Βόλος – «Νέοι για το περιβάλλον»: Σάββατο 14/3, Διαδηλώνουμε κατά της καύσης σκουπιδιών

Δημοσιεύουμε κάλεσμα της πρωτοβουλίας  «Νέοι για το περιβάλλον» στο Βόλο

Σάββατο 14 Μαρτίου – Διαδηλώνουμε κατά της καύσης σκουπιδιών, 12μμ Νοσοκομείο Βόλου

Οι Νέοι για το Περιβάλλον στηρίζουμε την απόφαση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου να προχωρήσει σε συλλαλητήριο και έπειτα σε αποκλεισμό του εργοστασίου της ΑΓΕΤ το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 12μμ στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Καλούμε τους μαθητές και φοιτητές και γενικότερα τη νεολαία, όπως και τους πολίτες του Βόλου να συμμετέχουν στη κινητοποίηση αυτή, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή υποβάθμιση του τόπου μας από την ανεξέλεγκτη καύση σκουπιδιών και τη χρόνια ρυπογόνο λειτουργία του εργοστασίου δίπλα στην πόλη.

Ωστόσο, παρά την τελευταία επιστημονική ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η οποία επιβεβαιώνει την ύπαρξη ρύπανσης από μικροσωματίδια στον αστικό ιστό, ο Περιφερειάρχης κύριος Αγοραστός αρνείται να αποδεχθεί την υπάρχουσα κατάσταση και να εναντιωθεί στην καύση των απορριμμάτων που είναι επίσης επιβαρυντική για την ατμόσφαιρα του Βόλου και την υγεία των πολιτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Δημοτική Αρχή Βόλου, η οποία με πρόσχημα την απάντηση της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, ότι δεν εντοπίστηκαν ραδιενεργά στοιχεία στο ΧΥΤΑ Φυλής μέρος του οποίου καίγεται και στους κλιβάνους της ΑΓΕΤ, προσπαθεί καθησυχάσει την κοινωνία πως η διεργασία της καύσης δεν είναι βλαβερή. Παράλληλα, ενισχύει την ΑΓΕΤ δρομολογώντας τη κατασκευή εργοστασίου παραγωγής RDF-SRF που θα πακετάρει τα σκουπίδια του Βόλου και θα τα κατευθύνει προς καύση στο τσιμεντάδικο.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να επιτρέπει στην ΑΓΕΤ Lafarge να καίει σκουπίδια παρά τις αντιθέσεις του Ιατρικού Συλλόγου και παρά τις επιστημονικές μελέτες που έχουν δημοσιευθεί. Αντί της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης θέτει ως προτεραιότητα την καύση κάνοντας αδύνατη την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον καταστρέφει πολύτιμους πόρους, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικό τρόπο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, την υγεία και την τοπική οικονομία.

Αφού λοιπόν κανένας «αρμόδιος» δεν ενδιαφέρεται για την πόλη μας και την υγεία μας είμαστε όλοι εμείς αυτοί που πρέπει να αγωνιστούμε και να απαιτήσουμε:

  • Να σταματήσει τώρα η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge
  • Να μην κατασκευάσει ο Δήμος εργοστάσιο παραγωγής SRF
  • Να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί η ολοκληρωμένη οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων από δημόσιο/δημοτικό φορέα και με έλεγχο της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα