22/9, Πάρκο Γουδί: χιλιάδες κόσμου στη συναυλία για την Ηριάννα

Την Παρασκευή 22/9, διοργανώθηκε μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ., στο Πάρκο Γουδί. Την παρακολούθησαν πολλές χιλιάδες κόσμου, με την νεολαία να δίνει τον τόνο, σε μια τεράστια συγκέντρωση καταγγελίας του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας και ταυτόχρονα μια μεγάλη γιορτή για τα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Το «Ξ» ήταν εκεί, μοιράζοντας την παρακάτω προκήρυξη για την υπόθεση της Ηριάννας, την καταστολή, την προσπάθεια περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων ολόκληρης της κοινωνίας

 

Το μήνυμα της Ηριάννας…

Μείνε μακριά. Μείνε αμέτοχος. Μην κατεβαίνεις σε πορείες, μην συμμετέχεις σε κινήματα, συλλογικότητες και οργανώσεις. Μην έρχεσαι καν σε επαφή με «τέτοιου είδους» ανθρώπους. Κοίτα τη δουλειά σου, κι’ όχι ν’ αλλάξεις τον κόσμο γύρω σου. Γιατί ο επόμενος που μπορεί να καταδικαστεί, χωρίς καμία απόδειξη, για τρομοκρατία, μπορεί να είσαι εσύ!

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει το σύστημα μέσα από την Ηριάννα Β.Λ.,τον Περικλή Μπ., τον Τάσο Θεοφίλου, τον Μάριο Ζέρβα κ.α.

Με «στημένα» κατηγορητήρια στοχοποιούνται άνθρωποι λόγω ιδεολογίας, εμφάνισης, φιλικών σχέσεων ή απλά επειδή έτυχε να είναι στο «λάθος» μέρος την «λάθος» ώρα. Ο σκοπός είναι ένας: να αποτελέσουν το παράδειγμα προς αποφυγή, το παράδειγμα που θα τρομοκρατήσει την κοινωνία.

Η Ηριάννα καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλακή, χωρίς αναστολή, με μοναδικό «αποδεικτικό» στοιχείο, ένα δείγμα DNA που βρέθηκε πάνω στο γεμιστήρα ενός όπλου…

113 βιοεπιστήμονες καταγγέλλουν

Ένα δείγμα DNA που σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν 113 βιοεπιστήμονες

α) ήταν σε ανεπαρκή ποσότητα για να διεξαχθούν όλοι οι προβλεπόμενοι εργαστηριακοί έλεγχοι,

β) εξετάστηκε σ’ ένα εργαστήριο της αστυνομίας που δεν πληρεί τα σύγχρονα επιστημονικά στάνταρντ

γ)ταίριαζε μερικώς και όχι πλήρως στην κατηγορούμενη

δ) θα μπορούσε να έχει μεταφερθεί στον γεμιστήρα του όπλου με πολλούς τρόπους και χωρίς η κατηγορούμενη να το έχει ακουμπήσει ποτέ.

Όσο για το ίδιο το όπλο, μέχρι σήμερα δεν έχει χρησιμοποιηθεί πουθενά, ενώ δεν υπάρχει και κανένα στοιχείο που να συνδέει το όπλο με τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς – την τρομοκρατική οργάνωση που αστυνομία και δικαστές κατηγορούν την Ηριάννα και τον Περικλή ότι συμμετέχουν.

Η ανακοίνωση των βιοεπιστημόνων για την Ηριάννα τελειώνει γράφοντας: «Ο κίνδυνος να παγιωθεί μια τέτοια πρακτική είναι κίνδυνος για το σύνολο της κοινωνίας»!

Η δικαιοσύνη δεν είναι ούτε «τυφλή» ούτε «ανεξάρτητη»

Ο Εισαγγελέας που κυνηγά την Ηριάννα και τον Περικλή, ο Ιωάννης Προβατάρης, είναι ο ίδιος άνθρωπος που πρότεινε την αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου και του Παππά,της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, στην δίκη που διεξάγεται με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στην υπόθεση της Siemens καθυστέρησε να στείλει ένα τμήμα της δικογραφίας στη Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών με αποτέλεσμα για κάποιους κατηγορούμενους η δίκη να αναβληθεί επ’ αόριστο.

Είναι όλα αυτά τυχαίες συμπτώσεις;

Και φυσικά δεν είναι μόνο ο Προβατάρης. Άνθρωποι που αποδεδειγμένα έκλεψαν εκατομμύρια και διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα έπεσαν από τους δικαστές στα μαλακά ή δεν διώχθηκαν ποτέ. Ο Παπακωσταντίνου, ο Μηλιώνης της Energa, το Νoor 1 που μετέφερε τόνους κοκαΐνης, ο Κουντρούρης του Αγία Ζώνη ΙΙ που μόλυνε τον Σαρωνικό… τα παραδείγματα των πυλώνων του συστήματος που είχαν προνομιακή μεταχείριση από τις διωκτικές και δικαστικές αρχές είναι πάρα πολλά…

Τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση που με δημόσια τοποθέτηση της στηρίζει την Ηριάννα φέρει βαρύτατη ευθύνη γιατί όχι μόνο δεν κατάργησε τον τρομονόμο αλλά επιπλέον τον ενίσχυσε. Και η δικαστική εξουσία πατάει σε αυτόν ακριβώς το νόμο για να πετυχαίνει καταδίκες σαν αυτή της Ηριάννας. Επιπλέον η κυβέρνηση δεν μπήκε καν στην διαδικασία να ξηλώσει το κύκλωμα της αντιτρομοκρατικής που χρησιμοποιεί τον «αγώνα κατά της τρομοκρατίας» για να κυνηγάει ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα.

Το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε την προηγούμενη περίοδο προς την Ηριάννα, τον Περικλή και τον Θεοφίλου πρέπει να συνεχιστεί και να διογκωθεί με ένα και μόνο στόχο: Την αποφυλάκιση και την αμετάκλητη αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή, καθώς και την αθώωση του Μάριου Ζέρβα, την κατάργηση του τρομονόμου και όλου του κατασταλτικού πλαισίου που στόχο έχει το κίνημα και τους αγώνες του.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα