Βόλος – Τετάρτη 27/2: Προβολή Ντοκιμαντέρ για την καύση σκουπιδιών

Δημοσιεύουμε κάλεσμα της «Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου» στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Καίγοντας το μέλλον», την Τετάρτη 27 Φλεβάρη στις 19:00 στην αίθουσα του Μεταξουργείου


Καίγοντας το μέλλον
Προβολή Ντοκιμαντέρ για την καύση σκουπιδιών

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών καλεί τους πολίτες του Βόλου στην προβολή του ισπανικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Καίγοντας το μέλλον» την Τετάρτη στις 19:00 στην αίθουσα του Μεταξουργείου. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της Περιφέρειας της Ναβάρα, να παραχωρήσει το 2013 άδεια για την καύση 140.000 τόνων απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία Portland – Valderrivas.

Επιστήμονες και κάτοικοι της περιοχής επικαλούμενοι διεθνείς μελέτες μιλούν για τις επιπτώσεις που έχει μία τέτοια δραστηριότητα στο περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων, καθώς σε τομείς όπως η γεωργία και η κτηνοτροφία. Έχει, επίσης, ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε το πώς επισημαίνεται η σκόπιμη ασάφεια όσων προωθούν την καύση σκουπιδιών, αλλά και το πώς αποδομούνται τα συνήθη επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι υπέρμαχοι της. Τέλος, παρουσιάζονται κάποιες εναλλακτικές προτάσεις διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων στο πλαίσιο της επίτευξης του στόχου του zero waste, όπως η αποκομιδή πόρτα – πόρτα.

Το πιο σημαντικό μήνυμα από το οποίο έχουμε πολλά να διδαχθούμε ως πολίτες του Βόλου, προκύπτει από τα γεγονότα που ακολούθησαν δύο χρόνια μετά τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ: οι συγκεκριμένες κοινότητες που αντέδρασαν οργανωμένα ενάντια στα σχέδια της Portland δικαιώθηκαν, καθώς το 2015 πέτυχαν να ανακληθεί η άδεια του εργοστασίου για καύση σκουπιδιών. Βέβαια, στον αγώνα αυτό ήταν ενωμένοι πολίτες, εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, φορείς και δήμοι της περιοχής. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Διάρκεια 47 λεπτά. Σκηνοθεσία – παραγωγή: Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Ναβάρα (3 Mugak Batera). Μετάφραση – Υποτιτλισμός: Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου.

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ (Πατώντας cc επιλέγουμε την επιλογή ελληνικών υποτίτλων)

Η εκδήλωση στο fb εδώ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα