Τα πλουσιόπαιδα βιάζουν – Το σύστημα συγκαλύπτει! Αγώνας για δικαίωση

Προκήρυξη που μοιράζουν οι Μαχητικές & Ελεύθερες

Το ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς η 24χρονη Γεωργία Μπίκα βιάστηκε από μια ομάδα νεαρών πλουσιόπαιδων σ’ ένα ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Η Γεωργία ήταν μεθυσμένη, ενώ πολύ πιθανά της είχε χορηγηθεί το «χάπι του βιασμού» με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της. Όταν την επόμενη μέρα κατάλαβε τι συνέβη πήγε να καταγγείλει τον βιασμό της στην αστυνομία. Και τότε άρχισε η επιχείρηση συγκάλυψης.

Οι χειρισμοί της αστυνομίας είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν ενδεχομένως κρίσιμα ενοχοποιητικά στοιχεία για τους βιαστές. Επιπλέον, ο τρόπος που αντιμετώπισαν την Γεωργία θα είχε οδηγήσει πολλά άτομα να εγκαταλείψουν την προσπάθεια να ασκηθεί δίωξη στους βιαστές.

  • Πέρασαν 18 ώρες για να της πάρουν ούρα για τοξικολογικές εξετάσεις, όταν η ουσία που χρησιμοποιείται πιο συχνά ως χάπι βιασμού (η GHB) δεν ανιχνεύεται μετά τις 12 ώρες. Δεν της χορήγησαν καν ουροσυλλεκτες. Την έστειλαν να βρει εφημερεύον φαρμακείο μόνη της.
  • Οι πλήρεις τοξικολογικές εξετάσεις περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος. Αίμα όμως δεν της πήραν ποτέ.
  • Ιατροδικαστής την εξέτασε μετά από 3 μέρες! (Μέχρι τότε δεν έπρεπε να πλυθεί).
  • Ανακριτής και εισαγγελέας την είδαν μετά από 14 μέρες.
  • Η αστυνομία δεν έδωσε εντολή να μην καθαριστεί το δωμάτιο του ξενοδοχείου που βιάστηκε μέχρι να γίνει έρευνα για στοιχεία σε αυτό.
  • Όταν κάλεσαν τη Γεωργία στο τμήμα να αναγνωρίσει τους βιαστές της, ήταν μόνη της, χωρίς δικηγόρο, με τον δικηγόρο των βιαστών να της κάνει επίθεση.

Αντίστοιχη επιχείρηση συγκάλυψης στήθηκε και από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Αρχικά «έθαψαν» την ιστορία και αναφέρθηκαν σε αυτήν μόνο όταν πήρε μεγάλες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οπότε δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Προστάτεψαν για μέρες την ταυτότητα των δραστών και συνεχίζουν να την προστατεύουν όσο μπορούν. Σε άλλη περίπτωση θα είχαμε εκτενή ρεπορτάζ για τη ζωή των δραστών, το παρελθόν τους κοκ. Σε αυτή την περίπτωση τίποτα. 

Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν τα άρθρα που προσπαθούν άμεσα ή έμμεσα να περάσουν το μήνυμα ότι η Γεωργία λέει ψέματα, διαστρεβλώνοντας στοιχεία της υπόθεσης – λένε π.χ. ότι η λήψη ούρων έγινε μέσα σε 5 ώρες από τον βιασμό της, όταν είναι αποδεδειγμένο ότι πέρασαν 18 ώρες. 

Γιατί συγκαλύπτουν τους βιαστές;

Οι βιαστές και όσοι συνέβαλαν στη πραγματοποίηση του βιασμού, οργανώνοντας το πάρτι στο ξενοδοχείο στο οποίο είχε καλεστεί η Γεωργία, είναι επιχειρηματίες και γόνοι πλούσιων οικογενειών. Δυο από τους βασικούς κατηγορούμενους είναι τα παιδιά της οικογένειας Λεβέντη που έχει στην ιδιοκτησία της μεταξύ άλλων την 3Ε (Coca Cola κ.α.).

Δεν είναι πρώτη φορά που το σύστημα προσπαθεί να προστατέψει τα παιδιά του. Ο Λιγνάδης βίαζε για δεκαετίες ατιμώρητος, παρότι ένα μεγάλο κομμάτι του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού κόσμου ήξερε τη δράση του. Είχε κάλυψη λόγω των σχέσεών του με το κυβερνών κόμμα. Την ίδια ασυλία απολάμβανε και ο καθηγητής στην ΑΣΟΕΕ που σήμερα κατηγορείται για παιδεραστία – δεν είναι ο μόνος σύμβουλος της κυβέρνησης που έχει τέτοιες κατηγορίες εναντίον του. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πιο γνωστά παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ένα σύστημα σάπιο. Ένα σύστημα που τρέχει στα δικαστήρια φοιτητές επειδή κατεβαίνουν σε πορείες και διεκδικούν, κόβει το ρεύμα σε πάμφτωχους ανθρώπους, επιτρέπει στις τράπεζες να κατάσχουν σπίτια για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ κοκ, την ίδια στιγμή που τα δικά τους «παιδιά» καταχρώνται εκατομμύρια, κάνουν τεράστια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά εγκλήματα μένοντας ατιμώρητα. Τα σκάνδαλα της Siemens, της Novartis και του Noor1 –το πλοίο του Μαρινάκη που πιάστηκε να μεταφέρει 2 τόνους ηρωίνης– είναι  μερικά ακόμα παραδείγματα εγκλημάτων στα οποία οι ένοχοι δεν τιμωρήθηκαν. 

Οι οικογένειες που κατέχουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τον πλούτο, είναι στην πραγματικότητα ταυτόσημες με την πολιτική εξουσία, ελέγχουν τα ΜΜΕ, χειραγωγούν τη δικαιοσύνη. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν είναι με την αλληλεγγύη, την οργάνωση και τον αγώνα των «απλών ανθρώπων»: των εργαζομένων και της νεολαίας. 

Να μην μείνουν ατιμώρητοι!

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη ότι αυτό το σύστημα θα καταδικάσει τους ενόχους για τον ομαδικό βιασμό της Γεωργίας Μπίκα. Γι αυτό πρέπει να ασκήσουμε όσο μεγαλύτερη πίεση μπορούμε με συνεχείς δράσεις:

  • Μοιράζοντας σχετικές ανακοινώσεις και διακινώντας άρθρα και σχόλια στο διαδίκτυο ώστε το θέμα να μην ξεχαστεί.
  • Οργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που να καταγγέλλουν τον βιασμό της Γεωργίας, την προσπάθεια συγκάλυψης των δραστών και να διεκδικούν βαριές καταδικαστικές ποινές.
  • Διεκδικώντας από σωματεία και κοινωνικούς φορείς να πάρουν επίσημα θέση και να συμμετέχουν στον αγώνα για δικαίωση. 
  • Οργανώνοντας συγκεντρώσεις στα δικαστήρια τις μέρες της δίκης.

Είμαστε με τη Γεωργία

Το κίνημα #metoo που ξέσπασε τον περασμένο χρόνο, οι γρήγορες αντιδράσεις στο διαδίκτυο και οι κινητοποιήσεις υποστήριξης των θυμάτων στον δρόμο δίνουν δύναμη και αυτοπεποίθηση στα θύματα έμφυλης βίας να προχωρήσουν σε καταγγελίες και να παλέψουν για την καταδίκη των δραστών. 

Σε αυτά βασίστηκε και η Γεωργία, η οποία βγήκε δημόσια και μαχητικά ενάντια στους βιαστές της παρά την τεράστια οικονομική και πολιτική δύναμη που έχουν. «Δεν θα υποχωρήσω» είπε, καταλαβαίνοντας ότι απέναντί της θα βρει μεγάλα κυκλώματα και κόσμο που θα της ρίχνει την ευθύνη για το βιασμό της (όπως δυστυχώς γίνεται σε όλες τις υποθέσεις βιασμών), αλλά δεν θα είναι μόνη· θα έχει τη στήριξη του φεμινιστικού κινήματος που αναπτύσσεται με ταχύτητα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και αλλάζει μαζικά συνειδήσεις.

Είμαστε με τη Γεωργία!

Χωρίς συναίνεση είναι βιασμός!

Στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι απέναντι σε όλα τα θύματα έμφυλης βίας.

Παλεύουμε ενάντια στην έμφυλη βία, ενάντια σε κάθε έκφραση πατριαρχίας και κάθε μορφή σεξισμού καθώς και ενάντια στο σύστημα που τις αναπαράγει και τις γεννά.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,222ΥποστηρικτέςΚάντε Like
995ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα