Συμπαράσταση στον αγώνα των Ισπανών μαθητών, φοιτητών, γονέων και εκπαιδευτικών

Στις 26 Οκτώβρη το ισπανικό «Συνδικάτο Σπουδαστών και Μαθητών», μαζί με τους μεγαλύτερους Συνδέσμους Γονέων της χώρας και τις συνδικαλιστικές ενώσεις των Εκπαιδευτικών, καλούν 24ωρη απεργία και αποχή, σε μια μαζική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση, για την οποία έχουν ήδη προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πάνω από 70 ισπανικές πόλεις. Το ισπανικό «Συνδικάτο Σπουδαστών και Μαθητών» έχει απευθύνει διεθνιστικό κάλεσμα στη νεολαία και τους εργαζόμενους στην υπόλοιπη Ευρώπη και Διεθνώς.

1se

Το «Ξ» θεωρεί σημαντικό για το ελληνικό κίνημα να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ισπανικής νεολαίας, γι’ αυτό προτείνει πρότυπο ψήφισμα το οποίο μπορεί ο καθένας/καθεμιά σαν άτομο αλλά και σαν συλλογικότητες να αποσταλούν στις διευθύνσεις που παρατίθενται πιο κάτω.

Διαβάστε στη συνέχεια

  • την προκήρυξη του «Ξ» για το θέμα της ισπανικής κινητοποίησης για τις 26
  • πρότυπο ψήφισμα στα ισπανικά, αγγλικά και ελληνικά
  • το κάλεσμα των Ισπανών νελαίων

 

Συμπαράσταση στον αγώνα της ισπανικής νεολαίας!

Προκήρυξη του “Ξ”

…Στις 26 Οκτώβρη, η φοιτητική και μαθητική νεολαία της Ισπανίας θα απέχουν από τα μαθήματά τους, υπερασπιζόμενοι τη δημόσια εκπαίδευση απέναντι στις πολιτικές που την καταστρέφουν. Η πρωτοβουλία είναι κοινή από το Συνδικάτο Σπουδαστών και Μαθητών τους Συνδέσμους Γονέων και τις συνδικαλιστικές ενώσεις των Εκπαιδευτικών. Ήδη έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πάνω από 70 ισπανικές πόλεις… Διαβάστε

Η προκήρυξη σελιδοποιημένη, σε μορφή pdf, για εκτύπωση ή φωτοτυπίες εδώ

 

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα της Ισπανικής Νεολαίας

Με αφορμή τον αγώνα της ισπανικής νεολαίας και του πανεκπαιδευτικού μετώπου που καλεί σε γενική απεργία στην παιδεία στις 26 Οκτώβρη, το «Ξ» προτείνει στα μέλη τους φίλους και τους αναγνώστες τους να απευθυνθούν στις όποιες συλλογικότητες συμμετέχουν (συνδικαλιστικές, πολιτιστικές, νεολαιίστικες, κλπ) και να επιδιώξουν ψηφίσματα συμπαράστασης τα οποία να αποσταλούν στο Συνδικάτο Φοιτητών και Μαθητών Ισπανίας.

Τα ψηφίσματα συμπαράστασης αποστέλλονται στο Συνδικάτο Μαθητών και Φοιτητών Ισπανίας, στις ακόλουθες διευθύνσεις.

[email protected]

και

[email protected]

Δείτε το πρότυπο ψήφισμα εδώ

 

Αλληλεγγύη στην Ισπανική νεολαία: Πανεκπαιδευτική απεργία και πορείες στις 26/10

«…Εμείς, οι σπουδαστές και μαθητές που προερχόμαστε από εργατικές οικογένειες, η μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή, έχουμε υποστεί την υποβάθμιση των σχολείων και των πανεπιστημίων μας, τις ελλείψεις καθηγητών και υποδομών, την κατάργηση της κρατικής βοήθειας σε παιδιά που οι οικογένειές τους δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και άνοδο ως και 66% στα δίδακτρα των πανεπιστημίων.

Αυτές οι αλλαγές έχουν οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, όπως επίσης και σε υπερπληθείς αίθουσες διδασκαλίας.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, το περασμένο καλοκαίρι η κυβέρνηση πέρασε τις πιο βάρβαρες επιθέσεις που έχει δεχτεί μέχρι σήμερα η δημόσια εκπαίδευση: τις «εξετάσεις επικύρωσης», τις οποίες εμπνεύστηκε κατευθείαν από το καθεστώς του Φράνκο! Πρόκειται για επιπλέον εξετάσεις που θεσπίζονται για το τέλος κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια και από εκεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»… Διαβάστε

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα