Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τους 57 απολυμένους αρχαιολόγους

Δήμητρα Αντωνίου μέλος ΔΣ ΣΕΚΑ,
Εκπρόσωπος Αρχαιολόγων Ψηφιοποίησης Κινητών Μνημείων ΔΔΕΑΜ

 

Διαβάστε παρακάτω ρεπορτάζ για τις κινητοποιήσεις των 57 απολυμένων συμβασιούχων που εργάζονταν στο έργο της ψηφιοποίησης των κινητών μνημείων στο Υπουργείο Πολιτισμού. 

 


Θεσσαλονίκη

Γιάννενα

Οι 57 απολυμένοι αρχαιολόγοι του έργου της Ψηφιοποίησης των Κινητών Μνημείων της Διεύθυνσης Διαχείρισης του Εθνικού Αρχείου Μνημείων του ΥΠΠΟΑ συνεχίζουν τις κινητοποίησεις τους μετά την άδικη απόλυσή τους την Παρασκευή 30/11/2018. Εργάζονταν πανελλαδικά τα τελευταία 4- 6 χρόνια και μετά από 22 ανανεώσεις των συμβάσεών τους, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν μηνιαίες και διμηνιαίες, και ενώ παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους. Το ΥΠΠΟΑ εμμένει στην άδικη στάση του και αφήνει ανολοκλήρωτο το έργο χρησιμοποιώντας ανυπόστατες δικαιολογίες.


Πάτρα

Καβάλα

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Ζητούν να γίνει ανάκληση των απολύσεων και να απομακρυνθούν οι ανάδοχοι και οι ιδιώτες από τον πολιτισμό και όχι οι εργαζόμενοι. Επιθυμούν ακόμα να γίνουν και νέες προσλήψεις σε όσες Αρχαιολογικές Υπηρεσίες δεν υπάρχει αρχαιολόγος να ψηφιοποιήσει τα κινητά  μνημεία. Η ψηφιοποίηση προστατεύει τις αρχαιότητες από την αρχαιοκαπηλία και παρέχει πρόσβαση σε επιστήμονες, ερευνητές και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο για την πολιτιστική μας κληρονομιά. 


Χίος

Καλαμάτα

Την Τετάρτη 5/12 διαμαρτυρήθηκαν, για μία ακόμη φορά, με πανό και κείμενα διαμαρτυρίας, στους χώρους εργασίας τους σε όλη την Ελλάδα και συγκεντρώθηκαν έξω από το ΥΠΠΟΑ στην Αθήνα, στο ανάκτορο του Γαλέριου και έξω από το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, στο Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα, στο Βυζαντινό Μουσείο στα Γιάννενα. Έλαβαν την ίδια μέρα δημόσια στήριξη με το ψήφισμα του δημάρχου Πατρεών κου Πελετίδη και το κείμενο διαμαρτυρίας του Σύλλογου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ). Όλο αυτό το διάστημα τη στήριξή τους έδειξαν και με επερωτήσεις στη βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν με νέες κινητοποιήσεις τον αγώνα τους για ανάκληση των απολύσεων και σταθερή εργασία έχοντας στο πλευρό τους διαρκώς το Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ). 


Υπάτη-Λαμία

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα