Βόλος: Μαζική συνέλευση του κινήματος για το Νερό

Μαζική και ουσιώδης ήταν η χθεσινή (Τετάρτη 29/8) συνέλευση της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό και της Συμμαχίας Βόλου για το Νερό που ακολούθησε μετά τα πρωτοφανή αντιδημοκρατικά γεγονότα τις προηγούμενες μέρες.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στη συνέλευση ήταν αποφασισμένος να μην επιτρέψει να συνεχιστούν οι αντιδημοκρατικές πρακτικές τρομοκρατίας και εκφοβισμού από τη δημοτική αρχή Μπέου. Αξιοσημείωτη ήταν η αλληλεγγύη που βίωσαν οι διωκόμενοι και το κίνημα του νερού και από τον κόσμο που συμμετείχε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και από όσους έμαθαν αργότερα όλα όσα συνέβησαν στην αίθουσα του Δημαρχείου και στο χωριό Σταγιάτες.

Σημαντική ήταν η παρουσία του Τόλη Παπαγεωργίου, αγωνιστή εδώ και πολλά χρόνια στη Χαλκιδική ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και στην οικολογική καταστροφή της περιοχής. Λόγω των γεωτρήσεων, πολλά χωριά εκεί έχουν μείνει χωρίς καθόλου νερό και τόνισε πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας που γίνεται στο Βόλο κι ότι έχουμε τη στήριξή τους.

Εμβρόντητος έμεινε ο κόσμος στη συνέλευση, όταν συζητήθηκαν όλα όσα έχει κάνει η δημοτική αρχή Μπέου στα δημοτικά συμβούλια, δηλαδή που βρίζει δημόσια και απαγορεύει το λόγο στους πολίτες, που μιλάει αισχρά, προσβλητικά και σεξιστικά στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και τους κλείνει τα μικρόφωνα σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση και ειδικά με την προχθεσινή παρουσία των ΜΑΤ και τις συλλήψεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία ΜΑΤ κατά τη διάρκεια Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα και είναι κάτι που πρέπει να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί!

Η συνέλευση αποφάσισε ότι οι ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες που ασκήθηκαν σε αγωνιστές συμπολίτες μας δεν θα μείνουν αναπάντητες. Θα υπάρξει νομική και δικαστική απάντηση, γιατί δε μπορεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλάς να «μοιράζει» μηνύσεις, όποτε κάποιος πάει να ζητήσει το λόγο! Ήδη ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής κατέθεσε σήμερα το πρωί μήνυση κατά του προέδρου Γ. Μουλά και το ίδιο θα κάνουν και οι άλλοι δυο διωκόμενοι αγωνιστές Β. Γαλανόπουλος και Αρ. Φραγκουδάκης.

Την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει συνέντευξη τύπου τόσο για τα γεγονότα αυταρχισμού όσο και για την ουσία του θέματος της ΔΕΥΑΜΒ, για να δοθούν απαντήσεις για το ποια είναι η αλήθεια στα ερωτήματα που έχει ο κόσμος.

Ο συντονισμός με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ που θέλουν το νερό να παραμείνει δημόσιο αγαθό θα συνεχιστεί. Με τους εργαζόμενους που θέλουν μια ΔΕΥΑΜΒ που να λειτουργεί με διαφάνεια. Με τους εργαζόμενους που κρατάνε ζωντανή την υπηρεσία τόσα χρόνια.

Τέλος, αποφασίστηκε η κοινή πλεύση και ο συντονισμός με το κίνημα κατά της καύσης σκουπιδιών, με στόχο, μεταξύ άλλων, ένα κοινό συλλαλητήριο για τον αέρα, το νερό και τη δημοκρατία που έχουν μολυνθεί σε αυτή την πόλη…

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,239ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,006ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα