Συνεντεύξεις με απεργούς του ΟΤΕ – Βίντεο

Η απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα Δεκέμβρη, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητα τους να παλέψουν για τα δικαιώματα που η διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να πάρει πίσω. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές και εργασιακά δικαιώματα για όλους, όπως και την επιστροφή των 6 απολυμένων συναδέλφων τους στη δουλειά. Σήμερα, 7/1, το «Ξεκίνημα» βρέθηκε δίπλα στους απεργούς του ΟΤΕ στο Βόλο και στη Θεσσαλονίκη. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες, αλλά και βίντεο με τις δηλώσεις που έδωσαν οι απεργοί του Βόλου στο «Ξ» σχετικά με τους λόγους και τα αιτήματα της απεργίας τους που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες.Διαβάστε παρακάτω Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Ξεκίνημα Βόλου μετά τη σημερινή του επίσκεψη στους απεργούς του ΟΤΕ

Αλληλεγγύη από το Ξεκίνημα Βόλου στους απεργούς του ΟΤΕ

Εκπρόσωποι της ΤΟ Βόλου του Ξεκινήματος επισκέφτηκαν σήμερα τους απεργούς του ΟΤΕ σε δυο υποκαταστήματα της πόλης για να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στον σκληρό απεργιακό αγώνα που οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ έχουν ξεκινήσει από τις 21/12/19. Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μίλησαν για την κατάσταση που επικρατεί στον όμιλο του ΟΤΕ και για τα αιτήματα της απεργίας.

Ο ΟΤΕ είναι η 5η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας η οποία μετά από διαδοχικές ιδιωτικοποιήσεις πέρασε στα χέρια της γερμανικής DeutscheTelekom. Αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης ήταν η συρρίκνωση της εταιρίας, η αύξηση του κόστους για τους καταναλωτές, η μείωση των μισθών των εργαζομένων αλλά και η πολυδιάσπαση των εργαζομένων σε πολλές ταχύτητες και μισθολογικά κλιμάκια που ξεκινούν από τα 300 ευρώ.

Ενώ τα τελευταία χρόνια τα κέρδη της εταιρίας διαρκώς αυξάνονται η εργοδοσία αξιώνει τη μείωση του μισθολογικού κόστους, αρνείται να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, απολύει εργαζομένους και επιδιώκει την όλο και μεγαλύτερη διαίρεση του προσωπικού σε διαφορετικές ταχύτητες μέσα από την ανάθεση κομματιών του έργου του ΟΤΕ σε εργολάβους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Σωματείων των εργαζομένων του ΟΤΕ:

  • η παραγωγικότητα των εργαζομένων στη σταθερή τηλεφωνία του ΟΤΕ αυξήθηκε μεταξύ 2012 και 2018 κατά 55%
  • το μισθολογικό κόστος όμως όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά από το 2012 μέχρι σήμερα, μειώθηκε κατά 55%
  • το 2018 το μισθολογικό κόστος στον ΟΤΕ ήταν μικρότερο από το διεθνή μέσο όρο της DeutscheTelekom(15,6% και  20% αντίστοιχα)
  • τα λειτουργικά κέρδη από το 2012 μέχρι σήμερα, αυξήθηκαν κατά 88%
  • ο πρόεδρος του ΟΤΕ λαμβάνει αμοιβή 1.665.524 ευρώ το χρόνο και ο διευθύνων σύμβουλος 500.000 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος για τους εργαζόμενους είναι μόλις 580 ευρώ μικτά!
  • ο Όμιλος το 9μηνο του 2019 κατέγραψε ενοποιημένα έσοδα ύψους 2,87 δισ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ύψους 1,02 δισ. Ευρώ και καθαρά κέρδη αποδιδόμενα σε μετόχους της μητρικής εταιρείας ύψους 242 εκατ. Ευρώ!

Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους προσανατολίζονται στο να πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες ανοιχτή απεργιακή συγκέντρωση στην οποία να καλέσουν την τοπική κοινωνία. Να στηρίξουμε όλοι τον αγώνα τον εργαζομένων στον ΟΤΕ και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα