Συνέλευση της ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP στις 27/1: Διεύρυνση και αγωνιστικός σχεδιασμός

Γιώργος Κασαμπαλάκος,
μέλος επιτροπής κατοίκων «ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP – πολίτες εν δράσει»Η συνέλευση της επιτροπής κατοίκων «ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP – πολίτες εν δράσει», στις 27 Γενάρη, ήταν άλλη μια πετυχημένη δράση μας. Περίπου 20 άνθρωποι, ανάμεσα τους και αρκετοί καινούριοι συναγωνιστές μας, πήραν μέρος στην κοπή πίτας – συνέλευση, που αποτέλεσε και το επίσημο άνοιγμα των δράσεων της επιτροπής μας για το 2019.

Ανάμεσα στα άλλα, αποφασίστηκαν:

  • Η συμμετοχή μας με φυσική παρουσία και πανό στη διαδήλωση της 16ης Μάρτη, που διοργανώνεται από την επιτροπή αγώνα πολιτών Βόλου, ενάντια στην καύση απορριμμάτων για παραγωγή ενέργειας από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.
  • Η διοργάνωση της εκδήλωσής μας με ενημερωτικό αλλά και κινηματικό χαρακτήρα στις 31 Μάρτη, όπου θα υπάρχουν καλεσμένοι από τοπικά κινήματα (Βόλος, Σκουριές κ.α.) αλλά και επιστήμονες που θα τεκμηριώσουν τη βασική μας θέση για δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή προς όφελος των φτωχότερων στρωμάτων των τοπικών κοινωνιών.
  • Η διοργάνωση (μαζί και με άλλους φορείς) μαζικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Πετρούπολη ενάντια στα σχέδια μετατροπής του πρώην λατομείου Μουσαμά σε ΧΥΤΥ, στα σχέδια δημιουργίας εργοστασίου καύσης από τους δήμους Αθήνας και Ασπροπύργου στο Θριάσιο και στην επέκταση και συνέχιση της λειτουργίας του υπερκορεσμένου ΧΥΤΑ Φυλής, στις 13 Απρίλη.

Ταυτόχρονα, παραμένουμε σε αναμονή για τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία έχουμε αιτηθεί, προκειμένου να ενημερωθούμε από τη δημοτική αρχή για τις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί ώστε να μην πραγματοποιηθούν τα απαράδεκτα σχέδια κυβέρνησης – περιφέρειας – άλλων δήμων που παίζουν στα ζάρια τη δημόσια υγεία, αλλά και για να ακούσουμε τις δεσμεύσεις των παρατάξεων και των μελλοντικών υποψηφίων δημάρχων.

Ανάμεσα σε άλλα, συζητήσαμε γύρω από τα άμεσα, πρακτικά μέτρα που θα μπορούσε να πάρει μια δημοτική αρχή (και μάλιστα της Αριστεράς) στην κατεύθυνση της μείωσης του όγκου των σκουπιδιών που στέλνει για ταφή, στην προσπάθεια να δημιουργηθούν τα πρώτα παραδείγματα – μοντέλα ασφαλούς, τοπικής διαχείρισης.

Ευχαριστούμε την εφημερίδα «Ηχώ Ιλίου – Πετρούπολης» για την κάλυψη τόσο της εκδήλωσης όσο και γενικά των δράσεών μας. Τέλος, το φλουρί έπεσε σε νεότερο μέλος της επιτροπής μας, σηματοδοτώντας κι αυτό την ευθύνη μας στις επόμενες γενιές…

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,239ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα