Βόλος: Aπόπειρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜ με πρόσχημα το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ

Δελτίο τύπου-καταγγελία κατά της Δημοτικής Αρχής Μπέου από την «Κίνηση Πολιτών Πηλίου & Βόλου για το Νερό» και της «Συμμαχίας Βόλου για το Νερό»

 

Οι τελευταίες εξελίξεις με τη ΔΕΥΑΜΒ έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πλέον δραματικό τρόπο τις εκτιμήσεις μας ότι το καθεστώς Μπέου προχωράει μεθοδευμένα στην απαξίωση και εν τέλει στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Έχουν προηγηθεί, ο αποκλεισμός παρατάξεων της αντιπολίτευσης από τις συνεδριάσεις του ΔΣ, αποκλεισμός του ΤΕΕ, αποκλεισμός όσων υπαλλήλων δεν είναι αρεστοί στο «αφεντικό» ακόμη και όταν πρόκειται για στελέχη με τεράστια πείρα. Τέλος, ο αποκλεισμός πολιτών με την πρωτοφανή χρήση πληρωμένων τραμπούκων για το σκοπό αυτό (σε όλες τις συνεδριάσεις που παρευρέθηκε κόσμος πχ Μάρτης 2015).

Η μεγαλύτερη δομή του Δήμου, που έχει στοιχίσει στον Βολιώτικο λαό εκατοντάδες εκατομμύρια, γίνεται μεθοδευμένη προσπάθεια να λειτουργεί στο σκοτάδι. Να θυμίσουμε εδώ την απόπειρα να δοθεί σε ιδιώτη ο βιολογικός καθαρισμός, με υποβάθμιση του θαλάσσιου οικοσυστήματος, πράγμα που τελικά αποφευχθεί χάρη στις κινητοποιήσεις των πολιτών.

Στο σκάνδαλο με την ΕΡΓΗΛ η οποία διεκδικεί από τη ΔΕΥΑΜΒ χρήματα για επιπλέον έργα τα οποία ουδέποτε εκτέλεσε, τεράστια ευθύνη έχει η διοίκηση Βούλγαρη, επί των ημερών της οποίας παρελήφθη από υπηρεσιακούς παράγοντες ένα ανύπαρκτο έργο. Με τους ανθρώπους αυτούς το καθεστώς Μπέου έχει άριστες σχέσεις αλληλοϋποστήριξης.

Αντίθετα, όσους αποκάλυψαν το σκάνδαλο και έκαναν αγωγή κατά της ΕΡΓΗΛ για το ανύπαρκτο έργο τους υβρίζει και τους λοιδορεί. Το Σεπτέμβρη του 2014, ενώ η υπόθεση είναι σε εξέλιξη, ο Μπέος δηλώνει ότι θα επιχειρήσει συμβιβασμό με την ΕΡΓΗΛ. Τα επόμενα 3 χρόνια δεν καταθέτει την ήδη έτοιμη αγωγή από τη διοίκηση Σκοτινιώτη αλλά τρεις φορές την καταθέτει, την παίρνει πίσω, την καταθέτει εκ νέου κ.λ.π. δημιουργώντας τεράστιο ερωτηματικό για τους σκοπούς του.

Όταν επιτέλους την καταθέτει, βάζει βόμβα στη διεκδίκηση της πόλης, αναγνωρίζοντας ότι η ΕΡΓΗΛ ΕΚΤΕΛΕΣΕ το 31 % του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ επιπλέον έργου. Με τον τρόπο αυτό όποια και να είναι η δικαστική εξέλιξη στην αγωγή του Δήμου το καθεστώς Μπέου χαρίζει στην εταιρεία πάνω από 3,5 εκατομμύρια €.

Δηλώνει ό,τι η υπόθεση είναι χαμένη, κάνει αρχικά πρόταση για εκκαθάριση της εταιρίας και κατόπιν πρόταση για επιτροπή συνδιαλλαγής με την ΕΡΓΗΛ. Όλα αυτά κάνουν και τον πλέον αφελή να σκεφτεί για ύποπτες μεθοδεύσεις. Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο. Το θέμα της καύσης σκουπιδιών από εργοστάσιο με το οποίο θα εφοδιάζεται με σκουπίδια η ΑΓΕΤ από τον Δήμο, καίγοντας τα και σπέρνοντας καρκίνο στην πόλη καθώς και η, με τον ένα ή άλλον τρόπο, μεταβίβαση της ΔΕΥΑΜΒ σε ιδιώτες, αποτελούν τα μεγάλα κόλπα της Δημοτικής Αρχής.

Η πεποίθησή μας κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού προέρχεται από την διεθνή γνώση. Όπου είχαμε τέτοιες πρακτικές η ποιότητα του νερού έπεσε δραματικά ενώ η τιμή του εκτινάχθηκε στα ύψη. Σίγουρα ο μόνος που δεν θα ωφεληθεί από τέτοιες πρακτικές είναι ο Βολιώτικος λαός. Σίγουρα επίσης άλλοι θα θησαυρίσουν.

Αν νομίζουν ο Μπέος και οι όμοιοι του ότι θα πετύχουν τα σχέδιά τους είναι γελασμένοι. Αγωνιζόμαστε να αναπνέουμε καθαρό αέρα, να πίνουμε καθαρό και φθηνό νερό, να ζούμε σε μια ανοιχτή και Δημοκρατική κοινωνία, με σεβασμό στη φύση, όπου οι πολίτες θα καθορίζουν την ζωή τους!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα