Τρίτη 7 Απρίλη: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – Πανελλαδική Ημέρα Δράσης

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης Covid 19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη σχετικά με την πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία, την Τρίτη 7 Απρίλη.

Την Τρίτη 7 Απριλίου η Καμπάνια «Κανένας Μόνος, Καμία Μόνη» θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τις πανελλαδικές δράσεις για την υγεία απαιτώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέτρα προστασίας υγειονομικών και επίταξη του ιδιωτικού συστήματος υγείας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαχόμενους υγειονομικούς, τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και όλες τις κινήσεις αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στις πύλες των νοσοκομείων, στους εργατικούς χώρους που ακόμη λειτουργούν και σε όλες τις γειτονιές εκφράζουμε με κάθε δυνατό τρόπο τις συλλογικές μας διεκδικήσεις. Αντί να δυσφημεί τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, απαιτούμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει εδώ και τώρα όλα όσα ζητάει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη τη χώρα.

Η καμπάνια θα προβάλλει μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα τις δράσεις στην Ελλάδα και διεθνώς. Στις 19.30 μέσα από τη σελίδα μας στο facebook θα μεταδοθεί η εκπομπή “Καραντίνα Social” σε συνέργεια με τη διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης Omnia tv, όπου θα δώσουμε βήμα σε μαχόμενους γιατρούς και επιστήμονες συζητώντας τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και καταγράφοντας μαρτυρίες για την κατάσταση στα νοσοκομεία. Στις 21.00 στηρίζουμε την κοινή δράση #ΤaLemeMpalkoni. Ανάβουμε φακούς σε όλα τα μπαλκόνια για να φωτίσουμε την πόλη που μένει πιο σκοτεινή αυτές τις μέρες. Στέλνουμε το μήνυμα μας για την άμεση ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. δημοσιεύοντας φωτογραφίες στο διαδίκτυο με το hashtag #στηρίζουμετοΕΣΥ. Βάζουμε δυνατά μουσικές για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της γειτονικής Ιταλίας και τους υπόλοιπους λαούς που δοκιμάζονται.

Το ζήτημα της υγείας είναι αυτή τη στιγμή ζήτημα ζωής ή θανάτου σε όλο τον πλανήτη. Αυτή την παγκόσμια μέρα να δείξουμε τη συλλογική ευθύνη των πολλών ενάντια στους επικίνδυνους κυβερνώντες που βάζουν σε δεύτερη μοίρα την υγεία του λαού και δρούνε με βάση νεοφιλελεύθερες εμμονές στην υπηρεσία ιδιωτικών συμφερόντων. Ούτε βήμα πίσω από την υγεία του λαού.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,112ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής