«SOS Πειραιάς»: Όλοι & όλες στις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά – SOS Πειραιάς» (στην οποία συμμετέχει η τοπική οργάνωση του «Ξ» στον Πειραιά) για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που καλεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Σάββατο 3 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στο Πασαλιμάνι και Δευτέρα 5 Απρίλη στις 17:30 στο υπουργείο Περιβάλλοντος.


Σάββατο 3 Απρίλη 12 μεσημέρι στο Πασαλιμάνι

Και στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Δευτέρα 5 Απρίλη, 5:30 μ.μ.

Συμμετέχουμε, στηρίζουμε και καλούμε εργαζόμενους/ες, τη νεολαία και όλο το λαό του Πειραιά στο παμπειραϊκό συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Η μνημονιακή κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως όλες οι χώρες της ΕΕ, απέτυχαν να αντιμετωπίσουν την πανδημία κορονοϊού καθώς για δεκαετίες καταστρέφουν τα δημόσια συστήματα υγείας και τα νοσοκομεία. Ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση αρνείται τη μαζική πρόσληψη γιατρών και τη δημιουργία νέων νοσοκομείων και ΜΕΘ, ενώ τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται συνεχώς.

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση επέβαλε αστυνομοκρατία με τη βία των ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ και καταργεί βασικά δημοκρατικά και συνταγματικά δικαιώματα και διώκει την ηγεσία των σωματείων γιατρών και νοσηλευτών. Έχει εξαπολύσει εκστρατεία από τα ΜΜΕ πλύσης εγκεφάλου και επιβάλλει λογοκρισία. Χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια τις μεγάλες επιχειρήσεις, υποστηρίζει τα εγκληματικά έργα της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, έσπρωξε στη διάλυση τις μικροεπιχειρήσεις και τα μαγαζιά, χρηματοδοτεί τις χρεοκοπημένες τράπεζες, ενώ σ’ όλα τα νοσοκομεία του Πειραιά επικρατεί χάος. Μέχρι και τα εμβόλια για τον κορονοϊό έγιναν πηγή απάτης και πλουτισμού για τις πολυεθνικές και τα μέλη των κυβερνήσεων.

Στον καιρό της πανδημίας η μνημονιακή κυβέρνηση Μητσοτάκη ψηφίζει τα πιο αντιδραστικά νομοσχέδια ενάντια στη δημόσια παιδεία και τους φοιτητές, ενάντια στους εργαζόμενους και στα σωματεία τους, ενώ ξεπουλά όλη τη δημόσια περιουσία. Ο επίσημος αριθμός ανέργων είναι 1,1 εκατ. ενώ τα κέρδη των δισεκατομμυριούχων εκτοξεύονται μεταβιβάζοντας όλο το βάρος όχι μόνο της υγειονομικής αλλά και της οικονομικής κρίσης στην πλάτη των εργαζόμενων και του λαού. Σ’ όλη την Ευρώπη ξεσηκώνεται η νεολαία και οι εργαζόμενοι ενάντια στα λοκ-ντάουν και στην αστυνομοκρατία, την κατάργηση δικαιωμάτων τη φτώχεια και τη μαζική ανεργία.

Αγωνιζόμαστε για παιδεία – υγεία – περιβάλλον και ελευθερία ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – εργοδοσία

Η COSCO με την ανοχή και στήριξη της κυβέρνησης συνεχίζει και επεκτείνει τις δραστηριότητες  με τα νέα εργοτάξια επεξεργασίας βυθοκορημάτων που χωροθετεί σε Πέραμα και Δραπετσώνα (μόλις 50μ από το πάρκο Λιπασμάτων). Τα τοξικά αέρια που θα εκπέμπονται σε αυτές τις δραστηριότητες, έρχονται να προστεθούν στην επιβάρυνση από την OIL ONE του Μελισσανίδη  απειλώντας να κάνουν μη βιώσιμη την ευρύτερη περιοχή για τους κατοίκους της.  Δίπλα στην μακρόχρονη εγκατάλειψη του Πειραιά η κυβέρνηση θέλει να βάλει την οριστική καταδίκη με την υπογραφή της. Τα σχέδια για δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό όχι μόνο προσθέτει σε μια περιοχή βαριά πληττόμενη από την μόλυνση αλλά φανερώνει την αντιλαϊκή μεροληψία της κυβέρνησης απέναντι στις φτωχές, εργατικές συνοικίες.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους!

Οι αγώνες μας μπορούν να νικήσουν, δεν υποτασσόμαστε σε όσα μας ετοιμάζουν αυτή, οι προηγούμενες ή ακόμα και οι επόμενες κυβερνήσεις που υπηρετούν τις πολιτικές της ΕΕ. Η πρωτοβουλία και η οργάνωση της αντίστασης πρέπει να περάσει στα χέρια των ανθρώπων της δουλειάς, της νεολαίας που χάνεις τις προοπτικές της μεταξύ ανεργίας και επισφάλειας, των συνταξιούχων που βλέπουν να τους κλέβουν μια ζωή μόχθου, των ασθενών που αγωνιούν σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας που διαλύεται με ευθύνη της κυβέρνησης. Στα χέρια όλων μας.

Η SOS Πειραιά συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΤ) και διακηρύσσει ότι μόνο ο αγώνας της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού μπορεί να νικήσει. Καλεί όλες και όλους σε ενίσχυση της προσπάθειας αλλά και συμμετοχή στην πρωτοβουλία για να ενισχυθεί η φωνή όλων μας. 

Απαιτούμε:

Για την υγεία

  • Επίταξη του Metropolitan και των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών χωρίς αποζημίωση στους κλινικάρχες.
  • Αύξηση δαπανών για το ΕΣΥ. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, τα μέσα μεταφοράς, τα σούπερ-μάρκετ, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια. Ειδικά μέτρα υγειονομικού ελέγχου υπό την επίβλεψη κρατικών φορέων στους μεγάλους εργατικούς χώρους του Πειραιά, το λιμάνι, την COSCO, τα καράβια την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τα εργοστάσια κλπ

Για τον δημόσιο χώρο και το περιβάλλον

  • Όχι στο masterplan της COSCO. Να σταματήσουν όλα τα έργα της COSCO στο λιμάνι.
  • Να φύγουν τα καζάνια του θανάτου από Πέραμα και Δραπετσώνα.
  • Όχι στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό. Ούτε σκέψη για εργοστάσιο καύσης.

Για τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα

  • Στήριξη του εισοδήματος των εργαζόμενων. Προστασία των ανέργων
  • Παύση πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για τους πιο αδύναμους και τους εργαζόμενους σε αναστολή. Καμία έξωση λαϊκής κατοικίας.
  • Καμία αναστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα την πανδημία. Να μπει τέλος στην αστυνομοκρατία.

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο
Σάββατο 3 Απριλίου 12 μεσημέρι, στο Πασαλιμάνι

Αποκλεισμός του Υπουργείου Περιβάλλοντος 
Δευτέρα 5 Απριλίου 5:30μμ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα