Με αφορμή τις τοξικολογικές: Να σταματήσει η συγκάλυψη!

Σχόλιο από τις «Μαχητικές & Ελεύθερες»

Η συγκάλυψη των βιαστών της Γεωργίας Μπίκα συνεχίζεται. Οι τοξικολογικές εξετάσεις της βγήκαν «καθαρές». Χωρίς δηλαδή να ανιχνεύεται κάποια ναρκωτική ουσία από αυτές. 

Στελέχη της ελληνικής αστυνομίας μάλιστα δηλώνουν ότι «Οι ναρκωτικές ουσίες που περιέχονται στο επονομαζόμενο “χάπι του βιασμού” ανιχνεύονται στα ούρα από τρεις ημέρες (τα βραχείας δράσεως) έως και 15 ημέρες (τα μακράς δράσεως) μετά την αρχική χρήση.» Αυτό αναφέρεται σε άρθρο του Βήματος, του in.gr και άλλων μέσων, των οποίων τα ρεπορτάζ προσπαθούν εδώ και μέρες να περάσουν στην κοινή γνώμη ότι η Γεωργία λέει ψέματα. 

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ που μιλάνε ανώνυμα στα προαναφερόμενα ΜΜΕ παρουσιάζουν μια λίστα ναρκωτικών ουσιών και πόσες μέρες μετά ανιχνεύεται καθένα από αυτά στον οργανισμό. Δίνουν την εικόνα ότι όλες οι σχετικές ναρκωτικές ουσίες μπορούν να ανιχνευτούν σε εξετάσεις ούρων που έχουν γίνει 24 ώρες ή ακόμα και πολλές μέρες αργότερα. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια ή, για την ακρίβεια, όλη η αλήθεια.   

Στην λίστα αυτή δεν υπάρχουν ουσίες όπως η GHB (gamma-hydroxybutyrate) η οποία χρησιμοποιείται συχνά ως «χάπι βιασμού». Το «χάπι βιασμού» δεν είναι στην πραγματικότητα ένα χάπι, ούτε αποκλειστικά μία ουσία. Είναι μια σειρά από ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το συγκεκριμένο σκοπό. Η GHB είναι μια από αυτές και σύμφωνα με τα «Αμερικανικά Κέντρα Εθισμών» (American Addiction Centers) δεν ανιχνεύεται στα ούρα 12 ώρες μετά τη λήψη της. Η Ελληνική αστυνομία πήρε ούρα από τη Γεωργία 18 ώρες μετά τον βιασμό της. Την ίδια στιγμή η ανίχνευση μιας σειράς ναρκωτικών ουσιών επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως η δόση, ο μεταβολισμός του ατόμου κ.α.

Απώλεια ελέγχου και συνείδησης δεν προκαλούν μόνο οι ναρκωτικές ουσίες αλλά και οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. To σεξ με κάποιο άτομο που δεν είναι σε θέση να συναινέσει είτε λόγω ναρκωτικής ουσίας, είτε λόγο μέθης από αλκοόλ, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο είναι βιασμός! 

Δεν ξεχνάμε ότι οι «καθαρές» τοξικολογικές εξετάσεις:

  • Βγήκαν μετά από 1 μήνα (!), χωρίς να δοθεί ποτέ οποιαδήποτε εξήγηση γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος
  • μ’ ένα δείγμα ούρων που λήφθηκε 18 ώρες μετά τον βιασμό της Γεωργίας – και όχι μετά από 5-6 ώρες όπως γράφουν τα ΜΜΕ που «φιλοξενούν» τις ανώνυμες δηλώσεις στελεχών της αστυνομίας. 
  • ενώ δεν συμπεριλάμβαναν εξετάσεις αίματος, αφού η ελληνική αστυνομία δεν της πήρε ποτέ αίμα 

Δεν ξεχνάμε ότι άφησαν τη Γεωργία να περιμένει 

  • 3 μέρες για να εξεταστεί από ιατροδικαστή
  • 14 μέρες για να την δει ανακριτής και Εισαγγελέας

Το σύστημα καλύπτει τα παιδιά του – τα παιδιά της 3E (Coca Cola) και άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών αυτής της χώρας. Όπως προσπαθεί πάντα να καλύψει όλα τους τα εγκλήματα: οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε ατιμώρητους. Συνεχίζουμε την πίεση: με δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις και ότι άλλο μέσο διαθέτουμε. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα