Βόλος: Συζήτηση για την καύση σκουπιδιών, 18/4, 6μμ, Ν. Δημητριάδα

Δημοσιεύουμε κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Βόλου Ενάντια στην καύση σκουπιδιών – No Burn»

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βόλου Ενάντια στην καύση σκουπιδιών καλούμε τους συμπολίτες μας την Κυριακή 18 Απριλίου, στις 6 μμ, στο Πάρκο της Νέας Δημητριάδας (Ορμηνίου & Θερμοπυλών), προκειμένου να συζητήσουμε για τις επιπτώσεις της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge, αλλά και για το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι στην επιτυχία της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης κατά της καύσης σκουπιδιών (29 Μαΐου), καθώς και στον αγώνα που δίνουμε στον Βόλο.

Τέσσερα χρόνια μετά, πέντε εντυπωσιακά έως μεγαλειώδη συλλαλητήρια –μαζί με τα μαθητικά/πανεκπαιδευτικά-, με το περσινό πνιγμένο στη βία και την καταστολή, και στην πόλη μας η κατάσταση παραμένει τραγική. Γιατί όσο η κοινωνία του Βόλου ενημερώνεται και διαμαρτύρεται, τόσο οι αρμόδιες αρχές κλείνουν τα αυτιά τους στην κοινή γνώμη, και ωμά και κυνικά προωθούν τα σχέδιά τους για μετατροπή της πόλης μας σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών. Αντίστοιχα, η κυβέρνηση προχωρά στη μετατροπή όλης της χώρας σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών, ετοιμάζοντας ήδη 4 νέες μονάδες καύσης και 43 περίπου Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ), επεκτείνοντας έτσι την καύση απορριμμάτων πέρα από τις τσιμεντοβιομηχανίες. Σε αυτή την πολιτική, η οποία στοχεύει απευθείας στην κερδοφορία μεγάλων επενδυτών και βιομηχάνων, θυσιάζεται η δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον, που θα υποβαθμιστούν από τη διαρκή έκλυση διοξινών και άλλων τοξικών ρύπων.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συλλογικότητες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Ήπειρο, την Κρήτη, την Εύβοια κ.α. ενώνουμε τις δυνάμεις μας καιδεν το βάζουμε κάτω! Τόσο στον τόπο μας, όσο και παντού, διεκδικούμε να σταματήσει κάθε σχέδιο για καύση σκουπιδιών με οποιαδήποτε αιτιολογία. Διεκδικούμε οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων μας, με έμφαση στην πρόληψη για τη μείωση της παραγωγής τους και προοπτική τη δημιουργία κοινωνίας με μηδενικά απόβλητα (zero waste). Προχωράμε σε κοινή διαμαρτυρία συλλογικοτήτων σε όλες τις πόλεις της χώρας που θίγονται άμεσα από το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και την καύση σκουπιδιών στις 29 Μαΐου 2021.

Αυτός ο αγώνας χρειάζεται τους φίλους μας, τους γείτονές μας, τους συμπολίτες μας! Χρειάζεται να ξαναβγεί η κοινωνία του Βόλου μπροστά και να απαιτήσει αυτά που δικαιούται, να παλέψει μέχρι τη νίκη για την υγεία και το μέλλον των παιδιών της.

Καύση σκουπιδιών ούτε στον Βόλο ούτε πουθενά!

https://www.facebook.com/VolosNoBurn

[email protected]

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Νέα Δημητριάδα θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Δημοσιεύτηκε από Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών NO BURN στις Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα