Θεσ/νίκη: Πρώτη νίκη για να γίνει Νηπιαγωγείο δίπλα στην «Αλυσίδα»!

Ρεπορτάζ από το «Ξεκίνημα» Θεσσαλονίκης

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Κ. Ζέρβας ανακοίνωσε ότι τελικά βρέθηκαν τα χρήματα για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου δίπλα στο συγκρότημα της «Αλυσίδας» στη Χαριλάου. 

Πρόκειται για την πρώτη αλλά πολύ σημαντική νίκη του τοπικού κινήματος των κατοίκων, που διεκδικούν εδώ και μήνες μέσα από την αντίστοιχη «Πρωτοβουλία Κατοίκων» που συγκροτήθηκε, το να περάσει το οικόπεδο στην κυριότητα του Δήμου, έτσι ώστε να γίνει Νηπιαγωγείο και χώρος πρασίνου (πρόκειται αδόμητο οικόπεδο που παραμένει για χρόνια αναξιοποίητο και οι ιδιοκτήτες του το διεκδίκησαν πίσω στις αρχές του έτους για να γίνει συγκρότημα πολυώροφων κατοικιών – διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση εδώ).

Από την πρώτη στιγμή που οι κάτοικοι οργανώθηκαν και ζητούσαν να ενεργήσει άμεσα ο Δήμος για τη διεκδίκηση του οικοπέδου, με ευθύνη της δημοτικής αρχής Ζέρβα, ο Δήμος δεν έκανε τίποτα. Μόνο όταν μαζεύτηκαν πάνω από 800 υπογραφές και ύστερα από τις τακτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, η διοίκηση αναγκάστηκε να κινηθεί. 

Όσο και να δηλώνει ο Ζέρβας ότι «σκύβουμε με ενδιαφέρον στα ζητήματα της σχολικής στέγης», στην πραγματικότητα γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν θα είχε κάνει, εάν δεν κινητοποιούνταν η τοπική κοινωνία! Άλλωστε ήταν η ίδια η δημοτική αρχή που ψήφισε τον Μάρτιο υπέρ της άρσης της απαλλοτρίωσης για να επιστρέψει το οικόπεδο στους αρχικούς του ιδιοκτήτες.

***

Η εξέλιξη αυτή είναι το πρώτο βήμα για να μην επιστραφεί το οικόπεδο στους ιδιοκτήτες του. Κατ’ αρχήν μένει να γίνει πράξη. Στη συνέχεια πρέπει να διεκδικήσουμε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αναμόρφωσής του, ανέγερσης του Νηπιαγωγείου και δημιουργίας χώρου πρασίνου.

Αξίζει να τονιστεί ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε συμβεί εάν δεν συντονίζονταν σε τοπικό επίπεδο οι κάτοικοι – πράγμα που αποδεικνύει ότι ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες μπορούν να επιτευχθούν νίκες, αρκεί να οι μάχες να δίνονται οργανωμένα, να έχουν διάρκεια και σχέδιο!

Δηλώνουμε ότι δεν επαναπαυόμαστε μετά από αυτές τις δηλώσεις, αλλά θα παραμείνουμε σε ετοιμότητα μαζί με τους κατοίκους, στηρίζοντας τον αγώνα όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή με προτάσεις κλπ, για να προχωρήσει άμεσα η απαλλοτρίωση του οικοπέδου και η δημιουργία Νηπιαγωγείου και χώρου πρασίνου.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα