Θεσ/νίκη: Η πορεία της 30 Μάη – μία πρώτη απάντηση ενάντια στην καύση απορριμμάτων (φωτο)

Ρεπορτάζ απ’ το Ξεκίνημα Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στις γειτονιές του Δήμου Παύλου Μελά στη δυτική Θεσσαλονίκη, μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας κατά της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν περίπου 350-400 άτομα, κατά βάση από τις δυτικές συνοικίες, αρκετοί σύλλογοι και φορείς στους οποίους έχει δυνάμεις το ΚΚΕ, ενώ συμμετείχαν και άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.


Φωτογραφίες από τη χθεσινή κινητοποίηση ενάντια στην καύση απορριμμάτων, που έγινε στον Δήμο Παύλου Μελά. Διαβάστε την...

Δημοσιεύτηκε από Ξεκίνημα Θεσσαλονίκης στις Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Ως «Ξ» συμμετείχαμε στη συγκέντρωση και στην πορεία, παρεμβαίνοντας με τα υλικά μας και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του κινήματος:

  • Συγκρότηση επιτροπών σε κάθε δήμο και γειτονιά για μαζική εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων όλων των περιοχών για τα καταστροφικά σχέδια της καύσης.
  • Διοργάνωση δράσεων στο κέντρο της πόλης και διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο μέσα στον Ιούνιο.
  • Επαφή με το Σωματείο Εργαζομένων στο ΤΙΤΑΝ για να στηρίξει τον αγώνα ενάντια στην καύση. Ο ρόλος του μπορεί να είναι εξαιρετικά κρίσιμος, καθώς με απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργάτες έχουν τη δύναμη να σταματήσουν την καύση στην πράξη, μαζί με τη στήριξη της κοινωνίας.
  • Να είμαστε σε εγρήγορση την επόμενη περίοδο για να μπλοκάρουμε τη μεταφορά SRF/RDF με κινητοποιήσεις είτε στο λιμάνι είτε έξω από το εργοστάσιο.
  • Προετοιμασία μιας μεγάλης διαδήλωσης το φθινόπωρο, με στόχευση τους νέους (μαθητές και φοιτητές) και την οργανωμένη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Ολόκληρη την ανακοίνωσή μας μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Αναλυτικό άρθρο για τις εξελίξεις με την καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ, τα σχέδια για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη και την εναλλακτική μας πρόταση, εδώ.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
405ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής