία των απλών ανθρώπων, για τα αγαθά βασικής επιβίωσης και προσωπικής ικανοποίησης.

Αλλά ας πάμε παρακάτω. Γιατί λοιπόν είναι «ανήθικη» αυτή η δομή της κοινωνίας, σύμφωνα με το Fox News;

«Κάτω από ένα τέτοιο σύστημα, οι άνθρωποι έχουν πολύ λίγη εξουσία στη ζωή τους. Ακόμη και τα σπίτια τους ανήκουν στην κοινωνία. Στην περίπτωση του δημοκρατικού σοσιαλισμού, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αναγκάζονται να ζουν σύμφωνα με τις επιθυμίες της πλειοψηφίας (…) Με αυτό το μοντέλο, οι μειονότητες δεν έχουν πραγματικά δικαιώματα. Εάν η πλειοψηφία σκέφτεται ότι οι άνθρωποι πρέπει να ζουν ή να εργάζονται με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο, όλοι πρέπει να υπακούν, ακόμα και αν παραβιάζουν τις βαθιές πεποιθήσεις τους. Για παράδειγμα, σε μια σοσιαλιστική χώρα, οι χορτοφάγοι θα πρέπει να είναι ιδιοκτήτες σε ένα σφαγείο.»

Τρικυμία εν κρανίω! Δεν ξέρουμε αν πρέπει να εξοργιστούμε ή να γελάσουμε! 

Το άρθρο φλερτάρει ασύστολα με την γελοιότητα, αφού προσπαθεί να πείσει ότι ένα σοσιαλιστικό σύστημα, όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται συλλογικά, είναι καταπιεστικό, ενώ το καπιταλιστικό σύστημα, όπου οι αποφάσεις παίρνονται από τους λίγους για τους λίγους, μας προσφέρει περισσότερες ελευθερίες! Επιχειρείται μια πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας. Οι μαρξιστές πάντα υπερασπίζουν τα δικαιώματα των μειονοτήτων, που καταπιέζονται σκληρά κάτω από τον καπιταλισμό. Και θέλουμε έναν κόσμο που να ζουν ελεύθερα όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, χρώματος, κτλ. Βέβαια, ομολογούμε ότι το δικαίωμα της μειονότητας των καπιταλιστών να ζουν στη χλιδή σε βάρος της ανθρωπότητας δεν το υπερασπίζουμε.

Βήμα 2ο: Δώστε έμφαση στη φιλανθρωπία, όχι στον κυβερνητικό εξαναγκασμό

Στο 2ο βήμα, το Fox News προτείνει στους γονείς να συμμετέχουν μαζί με την οικογένειά τους σε φιλανθρωπικές δράσεις, εξηγώντας εμπράκτως στα παιδιά τους ότι η φιλανθρωπία είναι καλό πράγμα, αφού γίνεται εθελοντικά, αντιθέτως το να διεκδικούμε κρατικές κοινωνικές παροχές δεν είναι σωστό! Γιατί; Γιατί ενώ η φιλανθρωπία είναι εθελοντική, η φορολόγηση μας για το κοινωνικό κράτος είναι υποχρεωτική και αν κάποιος δεν θέλει να βοηθήσει το κοινωνικό σύνολο είναι υποχρεωμένος να το κάνει γιατί αλλιώς θα έχει κυρώσεις! 

«Η φιλανθρωπία είναι ηθικά θετική, διότι σημαίνει ότι οι άνθρωποι βοηθούν εθελοντικά όσους έχουν ανάγκη, αλλά τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας -όσο καλοπροαίρετα και αν είναι- δεν αποτελούν μορφές φιλανθρωπίας. Απαιτούν από την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τη δύναμη και τον εξαναγκασμό. Όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν για κυβερνητικό πρόγραμμα επειδή πιστεύουν ότι δεν είναι χρήσιμο -ή ίσως πιστεύουν ότι είναι επιβλαβές- αναγκάζονται να πληρώσουν τους φόρους τους και να συμμετάσχουν ούτως ή άλλως. Όσοι αρνούνται μπορούν να καταλήξουν στη φυλακή».

Κατ’ αρχήν έχουμε μια ερώτηση για το Fox news: γιατί αφού το σύστημα που υπερασπίζεστε είναι τόσο φανταστικό υπάρχει ανάγκη για φιλανθρωπία; Και γιατί η φιλανθρωπία στα τόσα χρόνια ύπαρξής της, δεν έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημα; 

Το Fox news «χτυπάει» το κοινωνικό κράτος κατηγορώντας το ότι εξαναγκάζει τον κόσμο να βοηθάει μέσω φορολογίας, φτάνοντας -επιτέλους- σε μία από τις μεγάλες αγωνίες των πλουσίων: την φορολόγηση τους και το ενδεχόμενο αυτή να αυξηθεί! 

Οι πλούσιοι σε αυτό τον κόσμο βγάζουν τεράστια κέρδη δημιουργώντας στρατούς φτωχών. Και μετά γκρινιάζουν όταν γίνεται συζήτηση για φορολογία του πλούτου τους προκειμένου να μειωθούν έστω και λίγο οι ανισότητες που αυτοί δημιουργούν. Και τέλος, προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτή τους την στάση ως «αντίδραση στην έλλειψη ελευθερίας»… Κάπου έλεος…

Βήμα 3ο: Εξηγήστε τους ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ στην παγκόσμια ιστορία πετυχημένο σοσιαλιστικό κράτος

Ενώ, οι επιτυχίες του καπιταλιστικού συστήματος είναι αναρίθμητες! 

8 άνθρωποι κατέχουν περιουσία ίση με το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού, βέβαια αυτό είναι επιτυχία! 

Πόλεμοι, εμφύλιοι, θρησκευτικός φανατισμός, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ρατσισμός και άνοδος του φασισμού ξανά, καταστροφή του περιβάλλοντος, οπισθοχώρηση στα εργατικά δικαιώματα, λιτότητα, φτώχεια, ανεργία. Έτσι είπαμε να απαριθμήσουμε μερικά μόνο από τα παραδείγματα των πετυχημένων καπιταλιστικών κρατών. 

Πέρα όμως από την αποτυχία του καπιταλιστικού συστήματος, η αλήθεια είναι ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειες δημιουργίας σοσιαλιστικού κράτους δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν. Έτσι είναι όμως, η κοινωνία προσπαθεί να γεννήσει έναν νέο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας, και θα κάνει και λάθη σε αυτή την προσπάθεια, θα γίνουν αποτυχημένα πειράματα, θα υπάρχουν έφοδοι και πισωγυρίσματα. Μέσω αλλεπάλληλων προσπαθειών όμως βγαίνουν συμπεράσματα για τις προσπάθειες του μέλλοντος.

Βέβαια, πολλές από τις μέχρι τώρα επαναστάσεις εναντίον του καπιταλισμού πνίγηκαν στο αίμα από την καταστολή των ίδιων των καπιταλιστών. Κύριοι του Fox news, δεν νομίζετε ότι πάει πολύ να κατηγορείτε για αποτυχία τις επαναστάσεις που το σύστημα σας κατέστειλε;

Ακόμα, οι πραγματικοί μαρξιστές έκαναν κριτική στον εκφυλισμό των σοσιαλιστικών χωρών επί σταλινισμού. Αντίθετα, οι καπιταλιστές δούλευαν χέρι – χέρι με τον Στάλιν στο να καταπνίξουν νέες επαναστάσεις όπως στον Ισπανικό εμφύλιο και στην Ελλάδα με την Βάρκιζα. Δεν δεχόμαστε λοιπόν υποδείξεις για το πως θα παλέψουμε ώστε η επόμενη έφοδος προς τον σοσιαλισμό να είναι πετυχημένη.

Γιατί καίγονται;

Αν το Fox News θεωρεί πως δεν υπήρξε επιτυχημένο σοσιαλιστικό μοντέλο μέχρι σήμερα, και άρα πως δεν θα υπάρξει ποτέ, τότε γιατί ξοδεύουν κόπο και χρόνο για να γράψουν ένα άρθρο-λάσπη για τις σοσιαλιστικές ιδέες;

Ακριβώς γιατί γνωρίζουν πως οι σοσιαλιστικές ιδέες γίνονται όλο και περισσότερο ελκυστικές στη νεολαία, ειδικά σε μια περίοδο κρίσης του καπιταλισμού. Και ότι η μαζικοποίηση των σοσιαλιστικών ιδεών αντικειμενικά ξαναθέτει στο τραπέζι το ζήτημα της ανατροπής του συστήματός τους. Σήμερα μπορεί να απέχουμε από την άμεση υλοποίηση μιας τέτοιας προοπτικής, καθώς οι ηγεσίες της Αριστεράς και των συνδικάτων στην πλειοψηφία τους έχουν μπει «στο τσεπάκι» του συστήματος και δεν οργανώνουν τον αγώνα για την ανατροπή. Όμως, μια ιδέα αν μπει στα μυαλά και ριζώσει, θα βρει τον τρόπο να εκφραστεί. Και αυτό φοβούνται οι κύριοι του Fox News.

Η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων χτύπησε αλύπητα τα φτωχά στρώματα και την εργατική τάξη, την ίδια ώρα όμως, γέννησε μία νέα γενιά, οργισμένη με την έλλειψη προοπτικών, με την αγωνία της επιβίωσης και τις προκλητικές ανισότητες που γεννά το καπιταλιστικό σύστημα. Οι καπιταλιστές βλέπουν αυτήν τη νέα γενιά που τους αμφισβητεί και νιώθουν την απειλή για το μέλλον τους. Η προπαγάνδα τους ενάντια στις σοσιαλιστικές ιδέες όμως, αν και φανερώνει τον φόβο τους, δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία της ιστορίας. Το σύστημα τους είναι ξοφλημένο, και η νέα γενιά αργά ή γρήγορα θα βρει το δρόμο για την ανατροπή του!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα