Στο εφετείο Ηριάννα και Περικλής, συγκεντρώσεις αλληλεγγύης 15 και 21 Μαρτίου

Την Τετάρτη 21 Μάρτη, εκδικάζεται η υπόθεσή της Ηριάννας και του Περικλή, που βρίσκονται φυλακισμένοι με σαθρά στοιχεία, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης του κόσμου των κινημάτων και ολόκληρης της κοινωνίας.
Ενόψει της εκδίκασης θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης
  • Σήμερα, Πέμπτη 15 Μαρτίου, πορεία, στις 18:00 στα Προπύλαια 
  • Τετάρτη 21 Μαρτίου, συγκέντρωση, στις 9:00 στο Εφετείο της Λουκάρεως

 

Στις 21 Μαρτίου εκδικάζεται στο Εφετείο στη Λουκάρεως, η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή, με την κατηγορία για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» (ΣΠΦ).

***

Θυμίζουμε ότι και οι δυο από τον Ιούνη του 2017 έχουν καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκιση, με μοναδικό στοιχείο τις κοινωνικές τους σχέσεις και ένα δείγμα DNA, το οποίο σύμφωνα με μια σειρά επιστήμονες είναι εντελώς ανεπαρκές -τόσο για την ποιότητά, όσο και για την ποσότητά του- ώστε να αποδείξει τη συμμετοχή τους στη «ΣΠΦ» για την οποία κατηγορείται. Τόσο η αρχική καταδίκη τους, όσο και η απόρριψη του αιτήματός τους για αποφυλάκιση, είναι άδικη και εκδικητική.

Η Ηριάννα και ο Περικλής, είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια εισβολής της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του φίλου της Ηριάννας, Κωνσταντίνου. Η αφορμή γι’ αυτή την εισβολή ήταν η φιλική σχέση που είχε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος με μέλη της «ΣΠΦ».

Παρά το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος αθωώθηκε αμετάκλητα για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, η Ηριάννα και ο Περικλής οδηγήθηκαν σε δίκη και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 13 χρόνων. Στην ουσία, καταδικάστηκαν επειδή είχαν προσωπικές σχέσεις με κάποιους κατηγορούμενους για τρομοκρατία!

***

Τον Ιούλη του 2017, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθηνών απέρριψε το αίτημα για αναστολή της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, επειδή σύμφωνα με τον Εισαγγελέα της έδρας, η Ηριάννα είναι «ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων» και ότι η παραμονή της στη φυλακή «δεν συνιστά υπέρμετρη ανεπανόρθωτη βλάβη»! Ενώ για τον Περικλή, ο οποίος σύμφωνα με κατάθεση ειδικού γιατρού ταλαιπωρείται από ένα σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα, και πάλι έκρινε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν αποτελεί λόγο για την αναστολή της ποινής.

Ο Εισαγγελέας που πρότεινε την απόρριψη, Ιωάννης Προβατάρης, είναι ο ίδιος άνθρωπος που πρότεινε την αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου και του Παππά, της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, στην δίκη που διεξάγεται με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στην υπόθεση της Siemens καθυστέρησε να στείλει ένα τμήμα της δικογραφίας στη Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών με αποτέλεσμα για κάποιους κατηγορούμενους η δίκη να αναβληθεί επ’ αόριστο.

***

Και φυσικά ο Προβατάρης δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Άνθρωποι που αποδεδειγμένα έκλεψαν εκατομμύρια και διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα έπεσαν από τους δικαστές στα μαλακά ή δεν διώχθηκαν ποτέ. Ο Παπακωσταντίνου, ο Μηλιώνης της Energa, το Νoor 1 που μετέφερε τόνους κοκαΐνης, ο Κουντρούρης του Αγία Ζώνη ΙΙ που μόλυνε τον Σαρωνικό, είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

Επομένως, η δικαιοσύνη δεν είναι ούτε «τυφλή», ούτε «ανεξάρτητη». Την ίδια ώρα που βγάζει «λάδι» του φασίστες της Χρυσής Αυγής και ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, καταδικάζει άλλους για τις προσωπικές και κοινωνικές τους σχέσεις. Και ταυτόχρονα προσπαθεί να σπείρει τον φόβο και την τρομοκρατία σε όσους αγωνίζονται και παλεύουν ενάντια στο σύστημα. Το δικαστικό σύστημα είναι άλλος ένας πυλώνας στήριξης του κατεστημένου, και αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα.

***

Η κυβέρνηση που με δημόσια τοποθέτηση της στηρίζει την Ηριάννα φέρει βαρύτατη ευθύνη γιατί όχι μόνο δεν κατάργησε τον τρομονόμο αλλά επιπλέον τον ενίσχυσε. Και η δικαστική εξουσία πατάει σε αυτόν ακριβώς το νόμο για να πετυχαίνει καταδίκες σαν αυτή της Ηριάννας. Επιπλέον η κυβέρνηση δεν μπήκε καν στην διαδικασία να ξηλώσει το κύκλωμα της αντιτρομοκρατικής που χρησιμοποιεί τον «αγώνα κατά της τρομοκρατίας» για να κυνηγάει ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα.

Το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε την προηγούμενη περίοδο προς την Ηριάννα, τον Περικλή και τον Θεοφίλου πρέπει να συνεχιστεί και να διογκωθεί με ένα και μόνο στόχο: Την αποφυλάκιση και την αμετάκλητη αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή, την κατάργηση του τρομονόμου και όλου του κατασταλτικού πλαισίου που στόχο έχει το κίνημα και τους αγώνες του.

 

#free_irianna

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα